Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa sundukları iki projenin, Avrupa Birliği (AB) yerel kalkınma girişimleri hibe programında kabul edilmesi dolayısıyla bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, Avrupa Birliği Fonu'ndan yararlanmak için yapılan başvuru sonunda Malatya'dan 37 projenin kabul edildiğini belirtti. Daşöz, "Bu projeler için 6.7 milyon Euro hibe parası ayrıldı. Eş finansmanla birlikte bu projelere 8.6 milyon Euro bütçe belirlendi" dedi.
Avrupa Birliği Fonu'ndan daha fazla yararlanılması için uzmanlaşmak gerektiğini, bu konuda Bölge Kalkınma Ajansları'ndan da yararlanılmasını öneren Vali Daşöz, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı ise, Malatya Valiliği, İnönü Üniversitesi ile Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa sundukları, kayısı yetiştirilmesi ve pazarlanması, KOBİ'lerin performansının güçlendirilmesi ve rekabete hazırlanmaları konusunda iki projenin onaylandığını ve bu projeler hakkında bilgi verilmesi için toplandıklarını dile getirdi.
AB'ye Türkiye'nin para aktardığını, bunu karşılığında hibe paraları verildiğine dikkat çeken Fındıklı, "Bu nedenle, bu fondan daha fazla yararlanılmalıdır" diye konuştu.
Protokol konuşmalarından sonra, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı, İnönü Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Bayram Murat Asma, Proje Koordinatörü Abdullah Duran, Yüksek Ziraat Mühendisi Tarık Pektekin ve Yurdum Çağatay, kayısı yetiştirilmesi ve pazarlanması, KOBİ'lerin performansının güçlendirilmesi ve rekabete hazırlanmaları projeleriyle ilgili bilgi sundu.