SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önce Uyarı.. 'Park Etme, Fark Et!'

Önce Uyarı.. 'Park Etme, Fark Et!'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, deprem sonrası adeta kaosa dönüşen şehrin trafiğini düzenlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından vatandaşların kaldırımlarda daha rahat ve güvenli yürümesi, engelli bireylerin kendilerine ait geçiş alanlarında engellerle karşılaşmaması ve otobüs güzergahlarında yapılan yanlış park etmeleri önlemek için ‘Park Etme, Fark Et’ farkındalık projesi başlatıldı. Farkındalık projesi kapsamında, araçlarını yanlış park eden vatandaşlara yönelik broşür dağıtan zabıta ekipleri araç sahipleriyle tek tek konuşarak bilgilendirme yaptı.

Bilgilendirme broşürlerinde, trafik kurallarına uygun park etmenin önemine değinilirken, yanlış park etmenin trafik akışını nasıl engellediğini ve güvenliği tehdit ettiği de hatırlatıldı. Ayrıca, ‘Park Etme, Fark Et’ farkındalık projesinde park etme alanlarının belirlenmiş kurallara göre kullanılması gerektiği vurgulanarak, diğer sürücülere ve yayalara saygılı olunması gerektiği mesajı iletildi.

Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Trafik Şube Müdürü Fatih Karakaya, Malatya’da farkındalık oluşması adına araçların hatalı park etme ile ilgili ‘Park Etme, Fark Et’ projesini başlattıklarını söyledi. Karakaya, başlatılan proje amacının araç parkı konusunda şehrin trafiğini düzenlemek ve vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, vatandaşların bilinçlenmesi ve trafik kurallarına uyumun artırılması için benzer bilgilendirme çalışmalarına devam edeceği belirtildi. 

Uyarı çalışmalarının ardından, park ihlali yapanlara ceza işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • orhan ince (2 hafta önce)
    şu an 27.05. 2024 te geçtim ya ne uyarısı şu an kapalı çarşı önü merkez otobüs durakları yanında park eden araçlara söz geçiremeyen bir kent trafik ve emniyet var otobüs durağa giremiyor gerçekten çirkin bir görüntü bu kadar zormu oralara araç park ettirmemek sayın emniyet müdürüm ve valim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • biraz geç kalmadınızmı (3 hafta önce)
    Yolların hali nedir. Konteyner koymuşlar yolun ortasına, araçlar park etmiş rezillik hat safhada. afganistan gibi pislik içinde her yer. Belediye de çalışmayan 3000 fazla personel var.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tuğrul KIILINÇ (3 hafta önce)
    Kaldırımlar kamu malıdır. Hiç bir yerde kaldırıma park yapmayalım. Kaldırıma park yaptığınızda yayaları tehlikeye attığınızı unutmayın... Kul hakkıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Biz boşuna mı depremden sonra malatya da cadde ve sokaklari sağdan ve soldan yıkıp 10 mt geriye çekin diyoruz.. çünkü memleketimizi düşünüp ileriyi gorebiliyoruz.. malatya istasyon virajindan devlet hastanesine kadar, fuzuli caddesinden dört yol her yerine kadar 3x3 yolları olsa yanlar da rahatça alışverişini yapmak için cep otoparklar olsa şehir içinde raylı sistem tramvaylari olsa kötü mü olurdu... ama malasef kötü olacak.. iste sayın editörün haberinden taa simdiden belli..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Recep (3 hafta önce)
    Hiçbir yerde zabita da yok poliste. Reklam kokan hareketler. Kimsenin şehri disipline etme gibi bir niyeti yok. Kimse kimseyi kandırmasın
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatyali (3 hafta önce)
    Zabıta daire başkanı M Katipoğlu tebrik ediyorum. İtfiaye kökenli bı insan zaten askeri disiplin ile çalışıyor itfaiye. Kendi ve ekibi itfiayenin disiplini ve caliskanligi ile itfaiyeciler hep atama ile kurum müdürü ve başkanı oldu demekki işin sırrı disiplinde.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Kemal (3 hafta önce)
    Anca şow yapın memleket yıkılmış ne halde
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Tarık (3 hafta önce)
    Battalgazi zabıtayı da tebrik ederim. Geçen hafta şahit oldum meclis üyesinin damadına ihtarı çekinmeden verdiler. Tebrik ederim. Adaletli olun her zaman yanınızdayız.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • A Ali (3 hafta önce)
    Trafikde polise veya zabitaya gerek yok piknik alanında güvenlik denetim olmalı ki çöpleri sağa sola atmayalım diye yaya geçidinde araçların durması için polis olmalı kaldırımları araçlarda esnafda koruya bilmek için zabıta mecburi düğünlerde magandalık en iyi kutlama eğlence alkol yasaklı madde hayli fazla her yerde kavga peki biz ülke ṣehir veya semt olarak caydırıcı güç olmadan neyi insan gibi yapıyoruz sayalımı ikendi bahçesinde veya tarlasında çalıṣan dan baṣka insanlık görevini yapan çok çok az torpil yapıp iṣini yaptıran mutlu baṣka bir konuda torpil olmadımı bak sen feryada belediyeler bür sürü kurs veriyor katılan çok az çünükü bizim halk her ṣeyi iyi bilir bilmedikleri bir ṣey yok en sonunda da devlet nerde bitmiṣ yok olmuṣ derler halbuki devlete hükmete asker polis hepsi biziz bizim bireyler senin baban kardeṣin veya evladın o makamdaki kiṣiler uzayda gelmediler Allah akıl versin ammmiiiinnnn
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 hafta önce)
    Zabıtalar birde park yeri olan kaldırım kenarlarına esnaflar tarafından duba veya yelkenli denen reklamlara izin vermesede arabayı park edecek yerler olsa. Birde redcar denen araç kiralama dükkanları 5-6 aracını park ediyor kimseye yer kalmıyor. Birde kaldırımı işgal edenlere müdahale edilse örnek fuzilinin başında market manav kısmını tamamen kaldırımı işgal edecek şekilde tasarlamış kimi zaman kaldırımdan yola inerek yürümek zorunda kalıyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (3 hafta önce)
    Zabıta daire başkanının farkı…
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Gazi (3 hafta önce)
    Zabıtalar son zamanlarda çok iyi çalışıyor. Kaldırım işgali, trafik falan. Ama geçenlerde ben bir olaya şahit oldum. Harfiyatçılarla tartışıyorlardı yerinde ayrıştırma yapıyorlardı, zabıtalar çok profesyonel bir şekilde hiç polemiğe girmeden cezayı güzelce yazdı. Tebrik ediyorum valla.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Ne büyük projeler başladı şehirde. Sosyal projelerde değil Türkiye'ye örnek Dünya'da ses getirir. Profesyonel ekip nede olsa.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Zabıta gören masum köylü (3 hafta önce)
    Malatya'da zabıta var mıydı
    %56
    %44
    Yanıtla
  • bülent (3 hafta önce)
    şehir içinde 100-150 suratla gidiyorlar ona bakın oöstermelik iş yapmayalım
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ramazan (3 hafta önce)
    Bu iş ceza ile olcak. Adam kayirmadan. Net karararli. Uyarmayla geçiştirirsen memuru maskara yaparsın. Ağırlığı kalmaz
    %89
    %11
    Yanıtla