SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Ne Sordularsa, 'Bülmüyüm' Dedim!.."

A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya'da buluştu. Okulun ilk mezunlarından Araştırmacı Yazar Adnan Işık 'sınıfta kalma' anısıyla, konukları güldürürken, değişik dönem mezunları bir araya gelmekten dolayı mutluluklarını ifade ettiler. 

Malatya Ticaret Lisesi’nden mezun olanlar, düzenlenen organizasyonla şimdiki adı Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (Malatya Ticaret Meslek Lisesi) bir araya geldi.

Okulun çeşitli dönem mezunlarının biraraya geldiği ve hatıraların tozlu sayfalardan tekrar çıktığı buluşma renkli görüntülere sahne oldu.

“OKULUMUZ SİZLERE HER ZAMAN AÇIK”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Malatya Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kartal, “Okulumuz size her zaman açıktır” dedi.

Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1945 yılında kurulduğunu ve Malatya’nın kadim liselerinden birisi olduğunu ifade eden Kartal, “Okulumuz, 71 yıllık bir okuldur. Şuanda Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ismi değişti. Anadolu Lisesi olarak eğitim ve öğretimi devam ediyor” diye konuştu.

“EN GÜZEL YILLARIMIZI BURADA YAŞADIK”

50.yıl Malatya Ticaret Lisesi Mezunları Malatya buluşması etkinliğini gerçekleştiren Tertip Komitesi Başkanı Aliseydi Polat ise, “Hep özlemini duyduğunuz güzel hatıralarla dolu, birlikte geçirdiğimiz gençliğimizin en güzel yıllarını yad etmek istedik. Sizlere olan özlemimiz, bizleri bu buluşmayı düzenlemeye teşvik etti. Sizler de davetimize icabet etmekle bizi bahtiyar ettiniz” şeklinde konuştu.

Polat, insanların en çok gençlik yıllarını unutamadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Unutamadığınız arkadaşlıklarınız genelde lise dönemine aittir. Üniversite arkadaşlarımızla bir görüşüyorsak, lise arkadaşlarımızla onun on katı daha fazla görüşüyoruz. Daha fazla iletişim kuruyoruz. Aramızda 50 yılını, 60 yılını dolduranlarımız var. Bizden daha sonraki devrelerimiz var. Amacımız hem buradaki herkesi kaynaştırmak hem de 50. yılını dolduran mezunlarımıza, büyüklerimize plaket takdim etmek istedik.”

“KAYSERİ'YE SÜRGÜN EDİLDİM”

Bir dönem Malatya Ticaret Meslek Lisesi’nde Matematik öğretmenliği yapan emekli öğretmen Varol Yücel, bu tür buluşmaların olmasını önemsediklerini ve devamını beklediklerini ifade etti.

Yücel, 1967 yılında Malatya Ticaret Lisesi’nde göreve başladığını anımsatarak, “1967’den 1978’e kadar 11 yıl burada çalıştım. O zaman Kayseri’ye gönderildim. Bunun adına ‘sürgün’ deniliyor ama biz ‘tayin’ diyoruz. O sene okulumuzda Din Dersi öğretmeni yoktu. Matematik ve Fen Bilgisi Derslerini giriyordum. O dönemki müdürümüz ‘Hocam Din Dersleri boş, sen okutmak ister misin?’ dedi. Bende ‘olur’ dedim. Laboratuvarda Fen Bilgisi Dersleriyle birlikte Din Derslerini de yaptık. Bu şikayet konusu olmuş ve ‘Varol Yücel hoca okulun laboratuvarında çocuklara namaz kıldırıyor’ demişler. Bu bizim için bir şereftir. Kayseri’ye gittim, daha sonra Malatya İmam Hatip Okulu’nda görev yaptım ve emekli oldum” dedi.

“BABAMA KIZDIM SORULARA ‘BÜLMÜYÜM’ CEVABINI VERDİM”

adnanışıkMalatya Ticaret Meslek Lisesi’nin 2. dönem mezunlarından olan Adnan Işık, o dönemde yaşadığı olayları anlattı.

Işık, lisenin ilk öğrencilerinden olduğunu anımsatarak, “Malatya Ticaret Meslek Lisesi 1945 yılında açıldı. Ben ilkokulu bitirdim, bu okulun karşısında lise vardı, lise yanmıştı. Bir sene klasik (düz) liseye devam ettim. Gazi Okulu’nda okudum ve o sene sınıfta kaldım. Yine klasik liseye devam ederken, baktım bizim mahallede 6-7 tane arkadaşım kırmızı şeritli şapka giymişler, üzerinde bir kartal var. O kartala heveslenerek, ‘baba bende bu okula gideceğim’ dedim. Babamda beni bu okula yazdırdı” diye konuştu.

Okulun ilk mezunlarından olamamasının nedenini de açıklayan Işık, şunları söyledi:

“Orta 3’te Kimya dersinden ikmale kalmıştım. 1948 yılı, Kimya hocamız Abdullah Canpolat idi. Sabahleyin kitap kolumun altında imtihana geliyorum, bir elimde de tarakla saçımı tarıyorum. Rahmetli babam o zamanın dünya görüşü tabi,  ‘ne diye saçını tarıyorsun’ diyerek, bana bir dayak attı. Bende 15 yaşındayım, ‘sınıfta kalıp, babamdan intikamımı alacağım’ dedim. Bana sordukları bütün sorulara Malatya şivesiyle ‘bülmüyüm’ dedim. Hocam, ‘Adnan yapma falan’ dedi. ‘Hocam çalışmadım bülmüyüm’ dedim. Sınıfta kaldım ve mezun olamadım. Bu yüzden ilk mezunlardan olamadım, ikinci mezunlardanım.”

IŞIK’A PLAKETİNİ CELAL YALVAÇ VERDİ

adnanışıkcelalyalvaçDüzenlenen etkinlikte Malatya’nın yaşayan tarihi yazar Adnan Işık’a,  tertip komitesi tarafından plaket verildi.

64 yıllık mezun Işık’a plaketini, kendisi de okulun 62 yıl önceki mezunlarından olan Malatya’nın duayen gazetecisi Araştırmacı-Yazar Celal Yalvaç verdi. Yalvaç, “Adnan Işık arkadaşım bu ödüllerden daha fazlasına layıktır. Gönül rahatlığıyla ödülünü takdim ediyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.

Öte yandan etkinliği düzenlemesinden dolayı Malatya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kartal, Tertip Komitesi Başkanı Aliseydi Polat’a okul adına plaket takdim etti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a1

a2

a3a4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Selahattin Sarıoğlu (8 yıl önce)
    Adnan Işık üstadımın, bütünlemeye kaldığı Kimya sınavına 'Bir kolunun altında kitap, bir elinde de tarak, saçını tarayarak giderken' rahmetli babasının görüp ‘ne diye saçını tarıyorsun’ diyerek, ona dayak atması, bana saç taramayla ilgili bir anımı hatırlattı: Rahmetli babam, Ticaret Lisesine giden -benden beş yaş büyük- abimden için, 'Saçını niye taramıyor!' demesini, abime iletmem üzerine, abim de, yaz tatilinde uzattığı saçını tepesinden arkaya doğru taramış, ama yatmayan saçı acayip şekilde dimdik kalmıştı baş üzerinde. Durumu gören babam bu sefer, "Bu kadar da uzun boylu değil." demişti yine bana. Saygı ve selamlarımla.
    0
    0
    Yanıtla