SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kendini 'Yılın Rektörü' Seçtirdiği Çakma Anket de Uçmuş!.

Kendini 'Yılın Rektörü' Seçtirdiği Çakma Anket de Uçmuş!.
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Aysun Bay Karabulut'un, bu göreve geldikten sonra mal varlığındaki aşırı artışla ilgili haberlerin gündeme gelmesinin ardından saatler içerisinde yaptığı organizasyonla, tanınmayan- bilinmeyen bir kuruluş tarafından, Türkiye ve KKTC'deki tüm üniversitelerin öğrencilerinin katıldığı oylamayla 'Yılın Rektörü' seçildiğine ilişkin ciddiyeti ve inandırıcılığı bulunmayan senaryoya karşın, rektörlerle ilgili 47 bin üniversite öğrencisine sorularak yapılan anketle başarılı rektörler belirlendi. Kendisinin çok başarılı olduğu iddiasındaki MTÜ rektörü bu isimler arasında yer almadı. Bu arada, MTÜ Rektörünü 'Yılın Rektörü' seçtiğini duyuran kuruluşun internet sitesinde, buna ilişkin haber ve yazıların silinmiş olduğu bildirildi. Yasa dışı olarak atamalarını yaptığı genel sekreter Ömer Akkuş'u görevden alan, temizlikçi olarak aldığı ‘çok yakın’ Ezgi Budak'ı öğretim görevlisi yaptıktan sonra tepkilerin ardından istifasını sağlayan MTÜ rektörünün, akademi camiasında ciddi eleştiri ve tepkilere yol açan ‘çakma’ yılın rektörü atraksiyonuyla ilgili izleri silmesi, yeni dönem hazırlığı ile ilgili ‘temizlik’ çabası olarak nitelendirildi.

MAL VARLIĞINDAKİ ARTIŞ HABERLERİ ÇIKINCA, ANİDEN 'YILIN REKTÖRÜ' OLUVERMİŞTİ!..
Görevi süresinde 9 rektör yardımcısı, 5 genel sekreter ve onlarca daire başkanı değiştiren ve zamanının büyük bir bölümünü, ailesinin yerleşik olduğu Ankara’da geçiren, hakkındaki rektörlük görevine geldikten sonra,  üniversiteyi hiçbir yetkisi bulunmayan kocası Ercan Karabulut'la idare eden, görevinin hemen ilk iki yılında izah edemediği bir şekilde hızla zenginleştiği iddialarına yanıt veremeyen Aysun Bay Karabulut,  Ankara ve İzmir’de almış olduğu süper lüks villalara ait tapular ile sahibi oldukları 5 aracın fotoğraflarının bazı medya kuruluşlarında yayınlandığı akşam, birkaç saat sonra GESKON (Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu) adlı bir kuruluş tarafından yapılan araştırmaya göre 'Yılın Rektörü' seçildiğini duyurmuştu.

Bu kuruluşun Türkiye'deki ve KKTC'deki tüm üniversitelerde yaptığı oylamayla Aysun Bay Karabulut'un yılın rektörü seçildiği haberi, 23 Kasım 2021 tarihinde üniversitenin resmi sosyal medya hesabında “GESKON Genel Merkezi tarafından Türkiye ve KKTC üniversitelerinde öğrenciler arasında yapılan anket ve araştırmalar sonucunda @MTU_ozaledu Rektörü @abkarabulut  2020 Yılının En Başarılı Rektörü seçildi.” açıklamasıyla duyurulurken, GESKON'un internet sitesinde de buna ilişkin haber yer almıştı.

MTÜ rektörü ise sosyal medya hesabından aynı gün şu açıklamayı yapmıştı: “GESKON Genel Merkezi tarafından Türkiye ve KKTC üniversitelerinde öğrenciler arasında yapılan anketler sonucunda yılın rektörü kategorisinde @MTU_ozaledu  üniversitemizi, bizleri destekleyen gençlerimize teşekkür ediyoruz. Bu başarı hepimizin.”

OLMAYAN SEÇİM VE SONUCUNUN YER ALDIĞI HABER UÇUVERDİ!
Sosyal medya hesaplarındaki paylaşımda verilen sözde yılın rektörü açıklaması GESKON’a ait web sayfası uzantısı olan https://geskon.org.tr/rektor-prof-dr-aysun-bay-karabulut-turkiyede-gencler-tarafindan-yilin-rektoru-secildi/  “linki şuanda aktif olarak bulunmuyor ve söz konusu bu paylaşımın daha sonra GESKON tarafından silindiği görüldü. Link tıklandığında sayfa da “Nothing Found / Hiçbir şey Bulunamadı” ifadesi çıkıyor.

GÖRSEL: Haberin silindiği sayfanın son halinin İngilizce ve Türkçe görüntüsü

Önümüzdeki Eylül ayında 4 yıllık görev süresi dolacak olan, adının karıştığı tüm yolsuzluk, usulsüzlük ve yasadışı uygulamalara rağmen yeniden atanmak için ablası AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'la birlikte kulis çalışmalarını yoğunlaştıran, bu nedenle de haftalarca uğramadığı Malatya'ya son günlerde adeta kamp kuran, kendisiyle ilgili olumsuz düşüncelere sahip kişi ve kuruluş yöneticileriyle diyalog kurmaya çalışan, üniversitede geride kalan dönemde yaşanan olumsuzlukların kendinden kaynaklanmadığı yolunda iddialarda bulunduğu ve sorumluluğu başkalarına attığı öğrenilen rektör Aysun Bay Karabulut'un bu çabalarından olumlu dönüş alamadığı öğrenildi.

OBJEKTİF ARAŞTIRMADA YOK..
MTÜ'deki rektörlük görevi sırasında adı hızla zenginleşme, yolsuzluk, personel alımlarında usulsüzlük, yasa dışı uygulamalar, personele mobbing ve birçok skandal iddiasıyla gündeme gelen Rektör Aysun Bay Karabulut ve MTÜ, 'çakma yılın rektörü' atraksiyonunun, bu işin organizatörlerinin sitesinden dahi silinmesinin ardından, objektif ölçülerle yapılan araştırmalarda rektörün adı dahi geçmedi.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) istatistiklerine bağlı olarak 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplamda 199 üniversitede 2021-2022 öğretim yılında öğrenim gören 47 bin 682 öğrencinin katıldığı üniversitelere ilişkin tatminkârlık düzeylerini belirlemeyi amaçladıkları çalışmanın sonuçlarını yayınlandı.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda (TÜMA-2022) yapılan açıklamada, “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda [TÜMA-2022] öğrencilere öğrenim gördükleri üniversitenin rektörünü değerlendirmeleri amacıyla 10 maddeden oluşan “Rektör Performansı Değerlendirme Ölçeği” uygulanmıştır. Sonuç olarak; TÜMA-2022’de 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin öğrenciden öğrenim gördükleri üniversitenin rektörlerine ilişkin veri toplanmıştır. Analiz sonrasında en yüksek skorları alan ve üniversitelerinde göstermiş oldukları üstün performanslardan dolayı 3 rektör ÜniAr Altın Ödül’e; 4 rektör ÜniAr Gümüş Ödül’e; 5 rektör ÜniAr Bronz Ödül’e layık bulunmuşlardır.” denildi. Kendisinin 'çok başarılı olduğu' yolundaki iddialara karşın TÜMA Araştırmasına göre üstün performans gösteren rektörler arasında Aysun Bay Karabulut ‘doğal olarak’ bulunmuyor.

