Arapgir Kaymakamlığı tarafından ilçeye bağlı Ormansırtı Köyü’nün içmesuyu isale hattının yapım işini üstlenen şirket aleyhinde açılan davada yerel mahkemenin firma aleyhinde verdiği 329 bin TL’lik tazminat kararı Yargıtay tarafından da onaylandı. Müteahhit firmanın ödeyeceği tazminat miktarının yasal faizleriyle birlikte 500 bin TL’ye ulaşabileceği ifade ediliyor.
Arapgir’in Ormansırtı (Cücügen) köyünün içme suyu isale hattının yenileme ihalesini üstlenen şirket aleyhine Arapgir Kaymakamlığı’nın Temmuz 2010 tarihinde açtığı tazminat davasında, müteahhit firma 329.629,71 TL tazminat ödemeye mahkum olmuştu.
Büyük sorunlar yaşanan Ormansırtı köyü içme suyu isale hattının yenilenmesi amacıyla 11.06.2008 tarihinde yapılan ihalede hattın yapım işini Armada İnşaat Tic. Ve San. Ltd. Şti. almıştı. Çalışmanın tamamlanıp geçici kabulünün yapılmasının ardından ihale bedeli ilgili şirkete ödenmişti.
Ancak, hatalı malzeme, hatalı işçilik gibi sebeplerle gerekli özen ve dikkatin gösterilmemesi sonucunda sıkıntılar yaşanıp, isale hattı hizmet veremez duruma geldi. Bunun üzerine müteahhit firmaya Arapgir Kaymakamlığı tarafından ihtar ve yazı ile durum bildirildi. Yapılan işin hatalı olduğunun ve kullanılan boruların TSE standartlarına uygun olmadığının belirlenmesi üzerine müteahhit firma da kendisine malzemeyi satan firma hakkında Malatya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.
Arapgir Kaymakamlığı, ihale sözleşmesine aykırılık oluşturan, yapılan ihtarlara rağmen isale hattında projeye uygun çalışmaları yapmadığı öne sürülen şirkete tazminat davası açtı. Geçici kabul ile ödenen 329.629,71 TL.lik tazminat davasının dava tarihi itibariyle yasal en yüksek reeskont faiziyle birlikte davalı müteahhit firmadan tazminine karar verildi. Bu rakamın faizleriyle birlikte bugün itibariyle 500 bin liraya ulaşabileceği belirtiliyor.
Kemaliye’nin Kekikpınar (Hoşneden) köyündeki kaynaktan getirilen suyun sorun yaşanan bölümünün Kekikpınar ile Çit köprüsü arasında kalan 11 bin 800 metrelik kısmı olduğu bildiriliyor. Kaynaktan köye kadar toplam uzunluğu 24 bin metre olduğu belirtilen isale hattının sorun yaşanan 11.800 metrelik kısmının yeniden yapılması gerekiyor. Bununla ilgili henüz bir çalışma olmazken; şimdiye kadar Özel İdare’nin yaptığı bu çalışmaların “Büyükşehir” yasası ile Belediye’ye devredileceği; sorunun çözümü için bundan sonraki çalışmaların Arapgir Belediyesi tarafından yürütüleceği belirtiliyor.