Ahmet Çakır’ın 1. dönem Malatya Belediye Başkanlığı süresince, başkan imar danışmanı olarak görev yapan ve yürüttüğü tüm projelerde birinci önceliği yetişkin ağaç kesmeye veren, bu alanda Sivas’ta da bir hayli ün sahibi olan Zeki Sarılar, Sivas Belediye Meclisi üyeliğine seçildi. Sarılar, mümkün olması halinde Malatya Belediyesi ve Sivas Belediye Meclisi Üyeliği görevini birlikte yürütmeyi planladığını söyledi.
Aday adaylığı sürecinde AKP’den Sivas Belediye Meclisi üyeliği için aday adaylığı başvurusunda bulunan Zeki Sarılar, AKP Sivas İl Teşkilatı tarafından listeye kondu. Sarılar, 30 Mart’ta yapılan seçimlerde belediye meclis üyeliğine seçildi.
‘Sivas Belediye Başkanı, başkan yardımcılığı teklif etti ama…’
Zeki Sarılar, ‘Bundan sonra Malatya’da mı yoksa Sivas’ta mı görev yapacaksınız?’ şeklindeki soruya yönelik, 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AKP’den Sivas Belediye Başkanlığı görevine seçilen Sami Aydın’la 2004-2009 dönemindeki başkanlığı sırasında beraber çalıştıklarını hatırlatarak, “Sami Bey yeni dönem için bana belediye başkan yardımcılığı teklif etti. Ama benim gönlüm Malatya’da kalmaktan yana” sözleri ile cevap verdi.
Sivas Belediye Meclisi üyeliğini de devam ettirmek istediğini söyleyen Zeki Sarılar, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın teklifi için Aydın’a “Malatya’da çok önemli projeler başlattık. Başlattığımız çok ciddi projelerimiz yarım kalmıştı. Şimdi onları bitirmek istiyoruz. Büyükşehir statüsünde hem yarım kalan projeleri bitirmeyi, hem de yeni projeler başlatmayı planlıyoruz” şeklinde karşılık verdiğini açıkladı.
Gönlünün Malatya’da kalarak yarım kalan projelerini bitirmekten yana olduğunu söyleyen Zeki Sarılar, “Mümkün olursa hem Malatya’daki görevimi hem de Sivas Belediye Meclis üyeliği görevini sürdürmek istiyorum” diye konuştu.
60-70 yıllık ağaçları odunlaştırmakla ünlü
Zeki Sarılar, Ahmet Çakır’ın danışmanlığını yaptığı sürece, başlattığı ve yönettiği tüm projelerde ağaç katliamına özel bir önem verdi. Malatya’nın doğal dokusunun en önemli varlıkları olan 60-70 yıllık yüzlerce ağacı bir gecede kestirerek odunlaştırmayı ve bunun karşılığında 20-30 otomobile park yeri açmayı ‘büyük şehircilik projeleri’ olarak lanse etti. Malatya’nın su kaynağı ile ünlü, kentin geleneksel kimliğinin en önemli unsuru Kernek Parkı’nın su imajını yok edip betonlaştırarak, üstüne bir de Yel Değirmeni kondurdu. Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, danışmanı Sarılar’ın ağaç katliamına ve betonlaştırma hamlelerine tam destek verdi.
FOTOĞRAF: Ahmet Çakır'ın imar danışmanı Zeki Sarılar, "betonlaştırdığı" Kernek'te!.
HABER: Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi