SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MUFF'un Para Ödülü Daha Yeni Ödenecek

0
Güncellendi - 2020-08-22 15:02:30
MUFF'un Para Ödülü Daha Yeni Ödenecek
A- A+ PAYLAŞ

BÜTÇESİ DE AÇIKLANMAYAN FESTİVALDEN 10 AY SONRA..! Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, 9-15 Kasım 2019 tarihleri arasında, Malatya Büyükşehir Belediyesi yönetiminde düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ödül kazanan hak sahiplerine parasal ödüllerinin ödenip – ödenmeyeceğini oyladı ve toplamda 212 bin 500 TL tutarındaki parasal ödülün ödenmesine karar verdi.

Selim Pilten başkanlığında geçtiğimiz ay toplanan Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündem maddelerinden biri de, geçtiğimiz yıl 9’ncusu yapılan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde ödül kazandığı açıklanan kişi ve kurumlara parasal ödüllerinin verilip verilmeyeceğinin karara bağlanmasını talep eden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın yazısıydı.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın teklifini görüşerek, 7 kategoride ödül kazandığı açıklanan hak sahiplerine ödenmesi gereken, 212 bin 500 TL tutarındaki parasal ödülün ödenmesine toplantıya katılanların oybirliği ile karar verdi.

10 kategoride ödül dağıtılmıştı

Geçtiğimiz yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında yapılan Malatya Uluslararası Film Festivali’nde 7 kategoride, 10 yapım ve kişinin ödül kazandığı açıklanmıştı.

Bu kategoriler; “En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, Fahri Kayahan En İyi Film Müziği, En iyi 1. Kısa Film, En İyi 2. Kısa Film, En İyi 3. Kısa Film” şeklinde sıralanmıştı.

Bütçesi açıklanmamıştı

Malatya Uluslararası Film Festivali’nin 9’ncusu, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde gerçekleştirilmişti. Festivalin en önemli tartışma başlığı ise, festival bütçesi konusunda şeffaf bir tutum sergilenmemesi, bütçe konusunda kamuoyuna net bir bilginin verilmemiş olmasıydı. Ancak, kulislerde festivalin bütçesini sponsorların katkıları hariç 3-4 milyon TL arasında değiştiği yönünde iddialar yer almıştı.

Festivalin 3-4 milyon TL arasında olduğu ileri sürülen bütçesine karşın, festival ödüllerine sadece 212 bin TL ayrılmış olması, “3-4 milyon TL büyüklüğündeki bütçe nerelere harcandı?” sorusunu gündeme getirdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 9. Malatya Uluslararası Film Festivali Ödül Töreni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Adama sormuşlar en kolay şey nedir cevap vermiş kamuda devletin parasını har vurup harman savurmak nasıl olsa hesap sorulmuyor diye cevap vermiş .
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Yazık Selahattin Gürkan işe gelince para yok.Hizmete gelince para yok.Suya zam, ulaşıma zam, halk ekmeğe zam. Ama film festivaline açıklanamayan trilyonlar verin. Malatyaya ne faydası. Kocaman bir balon.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Her yönden geriye giden kendi ölçeğinde bursa Antalya Kayseri Antep konya samsun trapzon Sakarya Kocaeli Eskişehir Manisa Adana Mersin Denizli Diyarbakır gibi büyük şehirlerden merkezi hükümet ve belediye hizmetleri çok geride olan büyük bir köyü andıran şehrimizin bir ilm festivali eksikti diyorum yazık milletin parasına .
    0
    0
    Yanıtla
  • Gedik kültür merkezi (3 yıl önce)
    Kimi kime şikayet etsek bizde yeşilyurt belediyesine İşyaptık 2 sene oldu paramızı alamıyoruz birinci etabına 9 milyon verip en az 25 milyonluk makam binası yaptırıyorlar vatandaşa Gelince yok agalara makam yapılınca para sınırsız
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam (3 yıl önce)
    inş böyle bir organizasyon bir daha yapılmaz malatyaya ne artısı bu işin lütfen vatadandaşa hizmet verin
    0
    0
    Yanıtla
  • Devlet biziz (3 yıl önce)
    Şehir içi minibüs duraklarındaakşam ışiklandirma yok diye 6 dan sonra aile bayan korkuyor diye lcw nin önünde yolcu alıyor sorduk niye burayı yapmıyor bu belediye para yok lambaya ampul alacak para yok diyen lere sesleniyorum ayranın yoksa içmeye atla gitme gezmeye
    0
    0
    Yanıtla