SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Görmüş Olduğunuz Olay Cahilce!"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kuru kayısının işletmelerde tüm hijyen koşullarına ve insan sağlığına uygun şekilde hazırlanarak tüketiciye sunulduğunu söyledi.

Özcan, 1. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada, gün kurusu kayısının işlenerek satışa hazır hale getirilme sürecini basın mensuplarına anlattı.

Sosyal medyada kuru kayısıyla ilgili çirkin bir görüntünün kamuoyuna yansıdığını, kayısının sağlık koşullarından yoksunmuş gibi gösterildiğini dile getiren Özcan, ürünün hijyenik ortamda çeşitli işlemlerin ardından paketlendiğini ifade etti.

Ürünün yıkama, eleme ve kurutma işlemlerinin makineyle yapıldığını, daha sonra ise çalışanlar tarafından tasniflenerek paketlendiğini aktaran Özcan, şöyle konuştu:

"Sosyal medyadaki son zamanlarda gereksiz ve anlamsız paylaşımların dikkate alınmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Kayısı insanların damak tadındaki o güzelliğinden önce önemli aşamalardan geçiyor. Dünya kuru kayısı başkenti Malatya'dan, 115 ülkedeki tüketicilerimize ve Türkiye'deki 85 milyon tüketicimize şunu ifade edelim, kayısı insan sağlığı açısından besin değeri açısından sofranın vazgeçilmezi. Kayısımızın tüm temizlik koşulları ve insan sağlığına uygun şekilde işletmelerde hazırlanarak, sofralara gittiğini hep beraber gördük. O görmüş olduğunuz olay cahilce, sonunun nereye gidebileceği düşünülmeyen bir paylaşım. Ürünlerin depolanması da her türlü sağlık koşullarına uyularak yapılıyor."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • osman (6 ay önce)
    Ramazan bey guzel malatyamizin guzel kayisisina ozbek tacik iran kayisisini karistiran kisiler kimler aciklayacak misiniz ??????? bu kisiler hakkinda islem yapildi mi ? hangi hain ihracatcinin 500 ton kayisisi geri dondu ???
    %75
    %25
    Yanıtla
  • dertli (6 ay önce)
    sosyal medyadaki vatandaş için yaptığı şey normal bir davranış.Adam ne kadar çok kaysısı olduğunu göstermek için gösteriş yapmış.Şire pazarını gezin bütün dükkanlarda aynı durum var.kayısı çuvallanacak adam dışarıda giymiş olduğu ayakabıyla girmiş kaysının içine kürekle dolduruyor fareler cirit atıyor.Şire pazarında malesef hiç bir şekilde hijyene dikkat edilmiyor.Kayısı şire pazarına girdimi artık hijyenliğini kaybediyor.Malatyanın geçim kaynağı hijyene kurallara uyulmalı tarım il müdürlüğümüz bu konuda görevini yapmıyor.Göstermelik işler yapmayın basının önüne geçip denetimlerimizi yapıyoruz diyip göstermelik işler yapmasınlar.aylık rutin kontrollerini yapsınlar.Esnaf bu işi yapmak istiyorsa hijyen kurallarına uymalı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    Önce hijyenin ne olduğunu öğrenmek gerekiyor. Sonrasında kaysının daldan toplanmasından son tüketiciye ulaşana kadar olan sürecin her aşamasında bu hijyeni sağlamak ve garanti etmek gerekiyor. Kolay değil, ancak eğer bu değerimizi korumak ve değerini düşürmemek istiyorsak hem hijyeni sağlamalı, hem de yurtdışından kalitesiz kaysıları ithal edip Malatya kaysısı diye ihraç edenleri deşifre etmeli gerekli cezayı vermeliyiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (6 ay önce)
    Asıl cahil sizsiniz bir tiyatro çekimi Nil’e beceremiyorsunuz tek giyimlik önlük işçilere vererek hijyen olduğunu bantlardaki pislik bunu bile bilmiyorsunuz
    %82
    %18
    Yanıtla