SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mühendislik Fakültesi'nde 'Bilim Kurulu'

0
Güncellendi - 2017-02-01 21:27:11
Mühendislik Fakültesi'nde 'Bilim Kurulu'
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde, farklı üniversite ve fakültelerden bilim insanların çalışma yapabilecekleri, laboratuvar ve cihazlardan yararlanabilecekleri, çalışma gruplarının oluşturulduğu "Bilim Kurulu" kuruldu.

İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Adnan Hayaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk kez mühendislik fakültesi bünyesinde Bilim Kurulu oluşturduklarını söyledi.

Kurul üyelerinin akademik başarıları dikkate alınarak seçildiğini belirten Hayaloğlu, Bilim Kurulu'nun alt gruplarında farklı fakülte ve üniversiteden öğretim üyelerinin bulunduğunu kaydetti. Hayaloğlu, şunları kaydetti:

"Her bir üyemiz kendi bölümüyle ilgili ve kendi bölümüyle örtüşen diğer fakültelerdeki bilim insanlarını bir araya getirmekle görevli. Biz bunlara alt çalışma grupları diyoruz, bu gruplar birlikte çalışma grubu oluşturur. Alt çalışma grupları laboratuvarları herkese açar, cihazlarını herkese kullandırırlar. Laboratuvar sorumlusunun bilgisi dahilinde herkes her laboratuvarı kullanabilir."

Fakültelerin cihaz envanterini çıkararak, bölümlere gönderdiklerini aktaran Hayaloğlu, akademisyenlerin ihtiyaç halinde laboratuvar sorumlusuna bilgi vererek istediği cihazı kullanabileceğini söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Vatan Sever (7 yıl önce)
    Murat bey bilim reklamla olmaz. Ülkeye katkı getirecek çalışmalar ile reklam olmaz. Patentler ile reklam olmaz. Bilim adamlığının standardını tartışın. Kim bilim adamı kim değil tartışın. Hırsız bilim adamlarını tartışın. vatan haini bilim adamlarını tartışın..........Bilimsel çalışma yapan kaç gerçek bilim adamı var........? selamlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemsehrim, reklamini yapmadigin isle de basarili olamazsin... Calisacaksin, ureteceksin, sonrada onu guzelce pazarlayacaksin..olay budur.. yoksa adamin biri kaysi cekirdeginden birsey uretmis, yararli, yeni, kullanisli ama kimenin haberi yok..kime faydasi var o zaman... bilim adamligi bilim adamiyla tartisilir..Ben bir bilim adamiyim ama sizin oldugunuzu sanmiyorum..o yuzden sizinle bu konuda konusmaya degmez..
    0
    0
    Yanıtla
  • zmo (7 yıl önce)
    Başarılarının devamını bekliyoruz hocam
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Birde Allah rizasi icin su hocalara soyleyin de internet sayfalarini guncel tutsunlar. Resim koymaktan aciz hocalar var yahu.. Ustelik universitemize ozellikle de muhendislik fakultemize yabanci ogrenci kabulu yapiliyor..Dusunun ben Iran da yasiyorum Inonu Universitesine gelmek istiyorum, nereden arastiracam, tabiki internete web sayfalarina bakacam...Koskoca ABD de bulunmus hocalar daha sayfasina resim koymaktan aciz...Hic mi bakmiyorlar ABD de de Ingiltere de hocalarin sayfalarina yahu...Bir dal kipirdatalar koyuyorlar... KURALDIR...Bir isi nasıl yaptigin degil, nasil sattigin onemlidir...Adam kaysi cekirdeginden yeni birsey uretmis, web sayfasina bakiyorsun resim koymaktan aciz... artik bolum sekreteri mi bakar, oglen yemegi icin arabayla sehir merkezine 1 saat gidip gelen arastirma gorevlileri mi yapar bilmiyorum ama yapsinlar lütfen...Saygilarimla..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Tek (7 yıl önce)
    Hocam, her fırsatta tekrar tekrar yazıp söylüyorum..Fakültemizde kisilere özgü degil bölümlerin genel laboratuvarları var...Ancak bugun bilimde en ileri düzeyde olan ABD de her hocanın kendi laboratuvarı var. Kendi öğrencileri de o laboratuvarlarda calisiyorlar. Biz de her araştırma gorevlisinin ayrı bir makam odası var..Sonra da bina yetersiz deyip bina yapmaya para harcanıyor... ayırın her hocaya bir oda laboratuvar icin..koysun cihazlarini odaya, ogrencileri icinde masa sandalyeyi koysun ayni odaya ve calissinlar orada..Duyuyoruz hafta sonu yuksek lisans/doktora veya lisans ogrencisi geliyor calisacak yer yok bolumlerde...Halbuki benim soyledigim sistemde gider kendi laboratuvarinda calisir. Ayrica mesela torna, CNC, 3D yazici gibi makineler varsa bunlar bolumun genel laboratuvarinda yer alir, herkes de kullanir... Eger bu olursa hocalar kendilerine uygun hocayi bulup calisabilirler..suan da yok git lab sorumlusunu bul, izin al bir suru burokrasik surec.. Buna ilaveten dekanimizi yakindan izleyen biri olarak en aktif, fakulteye bir deger katmaya calisan, kurumlasmayi, arastirma yaptirmayi hedefleyen bir anlayista oldugu icin tebrik ediyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayahan Yılmaz (7 yıl önce)
    Hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • aydın (7 yıl önce)
    Bilim yuvasında bilim kurulunun hizmete geçirilmesi çok önemli bir çalışma. Geç kalınmış ama Sayın Dekan beyle hayata geçirilmesi çok güzel olmuş. Başarılar hocam.
    0
    0
    Yanıtla