SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

ÖSYM’nin Geleceği Tartışıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:35:51
ÖSYM’nin Geleceği Tartışıldı
A- A+ PAYLAŞ

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ali Demir başkanlığındaki ‘Durum Analizi ve İstişare Toplantısı’ hafta sonunda İnönü Üniversitesi’nde yapıldı. 

ÖSYM başkan yardımcıları, YÖK yürütme kurulu üyeleri, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı üniversitelerin rektörlerinin katıldığı toplantıda ÖSYM’nin 2010-2012 yılları arasındaki faaliyetleri ve gelecekteki yapısı konusunda nasıl bir yol izleneceğine yönelik arayış fikirleri tartışıldı. 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik’in ev sahipliğinde İnönü Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, ÖSYM’nin 2010-2012 yılları arasındaki çalışma stratejilerini anlattı. Özellikle tartışmalı sınavlar konusunda bilgi veren Prof. Dr. Ali Demir, sınav güvenliğine büyük önem verdiklerini söylediği öğrenildi. 

Durum Analizi Toplantıları’nın ÖSYM’nin kendisini ifade etme ve doğal paydaşları olan üniversiteler ile bilgi paylaşımı, geleceği ortaklaşa oluşturma ve arama  toplantıları olduğuna vurgu yapan Prof. Ali Demir, ÖSYM’nin Türkiye’nin geleceğini şekillendiren ön önemli kurumlardan biri olduğunu kaydettiği belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, 2012 yılında 9 milyonu aşkın adayın ÖSYM tarafından yapılan sınavlara girdiğini, bu sınavlardaki görevlilerin büyük kısmının üniversite akademik personeli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Demir, “Dolayısıyla bizler birlikte çalışama zorunluluğu olan kurumlarız. Bu nedenle bu toplantıları gerçekleştiriyoruz” dedi. Rektörlerin sınav sistemi ve sınav güvenliği konusundaki fikir ve önerilerini önemsediklerini ifade eden Prof. Dr. Ali Demir, İnönü Üniversitesi’ndeki toplantıdan önce 5 toplantı yaptıklarını hatırlatarak ‘Bu toplantılar serisiyle ÖSYM’nin faaliyetlerini ve gelecek için nasıl bir yol izleneceğini doğal paydaşlarımız olan üniversitelerle konuşuyoruz, tartışıyoruz.  Sizlerin görüşleri doğrultusunda planlarımızı revize edeceğiz, Türkiye’ye yakışır bir sınav sistemine, Türkiye’ye yakışır bir ölçme değerlendirme sitemine kavuşması için çabalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştuğu ifade edildi.

Toplantıda ÖSYM'de son iki yılda gerçekleştirilen yenilikler ve sınav güvenliği ile ilgili önlemler konusunda sunum yapıldı. 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’in yönettiği toplantıya, ÖSYM Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Ercan Öztemel, Prof. Dr. Ömer Pekşen, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudbeddin Demirbağ, Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyaseddin Baydaş, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman katıldı.

Toplantı öncesinde, Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde konuklarla birlikte öğle yemeği yenildi. Yemeğe Malatya Valisi Sayın Vasip Şahin de katılarak konuklarla bir süre sohbet etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız