AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Organize Sanayi 2. Arıtma Tesisi keşfinin imzalandığını ve bir haftada ilan tarihinin açıklanacağını bildirdi.
1. Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret edip, 1. Organize Sanayi Bölgesi Derneği Başkanı Ali Abbas Daşan ve yönetimi ile görüşen ve sonra da fabrikaları gezen Fındıklı, burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.
1. Organize Sanayi Bölgesi'nin devamına kurulan 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin 12 bin dönüm alanının Malatya'nın uzun süre ihtiyacını karşılayacağını söyleyen Fındıklı, "Malatya'nın 2020 yılına kadar sanayi parseli ihtiyacı karşılanmış oldu. Yatırımcılar 2020 yılına kadar bedava parsel imkanına kavuşmuş oldu" ifadelerini kullandı.
Organize sanayi bölgesine kurulacak 2. arıtma tesisi için de Fındıklı şunları söyledi: "Bugün itibarıyla keşifler imzalandı. Bir hafta içinde ilan tarihini açıklama imkanım olacak."
12 Eylül'de yapılacak olan referandumla ilgili de konuşan Fındıklı, "Demokrasinin kalitesi ne kadar çok artarsa, o ülkenin geliri, pasaportunun değeri, insanın değeri o kadar artar. Onun için Türkiye'deki ana problemlerden birisi demokrasi kalitesinin yerli yerinde olmamasıdır" ifadelerini kullandı.
Fındıklı şöyle konuştu;
"Cumhuriyetin koruyucu ve kollayıcısı ordu değil, millettir. Ordu milleti korumakla görevidir. Ordu'nun görevi sınırları ve milleti korumaktır. Dolayısıyla taşları yerli yerine yerleştirilmesi lazım. Yeni anayasada da taşlar yerli yerine oturacak. Devletin bütün kurumları bu milleti korumakla görevidir. Şimdiye kadar cumhuriyeti korumak ve korumak ordunun göreviymiş gibi lanse edilmiş. Anayasal hak olarak algılanmış. Halbu ki, demokrasilerin olduğu her yerde Anayasa'nın görevi milleti korumaktır. Yeni Anayasa ile taşlar ve düzen yerli yerine oturacaktır. Yargı, ordu ve parlamento yeni anayasa ile yerli yerine oturacak"
1. Organize Sanayi Bölgesi Derneği Başkanı Ali Abbas Daşan ise, "Referandumda evet oyu kullanacağımızı defaten söyledik. Sayın vekilimiz de Malatya'nın sorunlarını iyi bilen ve takip edendir. Özellikle organize sanayi bölgesiyle ilgili sorunlarımız olunca her zaman vekilimizle görüşüyoruz, istişare ediyoruz" dedi.