SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Muharrem Öğretmen Yenilmedi, Mücadele Etti"

A- A+ PAYLAŞ

Tekirdağ’da yaklaşık 2.5 yıl önce kanser tedavisi nedeniyle 8 ay ayrı kaldığı Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi öğrencilerinin duygulandıran sürprizi sırasında Türkiye’yi hüzünlendiren Malatyalı coğrafya öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu,  Malatya’da tedavi gördüğü hastanede 20 Kasım Cumartesi günü hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Muharrem Poyrazoğlu, Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verildi. 

Eşi de öğretmenlik yapan, biri avukat, biride üniversite öğrencisi olan 2 çocuk babası Çorlu Cemile Yeşil Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Muharrem Poyrazoğlu’nun vefatı, sevenleri kadar öğrencilerini ve öğretmen meslektaşlarını hüzne boğdu. 

Ailesi Malatya’da yaşayan Muharrem öğretmenin kardeşi Nesimi Poyrazoğlu, kardeşinin kanserden ölmediğini, kanserle mücadele ettiğini söyledi. 

Muharrem Boyrazoğlu’nun kardeşi Nesimi Poyrazoğlu, “Yaz boyunca da ‘Ben Malatya’ya gelmek istiyorum, Malatya’daki ailemi görmek istiyorum, dostlarımı görmek istiyorum’ düşüncesiyle Malatya’ya geldi. Sonraki süreçte Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi’nde devam etti” diyerek Muharrem Öğretmenin Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görürken vefat ettiğini belirtti.  

-“Öğrencileri, öğretmenleri dost ortamı yaratmışlar abime, teşekkür ediyorum” 

Muharrem öğretmenin mesleğine aşk ile bağlı bir öğretmen olduğunu belirten Nesimi Boyrazoğlu, “Her birinin elleri öpülesi o güzel çocuklarımız abimi çok güzel karşıladılar. Bu anlamda Türkiye’ye örnek oldu. Aslında o örnek Muharrem Poyrazoğlu’nun mesleğine olan aşkı ifade ediyordu, sevgiyi ifade ediyordu,: biz kardeşimizi tanıyorduk, biliyorduk, öğrencilerinin, öğretmen arkadaşlarının bu tavrı bizi daha fazla onurlandırdı. Mesleğine düşkün mesleğini seven, içten samimi, dürüst bir öğretmeni sadece okulunda karşılanmasıydı bu. Örnek teşkil etti. Öğrencileri eşine ulaştılar, bahar döneminde ben okuluna gitmiştim, orada idareci arkadaşlarını gördüm. Cemile Yeşil Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenleri dost ortamı yaratmışlar abime, teşekkür ediyorum. Bu güzelliği Türkiye’ye gösteren de öğrencilerin o içten samimi bir öğretmen sevgisiydi. Bu anlamda ağabeyimle, kardeşimizle, oğlumuzla gurur duyuyoruz.” İfadelerini kaydetti. 

-“Kansere yenildi’ deniliyor. Hayır, öyle bir şey yoktur. Mücadele etti” 

“Muharrem öğretmen kansere yenik düştü” sözünün kendilerini çok üzdüğünü belirten kardeş Boyrazoğlu şöyle konuştu;

“Bizim esas üzüntü noktamız şu; Muharrem Poyrazoğlu, 2.5 yıl önce o sevgi görüntüleri ile bu hastalığı devam ettiren, bu hastalıkla yaşamaya devam eden hastalara bir umut olmuştu. Ancak Muharrem Boyrazoğlu için dün ‘Kansere yenildi’ deniliyor. Hayır, öyle bir şey yoktur. O kansere yenilmedi kanserle mücadele etti. Mücadelesini buraya kadar getirdi. Kanserle mücadele eden tüm hastalara şunu söylemek istiyorum; hocalarınıza güvenin, sağlık personelinize güvenin, tıbba, bilime güvenin. Bu iyin tek çözüm yolu bu. İnanç ve sevgiyle devam edecek bir süreçtir bu. Kardeşim bunu devam ettirdi, onunla da gurur duyuyoruz.”

malatyahaber.com- Tekirdağ, AA

ARŞİV VİDEO: Muharrem Poyrazoğlu'nun, geçtiğimiz yıl tedavi dönüşü Tekirdağ'da görev yaptığı okulda karşılanışı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Muharrem Öğretmenime Allah tan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun nur içinde yatsın, Ailesine , öğrencilerine, meslektaşlarına ve sevenlerine de sabırlar dilerim. Anne ve babamızdan sonra en değerli büyüklerimiz bizleri hayata hazırlayan elleri öpülesi öğretmenlerimiz ; hayatta olanlara Allah tan sağlıklı uzun ömürler, ahirete irtihal edenlerde rahmet dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Allah rahmet etsin ailesine sevenlere sabir versin
    0
    0
    Yanıtla