SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdürden Aşı Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, Malatya'da lise 4'e giden öğrencilere yapılması gereken Hepatit B aşısının 2. dozunun bazı öğrencilere okulda olmamaları nedeniyle uygulanamadığını belirterek, velileri bu dozu en yakın Sağlık Ocağı'nda yaptırmaları konusunda uyardı.

Zengin'in açıklaması şöyle:

"İlimizdeki lise 3. ve lise 4. sınıf öğrencilerine sağlık ekiplerimiz tarafından tek doz kızamıkçık aşısı ile Hepatit B (sarılık) aşısının 1. dozları 2009 Nisan ayında okullarında uygulanmıştır.

Ancak lise 4 e giden öğrencilerimizin 3 doz halinde yapılması gereken Hepatit B (sarılık) aşısının 2. dozu öğrencilerin üniversite sınav hazırlıkları nedeniyle okulda bulunmadıklarından uygulanamamıştır. Bu nedenle Lise 4. sınıfta okuyan öğrencisi bulunan sayın velilerimizin çocuklarının 2. doz Hepatit B (sarılık) aşılarını yaptırmak için en yakın sağlık ocaklarına başvurarak ücretsiz uygulanan aşılarını yaptırmaları gerekmektedir."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız