SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mücadele Gücü Yokmuş

A- A+ PAYLAŞ

Irak Genelkurmay Başkanı Babekir Zebari, Irak Ordusu'nun, terör örgütü PKK ile mücadele edecek gücü olmadığını söyledi.

Bağdat’ta Rudaw gazetesine özel bir röportaj veren Zebari, şu an itibarıyla terör örgütüyle mücadele etmeye hazır olmadıklarını belirterek, "Irak Ordusu'nun PKK ile savaşacak gücü yok" dedi.

Zebari, "Irak'ta faaliyet gösteren çok sayıda terörist var. Irak'ın durumu istikrarsız" diye konuştu.

Zebari, Türkiye'nin PKK terörünü bitirmek için Kuzey Irak'taki bölgesel yönetimle işbirliği yapması gerektiğini dile getirdi.

Irak Genelkurmay Başkanı ayrıca, PKK sorununun, ancak Türkiye'nin terör örgütüyle aynı masaya oturması halinde çözülebileceğini belirtti.

"Türkiye hala PKK'yı terörist olarak görüyor ve PKK'lılar için bir genel af çıkarmadı" diyen Zebari, Ak Parti hükümetinin de muhalefetten gelen yoğun baskı yüzünden terör sorununu çözemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam