SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müteahhidi İşi Bırakmış, Gitmiş!.

0
Güncellendi - 2021-09-02 00:09:42
Müteahhidi İşi Bırakmış, Gitmiş!.
A- A+ PAYLAŞ

İNCE İŞ İHALESİ DE İPTAL EDİLMİŞTİ.. Yeşilyurt Belediyesi tarafından, eski SSK Hastanesi (daha sonra Beydağı Devlet Hastanesi) arazisi üzerinde inşa edilen ‘belediye sarayı’ olarak da adlandırılan yeni belediye hizmet binasının yapım işini üstlenen müteahhidin işi bıraktığı ortaya çıktı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, müteahhidin iş bırakma nedenini, “girdi maliyetlerindeki artış fiyatları” olarak açıkladı.

Yeşilyurt Belediyesi’nin, hizmet binasının yapım işini pazarlık usulü ile alan Kocaeli merkezli firmanın da içinde yer aldığı Elyapı Grup’a ait bir başka firmanın, Kandıra Belediye binası yapım ihalesindeki taahhütlerini yerine getiremediği için tüm ihalelere katılmaktan 1 yıl yasaklandığı ortaya çıkmıştı.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı yapıldı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Eylül Ayı Olağan Toplantısını gerçekleştirdi. Meclis, komisyon raporları ve tekliflerini karara bağladı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mecliste yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşuna giden yolun yapı taşlarından olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Başkan Mehmet Çınar, “ Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan 30 Ağustos’ta aziz Türk milleti ve yüce Türk ordusu, Başkomutan Mustafa Kemal önderliğinde işgal kuvvetlerini Anadolu topraklarından kesin olarak atmış, yurdunu ve bağımsızlığını en zor şartlarda dahi eşsiz bir zaferle taçlandırmıştır. 99’ ncu yıldönümünü ilk günkü gurur ve heyecandan hiçbir şey kaybetmeden aynı duygularla kutladığımız 30 Ağustos Zaferi ile yüce Türk ulusu, emperyalist güçlerin işgalci ordularını, anavatan topraklarından kesin olarak atarak, ebedi özgürlük ve bağımsızlığına kavuşmuştur. Bu zafer, Anadolu’da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun” diye konuştu.

CHP Meclis Üyesi'nden "Belediye hizmet binası neden durdu?" sorusu

Çınar’ın bu konuşmasından sonra söz alan CHP Meclis Grup Sözcüsü Günnur Tabel,  “Belediye hizmet binasında, 1-2 aydan beridir inşaata, yapım faaliyetine devam edilmiyor. ‘Kalıpları da müteahhit alıp götürmüş’ diyorlar, bunun gerekçesi nedir? Fiyat artışları mı yoksa ekonomik kriz mi?” sorusunu yöneltti.

Çınar, "İşin % 80'i tamamlandı, kalanını ise..."

Başkan Çınar, “Ciddi anlamda bu yıl, inşaat malzemelerinde çok büyük bir fiyat artışı söz konusuydu. Bu kapsamda biz, belediye hizmet binamızın ihalesini pandemi sürecinin ilk döneminde yaptığımız için uygun fiyata ihale etmiştik. İhale mevzuatına göre müteahhittin yüzde 80’ni tamamlama yetkisi var. Bu kapsamda yüzde 80’i tamamlandı. Geri kalan yüzde 20’si, ince işi ayrı ihale ettiğimiz için işin ikisini bir tamamlayıp ihale sürecini başlatıp, devam ettireceğiz” ifadeleriyle Grup Sözcüsü Tabel’in sorusuna yanıt verdi.

Grup Sözcüsü Tabel bu kez “Müteahhit yüzde 80’lik işini tamamladı mı?” sorusunu yöneltti.

Başkan Çınar “Yüzde 80’lik işini toparladı. Geriye kalan yüzde 20’lik işini de ek olarak, yeni bir ihale açarak devam ettireceğiz” ifadeleriyle ikinci soruyu yanıtladı.

Gündem maddeleri…

Gündem maddeleri arasında bulunan ve yeni açılmaları nedeniyle isimsiz olan İkizce Mahallesi’nde Mori Gediği Tepesinin yanından geçen sokağa Morgedik, Cevatpaşa Mahallesi Limon Caddesi’ndeki bir sokağa Turunç isimleri verilirken Çilesiz Mahallesi'nde yapımı tamamlanan iki adet parka ise Elmas ve Zümrüt isimlerinin verilmesine oylanarak kabul edildi.

Belediyenin atıl şirketi belediyeye

Belediye şirketlerinden olan  ve atıl halde duran Malatya Yeşil Gıda Seracılık Tarım Hayvancılık İthalat Ltd. Şirketi'nin bedelsiz olarak Yeşilyurt Belediyesine hibe edilmesi maddesi görüşülürken söz alan CHP Grup Sözcüsü Tabel, “ Şirket kimin? Şirket aktif mi, pasif mi? Neden gerek duyuldu böyle bir uygulamaya, şirketin borcu var mı?" şeklindeki sorularıyla şirketin alınmasına neden gerek duyulduğunu kamuoyuna açıklanmasını istedi.

Başkan Çınar, bu sorulara karşılık olarak, “Şirket belediyemizin bünyesinde, atıl halde olan bir şirket. Tamamen pasif durumda. Maliye de dahil olmak üzere hiçbir yere borcu yok” İfadeleriyle soruyu yanıtladı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

Kadastro çalışmalarına mahalle halkından bilirkişi…

Sınır kaymaları nedeniyle ilçeye bağlı Göktarla Mahallesi’nde yapılacak kadastro çalışmaları için mahalle halkından olan ve gerekli şartları taşıyan beş kişilik bilirkişi heyeti listesi oylanarak kabul edildi.

Bazı maddelerin ertelenmesi, bazı maddelerin de Meclis İmar Komisyonu'na havale edilmesi ve bir sonraki toplantının 6 Ekim 2021 tarihinde yapılması kararlaştırıldıktan sonra Meclis Eylül Ayı çalışmaları tamamlandı.

Hizmet Binası 2. Etap (İnce iş İhalesi) de iptal edilmişti

Yeşilyurt Belediye hizmet binasının kaba inşaatı, müteahhit firmanın 'malzeme fiyatlarındaki artışlar' nedeniyle yarım kalırken, 4 Haziran 2021 tarihinde yapılacağı açıklanan, "Yeşilyurt Belediye Hizmet Binası 2. Etap (ince iş) Yapım İşi" ihalesinin de iptal edildiği duyurulmuştu.

İhalenin iptalinin gerekçesi ise, "Fen İşleri Müdürlüğünün 28 Mayız 2021 Tarih ve 10227 Sayılı yazısında proje değişikliği ve buna bağlı olarak maliyetinin değişmesi sebebiyle ihalenin iptal edilmesine karar verilmiştir" şeklinde açıklanmıştı.

malatyahaber.com- gazetemalatya.com- Bülten

İlgili haberler:

[embed]https://malatyahaber.com/haber/bolgemize-farkli-degerler-kazandiracak/[/embed]

[embed]https://malatyahaber.com/haber/isi-alan-ortaklardan-birinin-sirketi-yasakliymis/[/embed]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

41 yorum yapılmış

  • abuzer (2 yıl önce)
    Malatya'nın bir eksiği Battalgazi beyaz sarayı ve Yeşilyurt beyaz sarayı idi Osmanlının son dönemlerinde de hep saray yapılmıştı
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Firma zaten,Kandıra belediye binasının yapımında taahhütlerini yerine getirmediği için zaten 1 yıl ihalelere katılmama cezası yemiş.Nereden buluyorsunuz bunları?Bu işler bu kadar basitmi?Detaylar konuşulmuyormu?Efendim ,inşaatın %80 bitmiş.Zaten bu noktada da müteahhit kazanacağını kazanmış sayın muhterem başkan.Ayrıca bu ülkede maliyetlerin artmıyacağını öngöremeyen bir inşaat firmasınıda böylece ilk kez duyduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bazı muteahhitler burayı ağlama duvarı yapmış, eğer düşük fiyat atıp başkasının almasına mani olduysan sonucuna katlanacaksın, zaten sorun kimin kâr yaptığı değil binanın neden bitmediği , demircinin betoncunun derdi sizi ilgilendirmiyorsa sizin derdiniz de halkı ilgilendirmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (2 yıl önce)
    Bilen bilmeyen herkez yorum yapmış. Malzemelere ( demir , beton vb )gelen zamlardan sonra is yapacak muteaahhit bulamayacak bu devlet. Hangi Firma bi yere kadar getirdiği isi birakmak ister..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefa (2 yıl önce)
    Demir fiyatları 4 liralardan 8 liralara cıkmış beton fiyatlarından ve diğer kalemlerden bahsetmiyorum bile. İnşaat işiyle uğraşanlar iyi bilir maliyet artışlarını. Her ne olursa olsun kim cebinden para ödemek ister. Muteahhit para kazanıyor olsa %80 tamamladığı işi bitirir öyle gider. Demek zarar ediyo ki belli Bi seviyeye getirip işi bırakmış. Kim zarar ettiği işi devam ettirir. Bu ülkede en kolay iş muhalefet olmak ve eleştirmek. Gel elini taşın altına koy cebinden Bi cici de sen çak desek arkanıza bile bakmazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (2 yıl önce)
    bunca yorum yapan arkadaşlar Demir beton fiyatından haberi var mı acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    barınma temel ihtiyaçtır, tüm gelir sınıflarının barınma ihtiyacının karşılaması zorunludur. türkiyenin lokomotif sektörü olarak görülen inşaat sektöründe kullanılan binden fazla ürün kalemine son yıllarda gelen aşırı zamlardan artık işler yürüyemez hale gelmiştir. her geçen gün zam gelen çimento, beton, donatı gibi ana maddelere ve kullanılan tüm malzemelere gelen zamlardan sonra sektörün durumunu bu seneki ruhsat çalışmamız da göstermektedir. inşaat müteahhitleri konfederasyonunun 9 eylülde çimento fiyatlarındaki artışı protesto etmek amacıyla 15 gün süreyle iş durdurmasını destekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Aylardir gelen malzeme zamlarindan dolayi müteaahitler de can kalmadi is yapacak. Adamlar ne yapsin birakmayipda
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem (2 yıl önce)
    Müteahhit kazanacağı parayı kazandı Almanya'ya gitti. Şimdi sıra başka bi müteahhite geldi, oda parayı cebine atıp gidecek sonra olan belediyenin çalışanına oluyor her ay maaşların dan kesiliyor. Her ay belediye personelin maaşından 200 tl kesip verdiğiniz alışveriş kartına yükleyip onuda yeşil gıda market adı altında açtığınız yerde zorla harcatıp çarkı dönderiyorsunuz. Sağ cebiniz den alıp sol cebinize koyuyorsonuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (2 yıl önce)
    oh ne güzel mutahit yüzde sekseni yapma şartı var sözleşmede vali bey ne yapıyorsunuz malatyanın hakkını savunmak gerek göreve lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    yapılanların neresi doğru sizce?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    karlı işler kaba insaat işleridir adam da karlı işi yapmış gidiyor ne var burda
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (2 yıl önce)
    Sayın başkan; Zahmet olmazsa 4734 sayılı kamu ihale kanunu ve 4735 sayılı kamu ihale sözleşme kanununu boş bir zamanınızda okumanızı tavsiye ediyorum.okuma yazması olan her Türk vatandaşının anlayabileceği kadar sade ve anlaşılır kanunlar bunlar.Canı sıkılan herkes sözleşmeyi feshedemez.sözleşmelerin hangi şartlarda feshedilebileceği orda açık açık yazıyor.bilmiyorsanız öğrenin,biliyorsanız 300 küsür bin insanın aklıyla dalga geçmeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    İşin %80 ni bitmiş mi? Müteahhidin %80 i bitirme yetkisi mi var? Bişey yazayım diyorum ama ne yazsam boş bize haktır. Nasılsan öyle yönetilirsin nokta..
    0
    0
    Yanıtla
  • Pardonnnn (2 yıl önce)
    Ey ahali, muhterem Çınar geçenlerde özhasakiye rapor veriyordu ya. Açın bir bakın o biten işlerin %80den fazlası hacı uğurun başlatıp bitmeye yakın çınarın bitirdim diyip üstüne konduğu projelerdi.Kendilerin 1 tane projesi yok. Yeşilyaka, yeşil inci, belediye binası, Kaynarca projesi(başlamadan bitti) hep müteahhitler bıraktı gitti. Müteahhitlerin bırakıp gittiği işlerde kimlere devroldu o ayrı bir konu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şener (2 yıl önce)
    Belediyeyi bir Mehmet yönetiyor ama soyadı çınar değil
    0
    0
    Yanıtla
  • Şentepeli (2 yıl önce)
    Herkesin yaptığı yanına kar kalıyor hatta ödül bile veriliyor ne güzel İstanbul.Valilik bu durumları neden incelemiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • erdem (2 yıl önce)
    yıl, inşaat malzemelerinde çok büyük bir fiyat artışı söz konusuydu. kendileri itiraf ediyorlar bakın ağızlarıyla akp hükümetinin yaptığı zamları diyecek birşey yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (2 yıl önce)
    Skandal resmen
    0
    0
    Yanıtla
  • C.Ç. (2 yıl önce)
    Başkan ne güzel açıklamış yüklenicinin %80 inini tamamlama yetkisi var diye acaba yeşil yaka villalarını yapan firmanın bi ayrıcalığı mı vardı da %10 bile olmamış işi bıraktı gitti. Başkan iyi alıştı işleri bitirtmeden tasfiye etmeye
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyhan (2 yıl önce)
    Yine Çınar yine sonlanmayan bir yol..
    0
    0
    Yanıtla
  • resocan (2 yıl önce)
    Ağaçları kurutmuşlar, 4 ağaca bakamamışlar binayı mı yapacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    inşaat metrajını çıkarmak yol metrajina benzemez ...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Plansız, programsız yapılan işler. Bu nasıl bir müteahhit ki böyle plansız programsız işi bırakıp gidiyor. Yok mu bir yaptırımı? Hoş müteahhit de size yabancı değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz (2 yıl önce)
    Adam canını kurtarmış kaçmakla, çınar başkan daha büyükşehire aday olacaktı daha yeni başlamıştık
    0
    0
    Yanıtla
  • Tespit (2 yıl önce)
    Başkana yüzdelik dilimle birlikte milimetre ile santimetreyi kilometreyi çalıştırın birde göz randevusu muayene ettirin sorunu tespit edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Belediyecilik böyle bir sey değil, bu beceriksizlik yüzüne gözüne bulaştırnaktan başka bir sey degil! Bırakın gidin daha iyi bir hizmet olmuş olur Malatya ya!Bu kaçıncı vakanız , yeter!
    0
    0
    Yanıtla
  • Che (2 yıl önce)
    Bir Çınar olsam gölgem var diye övünen. aslında meyve vermediğini bilmeden yaşasam. Kendimi ihtişamlı diğer bütün her şeyi aptal sansam. :-) bir replik vardı hatırlar mısınız" oğlum bak git" diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Yüzde seksen ne demek biri başkana açıklasın 25 falan demek istedi herhalde ... CHP li meclis üyeleri olmazsa milletin hiç bir şeyden haberi olmayacak yazık ki ne yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    %80 yaptirilmis % 20 Yaptirilmamaya karar verilmis, karar yetkisi kendisinde mi? O zaman ihale yapmaya ne gerek var? Muteahhid zarar etmesin diye ihaleyi erken mi bitirecekmis? Muteahhide cikar saglamaktan baska bi anlama gelmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (2 yıl önce)
    Yeşilyurt bölgesinin trafik başta olmak üzere onca sorunu dururken planlı öncelik göz ardı edilerek keyfi bir şekilde belediye binası sevdasına düşüldü. Artık anlaşıldı ki Mehmet Çınar'ın bu şehre yapacağı en güzel hizmet siyasetten jübilesini yapıp asli mesleğine rücu etmesidir. Belediyecilik ve siyaset ona göre değilmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dost tavsiyesi (2 yıl önce)
    Başkanım-1 belediye binasında Mütahit iş bırakmış .herhangi bir teminat iadesi alındı mı . Yoksa elini kolunu sallaya sallaya gitti mi. 2. Topsöğüt konutlarını da aynı Mütahit yapıyor oraya fiyat farkı mı verdiniz oraya devam ediyor . Yoksa orda da mı bıraktı .burda bırakmadıysa eğer maliyet artışı burda olmuyor da niye sadece belediye binasında oluyor 3. Bütün yatırımları betona yapıyorsun . Örnek gedik villaları - belediye binası - Topsöğüt KONUTLARI - yaptığın parklar hep beton. Burda art niyet arayalım mı ? 4. İnsan kaçakçılığı . 950 bin reklam . Belediye binası ve Topsöğüt konutlarını ihalesiz vermen vs vs vs. Uzayıp giderr. Bunun gibi en az 20 şey daha yazılır .çizilir . Kendine bir iyilik et istifa et.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu söylediklerinizin Başkan beyin beton santrali ve malzeme firmasının olmasıyla alakası yok bence,firma başkanın firmasından malzeme ve beton almıyordur bence etik değil çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Neresinden tutsan elinde kalıyor. Ancak koltuk benim, istifa etmem diyor. Bu kadar olmaz ki? O koltuk babandan sana miras kalmadı. Kötü yönetiyorsan bırakıp gitmeyi de bileceksin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Baskan Çınar ne kadara bahtsız arkadaş. Bi turbeye gidip bahtını mi actirsa, lokmalarmi döktürse bilemedim... Şaka bir yana, artık o koltuğu bırakıp kalan ömrünü de kendi işinin haricinde başka bir işe el atmaması temennisiyle, hayirlara vesile olmasini diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    Belediye başkanın malatyada aktif olan bir iş derneğinin gençlik başkanı olduğu dönemde aynı derneğin Kocaeli gençlik başkanı olan bu firma sahibi hangi sebeple çağırıldı ve hangi sebeple gönderildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Aynı firma Topsöğüt Konutlarını da almıştı. Onu devam edip bu işi nasıl bırakmış çok ilginç. Kaldı ki 5 katlı binanın 1,5. Katında kalan inşaatın nasıl %80 ni tamamlanmış oluyor. Ve yetkililere bazı sorular sormak istiyorum; 1-) Firma işi bıraktıysa bu iş feshedilip teminat bedeli firmadan tahsil edildi mi? 2-) Pazarlıkla Kocaelinden çağırılarak verilen bu işin müteahhitin bu işi yarım bırakmasının faturası kime belediyede kime kesildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri Amca (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesinin bir işi de şüpheli olmasın, bir işinde de şaibe olmasın dişimi kırarım. Ama arkalarında ablaları olduğu için hepsi çok rahat maşallah. Şurda 1 yıl sonra sandıkta görüşeceğiz hepinizle.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Görüntü itibari ile yüzde 50'si bile yapılmamış gibi.Baskanin ifadesi tatmin edici değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (2 yıl önce)
    Beton ve gazbeton fiyatları pahalı gelmiş demek ki :) Yüzde 80 i mi bitmiş?Daha kolonlar açıkta duruyor biten iş yüzde 30.Mütahite cezai işlem uygulanacak mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Umarız bir an önce biter, belediyede işimiz olunca mahalle mahalle geziyoruz
    0
    0
    Yanıtla