Saadet Partisi seçim çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayları mahalle ziyaretleri yapıyor.
Çalışmalara ilişkin SP'nin basın bülteni şöyle:
"Milli Görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi (SP), 12 Haziran seçimleri çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini yoğunlaştırdı.
Merkez mahallelerde, mahalle sakinleriyle bir araya gelen milletvekili adayları, hem icraatlarını hem de 12 Hazirandaki seçimin önemini anlattılar.
Saadet Partisi Malatya milletvekili adayları mahalle ziyaretleri kapsamında Hacı Abdi Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri milletvekili adaylarını büyük bir coşkuyla karşıladı. Ev hanımları milletvekili adaylarına evlerinin balkonlarından ve camlardan sevgi gösterisinde bulundu.
Hacı Abdi Mahallesinde mahalle sakinlerine hitap eden Saadet Partisi Malatya milletvekili adayı Mehmet Asiltürk, ülkede 9 yıl boyunca yapılanları değerlendirerek, vatandaşın oy kullanması gerektiğini söyledi. Asiltürk, İslam Ülkelerinde yaşanan olayları değerlendirerek, 12 Haziran seçimleri gerçekten büyük önem taşıyor. Özellikle İslam ülkelerinde olan karışıklıklar; ülkemize doğru sıçramakta, ülkemizin doğusunda adeta kardeşin kardeşe düşman edilmesi için çaba sarf edilmektedir. Onun için bu seçimlerde oy kullanırken mutlaka ama mutlaka bir değerlendirme yaparak oyumuzu kullanmak zorundayız dedi.
Aleyhlerinde yapılan propagandalara da cevap veren Asiltürk, Eğer Saadet Partisine oy verirseniz, oyunuz boşa gider başınıza CHP gelir propagandası yapıyorlar. Oysa (9 yıl boyunca biz Malatyamıza şu hizmetleri getirdik. Biz Kayseriden, Elazığdan, Sivastan veya ülkenin başka bir ilinden farklı olarak Malatyamıza özel şu hizmeti yaptık. Memura, işçiye şu kadar zam verdik, daha önceden şu kadar alıyorlardı) demeleri lazımken, şuanda yapılan propaganda, Bize oy vermezseniz, başka bir parti başınıza gelir, ona göre oy verin ya da bizim Başbakanımız şöyle dik diyorlar. Hatta Malatyada birinci sıra milletvekili adayı Recep Tayyip Erdoğan, ikinci sırası Recep Tayyip Erdoğan, altısını da Sayın Başbakanın adıyla hitap ediyorlar. Sayın Başbakan Türkiyenin 550 milletvekili olacaksa, diğer isimleri niye listelere yazıyorlar? Mutlaka bunları değerlendirerek oy kullanmak zorundayız diye konuştu.
Asiltürk, oy kullanırken vatandaşların iyi bir muhasebe yapmalarının gerekliliğini vurgulayarak, 9 yıldır bu ülkede inancıyla yaşayanların önlerindeki engel kalktı mı? Bundan 8,5 yıl önce seçime giderken, başörtüsü namusumuzdur diyenler, bu namuslarını temizlediler mi? Bunu bilmemiz gerekiyor. Meslek liselerinin önündeki kat sayı engeli kalktı mı? Kuran kurslarının önündeki engel kalktı mı? O gün bir alan memur bugün kaç almakta? Saadet Partisi, milli görüşün tek temsilcisidir. Biz 1997 yılında 11 ay iktidar olarak ülkeye hizmet verdik. Merhum Erbakan hocamızın Başbakanlığında refah yol hükümeti olarak ülkeye hizmet verildi. İlk iş başı yaptığımız gün daha güvenoyu almadan memura ve işçiye yüzde 50 zam yaptık. Bağ kur emeklisine yüzde 300 ve akabinde 6 ay sonra yüzde 30 memura zam yaptık. Arkasında yüzde 20 iyileştirme yapıldı. Yüz alan memur yüzde 140 daha alır oldu. Yani 240 alır oldu. 4 lira olan pancar, 11 liraya çıkartıldı. Birilerinin cebine giden paralar, havuz sistemiyle ülkenin yani sizlerin cebinde kaldı. Bu ülkede şu an açlıktan ölen insanlar var.
Ramazan ayında bir baba, evine, çocuklarına ekmek götüremediği için intihar etti. Bu ülkede çocuğu aç diye intihar eden insanlar var. Yani herkesin bu memlekette yüzü gülmüyor. Herkes halinden memnun değil. Bugün bankaya borcu olmayan var mı? Bugün borçlu olmayan emekli, çiftçi, işçi, memur var mı? Birilerinin propagandasıyla oy kullanmayın. Bize de oy verin demiyorum ama oy kullanırken mutlaka tartın ve düşünün. Bir oy, bir kağıt parçası deyip, geçmeyin. Bunu değerlendirelim. Kim ne derse desin biz oy kullanırken yapılanlara bakacağız, ülkemizin durumuna bakacağız ve ona göre oy kullanacağız. Biz ne yaparsak yapalım sonuç Allaha aittir şeklinde konuştu."