SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün Eski Rektörünün 'Kara Kutusu'nun Görevine Son!.

MTÜ'nün Eski Rektörünün 'Kara Kutusu'nun Görevine Son!.
A- A+ PAYLAŞ

Aysun Bay Karabulut'un, Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'ndeki rektörlük görevi döneminde yasal engellere rağmen önce Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na getirdiği, daha sonra bu görevle birlikte genel sekreter yaptığı,  üniversite yönetimi değiştikten sonra da hakkında birden fazla idari soruşturma açılıp, idari ceza verilen ve ayrıca lüzum-u muhakeme kararıyla yargılanma yolu açılan Ömer Akkuş'un, göreve gelmemesi üzerine 'müstafi' sayılarak görevine son verildiği öğrenildi.

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda görevli maden mühendisi iken edindiği mal varlığının nedenini izah edemediği için 'kademe ilerlememesinin durdurulması' ile cezalandırılan, bu ceza nedeniyle yönetici göreve atanmaması yasa emri iken ve bu durum nedeniyle Malatya Valiliği tarafından resmi yazıyla uyarılmasına rağmen Aysun Bay Karabulut'un rektörlüğe atandıktan sonra MTÜ'nün inşaat projeleri nedeniyle en çok paranın döndüğü Yapı İşleri Daire Başkanlığı'na atadığı, daha sonra bu görevle birlikte genel sekreterlik görevini de verdiği Ömer Akkuş hakkında verilen 'lüzum-u muhakeme' kararı adli makamlara iletilmiş ve yargı yolu açılmıştı.

Eski rektörün, yasal olarak engel bulunmasına karşın daire başkanlığı ve genel sekreterlik görevine atadığı, bunun bir süre sonra hakkında şikayet konusu olması ve hakkında işlem başlatılması üzerine, bu soruşturmalardan kurtulabilmek için genel sekreterlik ve daire başkanlığı görevlerinden aldığı, ancak buna rağmen birçok iddia nedeniyle hakkında idari soruşturma açılan Ömer Akkuş'un, üniversitenin yeni yönetimi döneminde hastanelerde yataklı tedavi gördüğüne ilişkin aldığı raporlarla göreve gitmediği, bunun üzerine yapılan araştırmalarda raporların gerçeği yansıtmadığının ortaya çıkmasıyla, 'müstafi' sayılarak, görevine son verildiği haber alındı.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAF: MTÜ'nün eski rektörü Aysun Bay Karabulut ile daire başkanı ve genel sekreter yaptığı Ömer Akkuş ‘iyi’ günlerinde!.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Has Malatyalı (2 ay önce)
    Hakettikleri cezaları alana kadar devam Malatya haber, asla durmak yok. Çünkü hala gitmiş diğer partilere yanaşıyorlar, kapıdan kovuluyorlar bacadan giriyorlar ! Ama maskeleri düştü iyice rezil olduklarını görmüyorlar , bu yüzden yaptıkları yanlarına kalamaz , onca çoluk çocuğun hakkını yediler , cezalarını çekene kadar durmak yok, size de bu yakışır . Şimdiye kadar verdiğiniz bu yoldaki mücadeleyi de KUTLUYORUM ...
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatyalı (2 ay önce)
    yok ettiniz bunları ,yeter artık bundan sonraki haberler bunları olmadıkları yere tekrar konumlandırır.iflah olmazlar artık,iki bacıda malatya gündeminden çıktı kurtulduk.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Vedat (2 ay önce)
    Uğraşmayın, Elin garibi ile. Bilmezsiniz ki Bakar, müşkül olan dilsize. Kanat örter ortada kalmış evsize. Onca derdin içinde kalkıp ta ne anlatsın size. Gelmek isterseniz kendisi ile göz göze, anlarsınız garibi gerek kalmadan pek çok söze….
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ömer (2 ay önce)
    Bu eski rektör Aysundan ve eş rektör kocası Ercan dan herkes illallah etti. Personele tehdit ile bütün yolsuzluklarına imza attırdılar, universitenin paralarını çatır çatır yediler. Eski tüm genel sekreterleri son iki rektör yardımcıları ile o dönemki tüm daire başkanları ile attıkları imzalar çevirdikleri işler bir bir çıkarılsın bakın daha neler göreceğiz!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (2 ay önce)
    Su testisi su yolunda kırılır. Malatya haberi alkışlıyorum.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (2 ay önce)
    malatyahaber.com olmasa ruhumuz duymayacak adamların ettiğini.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet Akif (2 ay önce)
    Bu zatı muhterem değil miydi birilerine koltuk verip ekmekle oynayan. İlahi adalet işte
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ruba (2 ay önce)
    Icralik iken,yazlık,ev,lüks arabalar ve daireler hangi gelirle alındı tabiki eski rektör ve eşi ve iş birlikcileri ile beraber yaptıkları usulsuzlukle elde ettikleri alenen ortada
    %82
    %18
    Yanıtla
  • mehmet (2 ay önce)
    Liyakati olmayan bu gibilerim en yüksek idari görevde ne işi var? Devletimize yazık.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 ay önce)
    Satılmamış ve kalemi kiralanmamış Malatyahaber.com sitesini tebrik eder dindar görünümlü koruyucu kollayıcı medyayada ahiret olduğunu hatırlatmak isterim. 100 bin lira çalanlardan sadece 1 lira alıp öyle birşey yok deyip yaygara koparıp ahiretini yakanlara selam olsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tarık (2 ay önce)
    Malatyahaber ve ekibini tebrik ediyorum. Tüm baskılara rağmen korkusuzca sonuna kadar gerçekleri yazdınız, yolunuz açık olsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Selçuk (2 ay önce)
    Az iş çevirmediler o üniversitede. Çoluk çocuğun hakkını yediler, personelleri canından bezdirdiler. En kısa zamanda darısı bu karı koca nında görevine son verilmesinde ve hakettikleri cezalarını çekmeleri.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Halil (2 ay önce)
    Bunların karşısında üç maymunu oynayan Malatya siyasileri Allah'a havale etmekten başka çaremiz kalmadı.... Kral çıplak zaten...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Servet (2 ay önce)
    Malatya'da herkes bunları konuşuyor. Çok yakın zamanda olacaklara inanamayacaksınız. Bekleyerek göreceğiz. Bir operasyon ile o karı koca en büyük cezaları alacaklar.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • mlx (2 ay önce)
    bu rektör döneminde işe alınan personellerde bence incelenmeli.bir çoğunun işe nasıl alındığını herkes biliyor.nereden geldi bu zenginleşme..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.
    %87
    %13
    Yanıtla