-Üniar Altın Ödül Sahiplerinin Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Mef Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 
-Üniar Gümüş Ödül Sahiplerinin İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yılmaz, 
-Üniar Bronz Ödül Sahiplerinin Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu olduğu kaydedildi.  

malatyahaber.com

GÖRSELLER:  Aysun Bay Karabulut'un çakma ‘Yılın Rektörü’ hikayesi aşağıdaki görsellerle sözde anketi yapan GESKON'un sitesinden yer almıştı. (İlk 2 görsel). Üniversite ve rektörün sosyal medya hesaplarında da bu başarı (!) nedeniyle mesajlar yayınlanmıştı.(Son 2 görsel)

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Fahri bey (1 yıl önce)
    Bu rektör Öznur Çalık’ın değil de Veli ağababa’nın kardeşi olsaydı. Başta öznur çalık olmak üzere bütün akpliler Memleketi yangın yerine çevirirlerdi.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    ah seçim ah biran önce gel kullandığım oyların hesabını sorayım şimdiyedek
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Sizin yüzünüzden (1 yıl önce)malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Zamanında düşünmeden ve önünüzü görmeden, hesap edemeden verdiğiniz oylar şimdi başımıza açtığı işler. Daha önce doğruyu seçemeyen birinin bu seçimini doğru yapamayacağı zaten ortada
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yahya Bey (1 yıl önce)
    "Allah'tan korkmaz, kuldan utanmaz" böyle insanlardan muhafaza eyle Rabbim. Bu kadar yazılan çizilenle utanması korkusu olan bir insan, artık kenara çekilir ya da aylardır en küçük bir düzelme emaresi gösterir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Halay ekibinde ki davulcunun tokmağı (1 yıl önce)
    40 sefer yorum yazdım sildim, ne yazacağımı bilemiyorum artık . Vahhh memleketim vahhh vahh vahh ki ne vah. Yurtdışında eğitim görüp 2 dil biliyorum , amcam dayım ablam yok diye bir baltaya sap olamıyorum . Bir tırnakçı haberlere göre ki doğrulandı , kuaförlükten bir anda şimşek hızında öğretim görevlisi oluyor. Eğer tayyip baba bunlara meydan bırakırsa son seçimde Malatya yı baştan aşağı değiştirmezse siyaset olarak ben hayatta yapmayacağım bir şeyi yapıp muhalefet ten taraftan oy kullanacağım . Görünen o ki zaten önce ak parti gidecek sonra belediye değişecek , sonra belediyeye torpille giren bütün şağşağcılar , gençlik kollarında bayrak asıp belediye de işe giren haramzadeler teker teker işten çıkarılıp herkes kendi adamını getirecek .
    %73
    %27
    Yanıtla
  • bende doktora mezunuyum 2 yıldır boştayım bir türlü bunlardan sıra gelmedi tahsilin bir anlamı kalmadı. Boşuna döktüm saçları
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Söylenenleri sade bir vatandaş kabüllenmez.çok enterasan
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Rektor ve eşi yalan anketlerle kendilerini başarılı gösterdiler.Yakinda kendisini uluslarasi yılın dekanı seçilmiş gibi yalan anket yayımlarsa şaşırmayalım.Kamu parasıyla icralik iken nasil zengin olunur araştırma tezinide yayınlarsa ordinaryüs profosor olur.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Adalet (1 yıl önce)
    Burda yazılanları normal bir rektör yapsa şimdiye kadar kaç kez ağır cezada yargılanmıştı.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bedel (1 yıl önce)
    Bir de yeni bir sözleşmeli personel alım ilanı var memurlar net de de yayınlanmış, ilanlar her zamanki gibi çok özel hazırlanmış kişiye özel ilanlar ben linkini ekleyeyim belki bakmak istersiniz https://ilan.memurlar.net/ilan/67190/malatya-turgut-ozal-universitesi-12-sozlesmeli-personel-alacak.html Ama boşuna bakmayı hepsi sadece bir kişiye uyumlu (kişiye özel) ilanlar her zamanki gibi ama burda önemli olan artık satılmaya başlanmış olması, son vurgunlar denilerek devletin her imkanını şahsi menfaatlerine kullandıklarını biliyoruz ama ilanlara özel bedeller belirlenmesi de yuh dedirtiyor. Bakalım kimler ne kadar bedel ödedi... Bunun yanı sıra mobbingler sonucu istifa ettirilenlerde cabası demekki onlar bedel ödememiş ödeselerdi bu kadar mobbing uygulanmaz istifaya kadar da zorlanmadı. Yazık o insanlara insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar kolay ya aslında ona da kızıyorum, biliyorum devletin görevi bunlara izin vermemek onun için denetim mekanizmaları var ama onlarıda durduran güçler var demekki, demekki oralarda görevlerini doğru yapacak kadar namuslu insanlar getirilememiş ama Allah var, biliyoruz inanıyoruz Allah bunları yanlarına bırakmayacak.biz vatandaşlar olarak Allah'a havale ediyoruz. Kendisi ve hatta bunu yapan faydalanan çevresi, ailesi Allah kimsenin yanına bırakmayacak inşallah. Bir kesime sabahlara kadar kuran okudum abi diye farklı diğer bir kesime daha farklı diğer bir kesime aleviliği kullanan şov yapanlar elbette insanları kandırır ama her şeyin üstünde olanı nasıl kandıracaklar...
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Malesef Türkiye'de algı yönetimi yapmak iş yapmanın önüne geçti. Siyasetteki algı yönetiminin ahlakiligi sorgulanirken malesef bilimin yuvası, toplumun pusulası olması gereken üniversitelerin yönetimleri ve akademik kadrolarıda aynı algı yönetimiyle toplumun zihnini ve geleceğini kirletmeyi bir metod olarak benimsediler. Malatya da hem siyasette hemde üniversite yönetiminde benzer yollarla milletin zihinlerini kirletmeye devam ediyorlar. Malesef özgür olduğunu iddia eden bazı basın mensuplarıda bu algı yönetimi ve manipülasyonların taseronlugunu yaparak karşılığınida alıyorlar. Ne yazikki toplumu zehirleyip uyuşturuyorlar ve izleyici olarak turubune gönderiyorlar..
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Turkay (1 yıl önce)
    Başarının ne olduğuna bağlı bence. Bir bakıma rektör gerçekten en başarılı rektördür. Çünkü bu kadar kısa sürede kendine bu kadar servet yapan, eşine dostuna iş ayarlayan, başka bir rektör yok. El çabukluğuyla zenginleşme dehası. Başarı, karı koca rektör çiftindir. NOKTA
    %91
    %9
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    bırakın oda öyle mutlu olsun.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Mulayim (1 yıl önce)
    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, YÖK tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı çerçevesinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "Araştırma Üniversiteleri İş Birliği Toplantısı"na katıldı. Toplantıda konuşan Özvar, programın, araştırma üniversiteleri arasında iş birliği ve dayanışmayı arttırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak almacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Turgut Özal ve İnönü Üniversitesi yine avuçlarını yaladılar... Çünkü araştırma üniversitesi olma kriterlerini sağlayamamışlar... Zavallıcıklar...
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Aslı (1 yıl önce)
    Bu kadın tekrar atanırsa, hdp oy vermezsem insan değilim.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Aysun Bay Karabulut rektör olarak 2. kez seçilecek malesef . Bu kesin ve net. Kurucu olan her rektör seçilir ve Aysun Karabulut da özellikle ablasının dışındaki siyasi gücü ve çevresi dolayısıyla %90 tekrar seçilecek gibi görünüyor. Seçilirse eğer İNŞALLAH bu kez adaletli dürüst düzgün kamunun mal kaynaklarını doğru ve düzgün bir şekilde kullanan bir profil sergiler...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Gerçekçi (1 yıl önce)
    Malamat olduğu halde bundan çekinmeyen ve malamat olması hoşuna giden bir rektörümüz de var..VAH MALATYA'M VAH...
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Rektör hanımı tanımam bilmem ama mutlaka her gün bir karalayıcı haberiniz olması malum kişiyi zedelemiyor, bence sizin siteniz zedeleniyor. Girip haber okumak istemiyoruz artık… yine birilerine kafayı takıp haberini yapmışlardır diye düşünüyoruz. Lütfen yeter!!! Anladık turgut Özal üniversitesinden usulsüzlük var, anladık yeşilyurt belediyesi Almanya’ya gri pasaportla vatandaş göndermiş ANLADIK!!
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Ahmet efendi tanımadığın bir kişi için böyle konuşman ya aklında bir sorunun olduğunu gösteriyor, yada rektörün adamısın algı yapıyorsun. Sen girip okuma, çünkü okuduğunu anlamıyormuşsun. Sen git Çin ali hikayeleri oku. Yolsuzluk yapanları haber konusu yaparak kafaya takıyorlarsa helal olsun.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • uğur tn (1 yıl önce)
    Ya siz hakikaten bunların düzeleceğine mi inanıyorsunuz sayın editör ? Ya da malatya halkı ölümüne aşık olduğu akp iktidarını bu haberlerle mi kötü sanıp , kötü belliyecek ! Tabi ki HAYIR ! Bir defa bu hanımefendiye kolay kolay bir şey olmaz. Daha önce bir çok ilde yolsuzluğa buluşan akp'de siyaset yapan ve siyaset yapan kişilere yakınığınla tanınan bir dünya YOLSUZLUK haberi yapıldı bu ülkede ne oldu ? Tabi ki hiç bir şey olmadı. Her yolsuzlukta '' HAİN CEHAPE - BAYRAK İNMEZ, EZAN DİNMEZ- DIŞ GÜÇLER-İÇ GÜÇLER- BAY KEMAL ' diyen bir iktidar gördük. Daha yeni bu ülkede diyanet denilen kurum artan fiyatlarla ilgili '' FİYATLARI ALLAH BELİRLER '' diye insanın aklına hakaret değil adeta küfür niteliğinde bir fetva verdi. ( FETVA DEĞİL,KÜFÜR ETTİ ) Yani kalemizi yormayın boşa bu şehirr ve bu ülke hakedildiği gibi yönetiliyor ne bir eksik ne bir fazla.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    21 yy şov dünyası ,algılar ile yönetim yapılıyor.bir haber ,bir fotoğraf ,birkaç saniyelik film şeridi yapılmak istenen her şeyi yapıyor.hiç kimse derinlemesine bir araştırmaya girmiyor.neden girsin zaman yok ,birçok konu hepimizi her an bekliyor.gündem hızla değişiyor.algı anında 1000 kişi yakala yeter.990 ı o algı ile olaya bakıyor.gerisini ilgilendirmiyor.doğrumu yalan mı hiç önemi yok.50 yıl öncesinin hatta 20 yıl öncesinin değer yargıları ile olaya bakmayın.her şey alt üst olmuş.beceri konusu doğru yaparsın rezil olursun ,rezalet çıkarırsın vezir olursun.dünya yalan dünyası olmuş.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Ağzıyla kuş tutsa artık nafile. İktidar değiştiğinde abbas yolcu.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ferman (1 yıl önce)
