SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Önlemli ve Kısa Nikah Törenleri

0
Güncellendi - 2020-08-06 20:24:30
Önlemli ve Kısa Nikah Törenleri
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından dünya evine girecek gençler için kovid-19 tedbirleri alınarak nikâhlar kıyılıyor. Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’ndaki önlemleri gören genç çiftler, memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi Nikâh Sarayı’nda korona virüs tedbirleri kapsamında sıkı önlemler alınıyor. Nikâh Sarayı’na girişten itibaren dezenfektan, maske ve fiziki mesafe kuralları harfiyen uygulanıyor. Nikâh Sarayı Sorumlusu Mehmet Aldemir, salgın önlemlerini hassasiyetle uyguladıklarını kaydetti. Girişte ateş ölçümleri yaptıklarını belirten Aldemir, şu bilgiyi verdi:

“Müracaat için gelenler sıra numarası alarak salonda bekliyorlar. Vatandaşlarımızı sırayla içeriye davet ederek işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Nikâh için gün alıp, yakınlarıyla gelenlerin salon önünde ayrıca öncelikle ateş ölçümlerini yapıyoruz. Fiziki mesafeye uymaları; maske ve dezenfektan kullanmaları konularında uyarılarımızı yapıyoruz. Daha sonra Nikâh Salonuna alıyoruz. 4 salonumuz var. Salon kapasitelerinin yaklaşık yarısı kadar vatandaşımızı salon içerisine kabul ediyoruz.”

Nikâh törenleri kısa tutuluyor

Nikâh akitlerinin yapılması işlemlerinin süresini de kısa tuttuklarını belirten Aldemir, “Yaklaşık 45 dakika süren nikâh törenlerini 15-20 dakika içerisinde tamamlıyoruz. Tören tamamlanınca misafirlerimizi hemen alıyoruz. Salonlar boşalınca hemen temizlik yapılıyor. En az 1 saat salonu boş tutarak havalandırmasını yapıyoruz” dedi.

Nikâh kıydıran genç çiftler ise alınan önlemlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız