SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ortadoğu'yu Sarışınlar Çözemez'

A- A+ PAYLAŞ

Japonya Dışişleri Bakanı Taro Aso, Amerikalı diplomatların Ortadoğu’daki sorunları asla çözemeyeceklerini çünkü mavi gözlü ve sarışın olduklarını söyledi.

Aso, Japonların ise sarı tenli oldukları ve bölgenin sömürülmesine hiçbir zaman katkıda bulunmadıkları, savaşlara katılmadıkları, tek bir el ateş etmedikleri için daha güvenilir olduklarını savundu. Sözünü sakınmayan bir politikacı olarak tanınan milliyetçi Aso, Ortadoğu’daki yeni bir Japon yatırımıyla ilgili konuşmasında, "Amerikalılar’ın yapamadığını Japonya yapıyor. Araplar Japonlara güveniyorlar. Mavi gözlü ve sarı saçlı olmak işe yaramıyor. Ne mutlu ki biz Japonlar sarı tenliyiz" dedi. Başbakan Şinzo Abe’nin veliahtı olarak görülen Aso geçmişte de polemik yaratan sözleriyle ünlü. Ekonomi bakanıyken de Japonya’yı "zengin Yahudilerin" yaşamak isteyeceği bir ülke haline getirmek istediğini açıklamıştı. Aso, 2003’te de Japon imparatorluğunun 1910-1945 arasında Kore yarımadasını zulüm ve sömürüyle yönettiği dönemi övünce protestolara neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız