Malatya Belediyesi, bahar aylarında başlattığı yol ve kaldırım düzenleme çalışmaları kapsamında yetişkin ağaçları kesmeye devam ediyor.
Malatya Belediyesi Proje Biriminin başına getirilen Zeki Sarıların hazırladığı projeleri uygulamaya koyan Belediye, adeta ağaç katliamı yapıyor.
Katliamın son kurbanı, Zafer Mahallesi Gündoğdu Caddesindeki ağaçlar oldu. Cadde üzerinde bulunan yaklaşık 10 çınar ağacı kesildi. Belediyeden her seferinde ağaçları söküp başka yere dikiyoruz açıklaması yapılmasına karşın, mahallede oturan vatandaşlar, Gündoğdu Caddesinde kesilen bazı ağaçların odun yapılmak üzeren doğrandığı ve kamyonetlere yüklenerek gece götürüldüğünü belirtti.
YEŞİL GİDİYOR, BETON ÖNE ÇIKIYOR!.
Malatya Belediyesi Proje Birimi Sorumlusu Mimar Zeki Sarıların başkanlığında hazırlanan alt yapı projeler yeşil Malatya imajını da yok ediyor. Birçok mahallede ilkbaharda başlatılan kaldırım ve yol çalışmalarıyla zaten keşmekeş olan trafik sorununu, daha da büyük işkenceye dönüştürdü, onlarca asırlık ağaç ise kesildi.
Yeni yapılan yol ve kaldırımlardaki kesilen ağaçların yerini ise beton direkler aldı.
Zafer Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde başlatılan kaldırım ve yol çalışmaları 7 ayda ancak tamamlanırken, aynı mahalledeki Gündoğdu Caddesinde ise 10a yakın çınar ağacı gece yarısı kesildi.
Belediyenin ağaç kesme ile ilgili kamuoyundaki eleştiri ve tepkilere Söktüğümüz ağaçları başka yere dikiyoruz cevabını, Gündoğdu Mahallesi sakinleri yalanladı.
Mahallede oturan vatandaşlar, sökülen ağaçların gece yarısı doğrandıktan sonra kamyonlarla taşındığını söyledi.
HEPSİNİN Mİ FORMU BOZUK?
Belediye daha önce çeşitli cadde ve mahallelerde bulunan asırlık denebilecek ağaçları Formu bozuk diyerek acımadan kesmişti.
Bu arada, belediyenin ağaç kesimi, sökümü ya da budanmasıyla elde edilen ve çok önemli miktara ulaşmış olması gereken odunun akıbeti de merak konusu oldu ve bu konuda da kamuoyunun aydınlatılması istendi.