SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Müsaade Etmedik, Etmeyeceğiz"

0
Güncellendi - 2018-07-15 19:00:09
A- A+ PAYLAŞ

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 2. yıldönümü dolayısıyla, Malatya'da Cumartesi ve Pazar günü çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu arada, siyasiler, yerel yöneticiler ve bazı STK temsilcileri, yıldönümü dolayısıyla mesajlar yayınlayarak, darbe girişimine tepkilerini ve buna toplumun tüm kesimlerinin direnişiyle engel olunmasına ilişkin görüşlerini belirttiler.

YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

Silahlı Terör Örgütü FETÖ/PDY yanlısı askerlerin darbe girişiminin 2. yıldönümü dolayısıyla Valilikçe açıklanan program:

Darbe girişiminin yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nce Cumartesi ve Pazar günü 15 Temmuz Millet Meydan’ında (Hükümet Meydanı) gerçekleştirilecek olan anma etkinlikleri programı ise şöyle:

MESAJLAR..

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

Çalık mesajında 15 Temmuz 2016’da Cumhuriyet tarihinin en kanlı ve en alçak terör saldırılarından birinin yaşandığını söyleyerek “Bu saldırı ülke tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir” dedi.

Çalık mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Tepemize yağdırılan bombalara, vatandaşlarımızın üzerine sürülen tanklara, televizyonların basılıp el konulmasına, Parlamentoya, Cumhurbaşkanlığına, kamu binalarına zarar verilerek, insanımıza ve demokrasimize kastedilmiştir. Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla aziz milletimiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi zalimlere asla teslim olmamış, direnerek kendi iradesine “İSTİKLAL, İSTİKBAL VE İSTİKRARINA” sahip çıkmış, tüm dünyaya unutulmayacak bir mücadele örneği göstermiştir. Bunun neticesinde genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle düşmanla göğüs göğse çarpışan milletimiz 251 şehit, 2193’de gazi vermiştir. 15 Temmuz günü öyle bir tarihin adıdır ki, ancak yaşayanların anlayabildiği, bedelinin de milletçe ödendiği bir gündür.

Kurulan tuzaklara, kumpaslara ve kullanılan taşeronlara, katliam, şiddet, terör ve karalama kampanyalarına rağmen diyoruz ki, “Yel kayadan Ne Koparır?” Türkiye büyük bir ülkedir. Birçok medeniyet kurmuş, farklılıkları, çoğulculuğu, zenginlik saymış bir barış coğrafyasıdır.

Hainlere inat yaşamayı bahtiyarlık saymasak bile, yaşamayı ve yaşatmayı görev saydığımız için 15 Temmuz’un daha iyi anlaşılması, istiklal ışığımızın ebediyen sönmemesi için yardan ve serden geçmiş bir millet olarak daha fazla azimle çalışıp, şehitlerimizin akıttığı kan kadar ter dökmeye kararlıyız.

Milletimizin şanlı direnişinin 2. yıldönümünde, hain darbe girişiminin faili olan ihanet çetesini bir kez daha şiddetle lanetliyorum. İlelebet saygı ve minnetle anılacak şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha kınadığını belirterek “Darbe girişiminde bulunanlarla birlikte FETÖ’yü besleyip büyütenler de cezalandırıldığında, 250 şehidimize karşı vefa borcumuzu ancak ödeyebiliriz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yılında yazılı bir açıklama yaptı.Ağbaba, “Türkiye’nin demokrasisine, TBMM’ye ve milletimize karşı FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, ülke yönetimine cemaatlerin, tarikatların dahil edilmesinin ortaya çıkaracağı sonucu çok ağır bir şekilde göstermiştir. Bir ülkede demokrasi kültürü ne kadar iyi gelişmişse, o ülkede darbe olma ihtimali o kadar az olacaktır. Unutulmamalıdır ki darbelerin panzehiri demokrasidir. İnsan haklarıdır. Güçlü sivil toplum örgütlenmesidir.Bir kez daha darbeyle karşılaşmamak için yapılması gereken, yasama,yürütme ve yargının ayrıldığı, parlamenter sistemin esas alındığı sistemi hayata geçirmek, cumhuriyetin kazanımlarına ve laik demokrasiye sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbe girişimine giden yoların da tüm yönleriyle ele alınıp araştırılması gerektiğini kaydederek, “FETÖ’nün devletin her kademesinde çok etkin rol almasının, 2 yıl boyunca verilen mücadeleye rağmen halen devletten temizlenememesinin sorumluları da , yurttaşlarımıza kurşun sıkan hainler kadar suçludur ve mutlaka cezalandırılmalıdır.Darbe girişiminin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen halen bu kanlı girişimin siyasi ayağına yönelik bir adım atılmaması, FETÖ’ye yönelik mücadeleyi askıda bırakmaktadır.Kamuoyunda siyasetçilerin korunup kollandığı izlenimi vermektedir. Bugüne kadar defalarca darbe girişimi ile ilgili verdiğimiz araştırma önergelerinin AKP milletvekilleri tarafından mecliste reddedilmesi, kafalardaki soru işaretlerini artırmaktadır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen 250 yurttaşımıza karşı vefa borcumuzu ancak FETÖ’yü besleyip büyütenler, tüm sorumlular cezalandırıldığında verebiliriz” dedi.

Ağbaba, “15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyor,250 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de yayınladığı mesajda şunları belirtti:

"15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülkemiz demokrasisi açısından kara bir gün yaşanmıştır. Bu millet, kendi parasıyla alınmış tankı tüfeği kendisine doğrultan, kendi meclisini bombalayan tarihte görülmemiş bir ihanet şebekesinin hain darbe girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.

Tarihe kapkara harflerle yazılan bu güne imza atan FETÖ, her planı yapmış ancak en önemli şeyi, asil Türk milletinin iradesini ve tepkisini planlayamamıştır. 18 Mart’ta istiklal ve hürriyet aşkıyla düşmana geçit vermeyen Çanakkale ruhu, bundan 1 asır sonra 15 Temmuz gecesinde bir kez daha vücut bulmuş, ecdadımız Çanakkale’yi nasıl geçilmez kıldıysa, o ecdadın torunları da 15 Temmuz’da ihanet şebekesine geçit vermemiştir. O gece meydanlara inen, ezanların ve selaların eşliğinde yüreklerini uçakların, tankların ve mermilerin önüne koyan milletimiz, gösterdiği topyekun direnişle demokrasisine ve devletinin bekasına sahip çıkarak yeni bir destana imza atmıştır.

Aziz milletimizin direnişiyle darbelerin ezanları susturduğu bir gün değil, ezanların darbeyi durduğu bir günü hep birlikte yaşadık.

Başta Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün liderliği ve yerinde girişimleri, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın yönetimi, güvenlik güçlerimiz ve tabi ki aziz milletimizin direnişiyle alçak terör örgütü FETÖ ve onun aklını ve zihnini kiraya vermiş mensupları ülkemiz üzerindeki karanlık emellerine ulaşamamıştır.

Üzerinden yüzyıllar geçse de 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız. Bu ülke için şehit düşen kahramanlarımız yüreklerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Onların ve diğer tüm şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı korumak, daha da güçlendirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin sahip çıktığı demokrasi ve tutmaya devam ettiği demokrasi nöbeti tarihe altın harflerle yazılacaktır. Aziz milletimize yakışan bu duruşu sergileyen tüm milletimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Bu ülkede bir daha 15 Temmuz benzeri hain girişimler yaşanmasın diye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik. Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü hükümet ve güçlü meclisle her alanda daha güçlü bir Türkiye olacak. 2023 hedeflerimizi gerçekleştirme kararlılığımızın önünde hiçbir yapı, örgüt ve güç duramayacaktır.

Bu vesileyle milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü tebrik ediyor; istiklali, istikbali ve demokrasi uğruna mücadelesinde şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, canı pahasına darbecilerin karşısında duran tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

Milletvekili Ahmet Çakır, 15 Temmuz 2016 tarihindeki kanlı darbe girişimine karşı sokaklara dökülen milletin verdiği mücadele sayesinde bir zafere dönüştüğünü söyledi.

Çakır, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, milletin o gün tankın, tüfeğin, füzenin karşısına sadece inancı, imanı ve yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıktığını kaydetti. Milletvekili Çakır, “Türkiyenin ekonomik gelişmesi başta olmak üzere bir çok alandaki gelişmesini hazmedemeyen iç ve dış bağlantılı yapılar, şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle 15 Temmuz gecesi tarihimizde eşi benzeri görülmemiş bir saldırı yapılmıştır.

Tarihimizin en karanlık hadiselerinden biri olan ve bu işgal girişimi, milletimizin verdiği mücadele neticesinde parlak bir zafere dönüşmüştür. Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tek yürek, tek bilek olmuş, tankın, topun, tüfeğin, helikopterin, uçağın, füzenin karşısına sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilerek demokrasisine, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.

Milletin 15 Temmuz gecesindeki birlikteliğinin önemine dikkat çeken Ahmet Çakır, “ Bugüne kadar kardeşliğini, vatanını, cumhuriyetini, demokrasisini, milli ve manevi değerlerini hedef alan saldırılara canı pahasına karşı koyan Milletimizin duruşu her zaman nettir. Halkımız bundan sonra gerçekleşebilecek saldırılara birlik ve bütünlük içerisinde aynı kararlılıkla karşı koyacağı güç ve inancında olduğunu 15 Temmuz Gecesi tüm dünyaya bir kez daha en güçlü şekilde göstermiştir. Hiç şüphesiz o gece hainlere karşı vatanımızı, demokrasimizi savunurken can veren şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini almışlardır; gönlümüzün, başımızın tacı olmuşlardır. Bizlerde her yıl “15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Günü'nde” cennetmekân şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizi özlemle yâd ederek onların öncülüğünde yazılan bu destanı asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz gecesi sabaha kadar aziz vatandaşımızdan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizden ve emniyet teşkilatımızdan şehitlik ve gazilik şerefine nail olan kahramanlarımızı sonsuz rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hemşerilerimin ve aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Rabbim Yeni Türkiye’nin yolunu açık etsin” ifadesinde bulundu.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu

"15 Temmuz Fetö kalkışması, asırlardır Süren kirli oyun ve senaryoların en kötü türüdür. .Ederi bir dolar olan vatansız beslemelere verilen salalarla, tankın önüne sere serpe yatan kahramanlarla durdurulmuş, dağlanmış ve dağıtılmışlardır.

Bu kahramanlık destanın adı MİLLİ İRADE’dir. Ayağa kalkan diriliş ruhu, milleti diri diri yakmak ve toprağa yatırmak isteyen hainleri ve arkalarındaki güçleri yerle yeksan etmiştir. 15 Temmuz’da asker kamuflajına giren bir avuç hain tepelenmiştir. Devletin içine sızma teşebüsü milli iradenin tecellisi ile yerle bir edilmiştir.

“Kürşad’ın kırk çerisi, Fatih Sultan Mehmet’in ulu batlısı, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün geri dönmeyi düşünmeyen erlerinin farklı bedenlerdeki aynı ruhla,binlerce vatan evlatladının bedenlerinde vücut bularak hainlere gerekli dersi vermişlerdir”

Kurtuluş savaşında kundaktaki bebeğini bırakıp sırtına top mermisi alan analarımız ve bacılarımızın ortaya koyduğu irade 15 temmuz gecesi tekrar etmiştir.Vatana göz diken hainlere karşı kadın,erkek,büyük küçük 80 milyon tek vücut olup hainlere karşı duvar örüp canını vererek destan yazmıştır.Asımın nesli 15 temmuzda tecelli etmiştir.Bir kere yükselen bayrağın bedeli ne olursa olsun inmeyeceğini yedi düvele öğrettimiz gündür.