    Bence çok kıymetli rektörümüzün yılın değil asrın rektörü seçilmeli. Ondaki mal varlığı, mobing, rektör yardımcısı değiştirme başarısı, genel sekreter değiştirme hızı, personeli mağdur etme kapasitesi, ankaradaki lüks villasında otururken malatyada görüntü verme becerisi, makam araçlarını ankarada çocuklarına servis aracı yapma sevdası ve daha nice büyük kabiliyetler bırakın türkiyeyi dünyada hiçbir rektörde yoktur. Haberde malatyaya kamp kurduğu yazıyor. 4 yıl boyunca ankarada bürokratlara kendini gösterip daha iyi bir makama geçebilir miyim beklentisine girdi baktı olmuyor kimseden bir yüz bulamadı bari malatyadaki yerimi koruyayım mantığıyla şimdi buraya kamp kurdu. Şimdi gerile gerile ortada geziyor ve yaptığı yanlışları ömerine, ezgisine mâl ederek aslında ben çok iyi bir insan, başarılı bir rektörüm ama yakınımdakiler benim imajımı sarstı havası veriyor. Ama nafile ne ömeri ne ezgisi çok kıymetli hocamızdan icazet almadan çaylarına şeker bile atamayacak kadar boş insanlar. Herkes herşeyi biliyor. Tekrar seçilirse olacakları söyleyim, yaptım ettim yanıma kar kaldı mantığıyla parasına para katacak, 4 yıl boyunca yaptıklarının 44 kat fazlasını yapacak, hatta nasıl olsa 2 dönemden fazla seçilme şansım yok diye bugüne kadar yaptıklarının kat kat fazlasıyla karşımıza çıkacak. Bu hanımefendi hakkında herkesin bildiği az çok bir şeyler var, sanmasınki kimse konuşmuyor, konuşmayacak...
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Rıfkı (1 yıl önce)
    Yaptığı usulsüzlükleri ya bir bürokratla çektiği fotoğrafla kapatmaya çalışan ya maddi gücüyle yaptırdığı haberler ve sahte ödüllerle kapattığını düşünen bu zihniyet elbetteki Malatya muz için büyük bir talihsizliktir. Malatya yı bşr adım ileri götürmesi beklenirken ilimizden en az 4 yılı çaldı ülkemizin kaynaklarını şahsi menfaatlerine alet etti. Siyasi gücü olduğu iddiasıyla insanların gözünü boyadılar. Gel gelelim gerçekten üniversitenin menfaatine hiç bir şey yapılmadı yıllarca şu projemiz bu projemiz diye yaptığı hiç bir haberin sonu gelmedi hiç bir proje gerçekleşmedi. Bir üniversitede de bir tane bilimsel proje yapılmadı bu kadar zamanda. Başka firmaların yaptığı ürünler bizim icadımız diye tanıtılıp hem firmaya para yedirildi hemde sonunda ürünler boş çıktı. Tekrar gelme çabası ile istifasını aldığı kişiler halen telefondan yönetiyor üniversiteyi. Zaten istifanın çok da anlamı olmuyor çünkü maddiyat maaştan gelse bu kadar hızlı zenginleşme olamazdı. Yetimin hakkını garibanın hakkını bu kadar rahat yediler ya devletin bunu görmemesi iç yakar ama inşallah her şeyin farkındalardır. Görünmeyen varlıklar tarafından yönetilen bir kurum daha fazlası beklenemezdi, bir ülke ye zarar verilebilir gördük. İnsanlarımız devletimizden tüm mal varlıklarının araştırılmasını, harcamalarının araştırılmasını bekliyor, biliyoruz ki aldıklarını bir kılıfına uydurdu ama tüm harcamaları ile kıyaslanırsa ve alınan şeylerin değeri az da gösterilse kıyaslama yoluyla her şey ortaya çıkacaktır, denetleme kurumları lütfen görevini yapsın....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Bilim (1 yıl önce)
    Gerçek bilim insanı bu tür saçma sapan anketler yapmazzz. Bu anketi yaptırmak dahi o kişinin kişiliğini ortaya koymaktadır. Kampüsün varmı. Öğrenciler için çalışma imkanların neler. Laboratuvarların varmı. Bilim yapmak için ortam uygundur. Vb vb vb Yazıklar olsun sizin gibilere ki bırakın Malatya'yı bilime ve ülkeme ihanet ediyorsunuz. Üniversiteler bilim yuvasıdır. İnsanlığın geleceğidir. Anlayana Saygılarımla
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Gemisini yuruten kaptandir tayfalar dahil
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Rektör yağlı kapıyı bırakmamak için skandallarını temizlemeye çalışıyor ama nafile.
    %82
    %18
    Yanıtla