İstiklalimize göz diken,varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür.Miilet kendi vatanı üzerinde hain plan yapanları tarihin çöplüğüne gömmüştür.

Kirli eller kırılmış,millet iradesi galip gelmiş,hainler derslerini almış veYeni Kapıda Şahlanışa geçip MİLLİ RUHUN DALGA DALGA yayılması sağlanmıştır.

Yeni kapı ruhuyla politik çıkarlar yerini milli şuura bırakmıştır. Genel Başkanımız , Liderimiz Sayın Devlet BAHÇELİ’nin ortaya koyduğu irade türk siyasetine ve hainlere büyük bir darbe vurmuştur.”Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyen Genel başkanımız tarihe büyük bir iz bırakmıştır.Milletinden başka derdi olmayan Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ fitne odaklarına dur demiştir.

İşte bugün bizi biz yapan milli şuur ve irade tek yürek olamamızın verdiği kazançtır.Millet olma bilinci şanlı tarihimizin vermiş olduğu karakter bizi biz yapan en büyük değerdir. Ne olursa olsun ‘ben’ değil, önce devlet ve millet diyebilen irade geleceğimizin teminatıdır.

15 Temmuz’da 249 vatan evladı şehit, 2 bin 196 vatan evladı gazi olmuştur. Hepsine şükran borçlu olduğumuz unutmayacağız.

15 Temmuz hain kalkışmanın 2’inci yılında destan yazan milletimizin verdiği kutlu mücadeleyle övünüyoruz. Aziz şehitlerimize ALLAH’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.

"Vatan ne TÜRKİYEDİR TÜRKLERE, ne TÜRKİSTAN Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: TURAN."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

"15 Temmuz büyük bir felaket ve iç savaş provasının yapıldığı kara bir gündü. Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve milletimizin canını hiçe sayarak vatan topraklarını koruma şuuru ve aşkı sayesinde darbeci zihniyet emeline ulaşamamıştır.Ülkemiz her türlü terör ve uzantılarıyla mücadeleye devam ediyor. Bölgesinde bir istikrar abidesi olan ülkemizi karıştırmak ve zayıflatmak isteyenlere karşı vatandaşlarımız her zaman devletinin yanında yer alarak hainlere gerekli cevabı en iyi şekilde vermiştir. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Yeni ve Güçlü Türkiye yolunda birlik ve beraberlik içinde var gücümüzle çalışacağız. 15 Temmuz gecesi vatanı uğruna canını veren Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Gazilerimize ve Milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştireceğimiz 15 Temmuz Demokrasi Nöbeti ve Şehitlerimizi anma etkinliklerine bütün Malatyalı hemşerilerimizi bekliyoruz."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Gürkan, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Gürkan, mesajında, “15 Temmuz gecesi, güçlü bir ülke olan ve tüm dünyanın bu gücü ve başarıyı hayretle seyrettiği ülkemiz, haince bir kalkışma ile karşı karşıya kalmıştır. Milletimiz büyük bir inançla o gece devletinde sembolleştirdiği özgürlüğünü, bayrağını, ezanını, inancını, geleceğini korumak için, bedenini adeta siper etmiştir. Yeni bir kurtuluş mücadelesi veren ülkemiz, 15 Temmuzla birlikte devletin milletiyle nasıl bütünleştiğini göstermiştir. Erkeğiyle, kadınıyla, genciyle, yaşlısıyla söz konusu vatan olunca gerisi teferruattır diyerek bir an bile gözünü kırpmayan milletimiz, bu kararlı duruşla zaferin gelişini müjdelemiştir. 15 Temmuz’da olduğu gibi, ülkemiz üzerinde hain emeller peşinde koşanlar, bugün de, yarın da her türlü saldırı sonrası karşılarında yüce milletimizi bulacaklardır. Şanlı tarihimize baktığımızda, ülkemiz üzerinde hain emelleri bulunanlara milletimiz hiçbir zaman geçit vermemiştir. Hainlere, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatana ihanetin nedeni olmaz, er ya da geç bedeli olur” sözünü hatırlatıyor, 15 Temmuz hain darbe girişimini püskürten aziz milletimizi bir kez daha yürekten kutluyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. Allah, bir daha bu millete 15 Temmuzları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajda 15 Temmuz ruhunun asla unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Mehmet Çınar 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız dedi.

Çınar mesajında şunları söyledi:

“15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanıdır. FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen alçak darbe girişiminin ardından tam iki yıl geçti. O karanlık gece, verilen destansı mücadeleyle parlak bir zafere dönüşmüştür. Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemezdi. Necip milletimiz de bunu kabul etmeyerek, canı pahasına özgürlüğüne sahip çıkmıştır. İdealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı alçak darbe girişimcilerini hüsrana uğramıştır. Rengini şehitlerimizin kanından alan Ay-Yıldızlı al bayrağımızın gölgesi altında sonsuza kadar hür ve bağımsız yaşamaya ant içmiş aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi yurdun dört bir köşesinde meydanlarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain darbe girişimini vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canlarını vererek, kanlarını dökerek engellemiştir.

Aziz milletimiz yediden yetmişe geleceğini hain ellere bırakmamak adına Türk bayrakları ile darbeye karşı tek vücut olmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek sloganları atarak darbe girişimine karşı çıkan Malatyalı hemşerilerimiz, milli iradeye sahip çıkma adına caddeleri doldurdu. Kentte tüm camilerde de salalar ve ezanlar okunurken, kalabalığın meydandaki bekleyişi darbe girişiminin üzerinden günler geçmesine rağmen devam etmiştir. Böyle bir birlik ve beraberlik içinde olan millet asla yenilgiye uğramayacaktır. Halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu 15 Temmuz gecesinde bir kez daha gördük. Başkomutan'ımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla milyonlar, milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmıştır.

Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Devletin bütünlüğü, bu bayrağın varlığı, Devletin bekası söz konusuysa gerisi teferruattır. Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve gazilerimiz minnetle anıyoruz.”

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz

"15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkartılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM'yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan iki yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır.

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek Şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, Gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz."

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

Baro Başkanı Enver Han yayınladığı mesajda şunları belirtti:

15 Temmuz 2016 tarihinde Şanlı Ordumuz içerisinde sinsice örgütlenmiş olan hain Fettullahçı terör örgütü mensupları; vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne, hukuk devletine, vatandaşın huzur ve sükununu bozmaya yönelik savaş uçakları, helikopter ve tanklarla kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardır.Milletimizin üzerinde oynanan karanlık oyunlar insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir.

Darbe girişimine karşı verdiğimiz mücadelede 250 vatandaşımız şehit olurken 2301 vatandaşımız da gazi olmuştur.Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyoruz.

15 Temmuz da siyasi görüşü ne olursa olsun vatandaşlarımız tek yürek, tek yumruk olmuştur.

Darbe girişimine karşı toplumun tüm kesimlerinin verdiği ortak demokratik tepki ve mücadele milletimizin şanlı direnişine verdiği destek asla unutulmayacaktır."

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan 15 Temmuz darbe girişiminin 2 yıl dönümü dolayı basın açıklaması yaparak hain girişime tepki gösterdi.

Özcan ”Asil ve Aziz Türk Milletinin uçaklara tanklara ve mermilere karşı ölümü öldürme pahasına verdiği mücadelenin adıdır. Bu millet tarih boyunca nice tarifi imkansız destanlar yazmıştır. 15 Temmuz da ise; hain ve alçakça devletin içine sızmış. Küresel Siyonist güçlerin içerideki işbirlikçisi FETÖ terör örgütü ile planladığı, hain darbe girişimini büyük bir cesaret ve ferasetle bastırarak tarihe bir defa daha not düşmüştür" dedi.

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, ”Yıllarca bu ülkede milli iradeyi tahakküm altına almaya çalışan. Vesayetçi zihniyet ve onun işbirlikçileri artık şunu bilmelidir ki bu milletin Vesayetçilere ve Darbecilere karşı tahammülü kalmamıştır. Bunu bir daha aklından geçireceklere bu milletin vereceği ceza çok daha ağır olacağından hiç kimsenin endişesi olmasın. Dünya var oldukça bu topraklarda tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet Türk Milleti'nin vazgeçilmez düsturudur. Şair Mithat Cemal Kuntay'ın dizelerinde dediği gibi, Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Bu mücadelede hayatlarını bu vatan için kaybeden şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah bu Aziz Millete bir daha böyle acılar yaşatmasın diye konuştu.

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan

MÜSİAD Malatya Başkanı Hüseyin Kalan,Türk Milleti’nin, devletin ve ülkenin birliğini bozacak hiçbir girişime müsaade etmeyeceğini, 15 Temmuz’daki şanlı duruşun, bunu tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Kalan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin en kanlı saldırılarından biri olan 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi, ülkemizin tarihine kara bir leke olarak yazılmıştır.

FETÖ’nün organize ettiği bu kanlı saldırı, şanlı Türk Milleti’nin güçlü iradesiyle bertaraf edilmiş, eli kanlı FETÖ militanları hain emellerine ulaşamamıştır.

15 Temmuz gecesi milletimiz, hiçbir bahanenin ardına gizlenmeden, yaşlı, genç, kadın, erkek demeden darbecilerin karşısına çıkmış ve canı pahasına vatanını müdafaa etmiştir.

Darbelerin ve seçilmiş hükümetleri devirmeye yönelik her türlü girişimin, ülkeye ne denli büyük zararlar verdiğini, uzun yıllar boyunca kapanmayan yaralara sebep olduğunu en iyi bilen, en acı şekilde tecrübe eden ülkelerden biri Türkiye’dir.

Türk Milleti’nin 15 Temmuz gecesi azmiyle, inancıyla, kanıyla kazandığı demokrasi zaferi, yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada demokrasinin yaşaması için bir teminattır. Tüm ülkelerin bu zafere sahip çıkması, hiçbir inanca ve ideolojiye sığmayan bu kumpasa karşı tavır alması ve lanetlemesi gerekmektedir.

Ancak darbe girişimi ve ertesi, bizlere, bu kumpasın yalnızca FETÖ ile sınırlı olmadığını, birçok bileşeni olduğunu da açıkça gösterdi. Öyle ki, Batı’nın, medya organları üzerinden ve siyasetçilerin söylemleriyle demokrasi ve insanlık sınavından geçemediklerine şahit olduk.

15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından da tavrını net bir şekilde ortaya koyan MÜSİAD, hiç vakit kaybetmeden milletin ve devletin yanında yer aldığını açıklayarak, Türk Milleti’nin dik duruşunu, tüm dünyaya anlatmaya girişmiştir.

Gittiğimiz her ülkede, memleketimizin birçok noktasında, demokrasinin lüks değil, zaruri olduğunu ve milli irade karşısında yükselen her harekete karşı durmak gerektiğini anlattık.

Yıllar içinde emekle, azimle çalışarak kazandığımız başarılarımızın birkaç terörist ve onların destekçileri aracılığıyla yerle bir olmasına müsaade etmedik, etmeyeceğiz.

Bu vesileyle, 15 Temmuz’un ikinci yıldönümünde, Türkiye Cumhuriyeti yaşadığı sürece minnetle anılacak olan 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.”

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Emrah Yılan

Yılan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“Tarih yapan ve tarih yazan büyük milletlerin büyük davaları ve insanüstü mücadeleleri vardır. Bu dava ve mücadeleleri, uğrunda ağır bedeller ödense de bütün dünyanın gıpta ile baktığı, tepeden tırnağa erdemle, cesaretle ve fedakârlıkla bezenmiştir. Aynı zaman da görkemlidir de. Görkemini, dayandığı imandan alır.

Bin yıldır Türkleri Anadolu'dan atmanın hayalini kuran haçlı zihniyetinin her türlü alçaklığını bertaraf eden Türk Milleti 15 Temmuz 2016 tarihinde bir kez daha kahramanlığını açıkça ortaya koymuştur. Meziyetiz haçlı zihniyetinin asırlardır ulaşamadıkları emellerini elde etmek için en son başvurduğu sinsi plan ise Türk Milleti'ni kendi topu ve tüfeğiyle vurarak hükümeti düşürmek, devleti ele geçirmek olmuştur.

"Allah" ve "hizmet" diyerek yıllarca milletimizi aldatan, hak hukuk diyerek en büyük haksızlığı ve hukuksuzluğu yapan madalyonun öteki yüzünde ise şeytana kölelik eden tasması beynelmilel teröristlerin elinde olan hain bir grup, yıllarca yaptıkları çalışmalarla devletin tüm kademelerine sızmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk milletinin milli iradesini hiçe sayarak demokrasinin ve cumhuriyetin temellerini yok etmeye çalışmıştır. Ancak Milletimizin boynuna yağlı urgan geçirmek isteyen, bayrağımıza ve hürriyet sevdamıza saygısı olmayan bu şeytanlar topluluğu, Türk Milleti'nin bağımsızlık ruhunu hesaba katmamıştır. Milletimiz, milli iradenin tecelli ettiği Gazi Meclisimizi bombalayan, kahraman özel harekâtçılarımızı ve milletimizi kurşunlayan, devlet büyüklerine suikast girişimde bulunmaya çalışanlara gereken cevabı vermiştir.

Aziz milletimizin her bir ferdi, 15 Temmuz'un simge ismi Ömer Halis DEMİR başta olmak üzere 249 şehidimizin şahsında, kâfirlerin, zalimlerin ve hainlerin hanelerine düşen birer ateş, çağlara ve nesillere yol gösteren birer meşale, hiçbir hainin bir daha cesaret edemeyeceği bir kahramanlık destanı olmuştur.

15 Temmuz darbe gecesinin 2. Yıl dönümünde, Ülkü Ocakları Olarak olarak, bir kez daha, dünyanın tüm mazlumlarına umut, tüm mahrumlarına şefkat eli, tüm ezilmişlerine dert ortağı ve çare olmaya niyetli ve kararlı olan bu aziz milleti yok etmek ve bu vatanı bölüp parçalamak isteyen dâhili ve harici düşmanlara ve hainlere karşı, bütün kararlılığımızla ilan etmek istiyoruz ki, ne yaparsanız yapın asla başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye asla diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka asla boyunduruk vuramayacaksınız.

Bu kararlılıkla bir kez daha milletimizin şeref ve istiklali için cennete kanatlanan başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yâd ediyoruz.

Bu şanlı direniş sürecinde gazilik mertebesine erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.

Adeta Çanakkale'de olduğu gibi yedi düvele göğsünü siper ederek, bu aziz vatanı yeniden vatan kılan necip milletimizi şükranla ve saygıyla selamlıyoruz.

15 Temmuz Destanı yazan şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifa diliyor, 15 Temmuz Destanının yıldönümünde vatanımıza, milletimize, devletimize, dinimize kast eden hain terör örgütü ve işbirlikçilerini UNUTMADIĞIMIZI, UNUTMAYACAĞIMIZI ve UNUTTURMAYACAĞIMIZI!

Tüm dünyanın bilmesini istiyoruz…”

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: Darbe girişimi gecesi Hükümet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mat (5 yıl önce)
    Konserler bilboardlarda 15 Temmuz diye gösteriyordu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mat (5 yıl önce)
    Mustafa Yıldızdoğan konseri bilboardlarda 15 Temmuz diye gösteriyordu.
    0
    0
    Yanıtla