SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Otobüslere Battalgazi Giydirmesi

0
Güncellendi - 2020-09-10 02:22:25
Otobüslere Battalgazi Giydirmesi
A- A+ PAYLAŞ

‘Medeniyetin Kalbi’ Battalgazi’nin tarihi ve kültürel zenginliği, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslerin üzerine giydirildi.

Malatya Beydağı Turizm, ‘Medeniyetin Kalbi’ olan Battalgazi’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak amacıyla örnek bir uygulamaya imza attı. Malatya Beydağı Turizm, bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Battalgazi’de, Roma İmparatorluğu döneminde yaptırılan tarihi surlar, Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan, mimari olarak Anadolu'da ilk ve tek olma özelliğini taşıyan Ulu Cami, Selçuklu döneminden kalma mezar anıtı olan Kanlı Kümbet’in yer aldığı resimleri şehirlerarası sefer yapan otobüslere giydirdi. Büyük takdir toplayan bu çalışma ile Malatya’nın ve Battalgazi’nin tarihi ve kültürel zenginliği, gözler önüne serilecek.

“ÖRNEK BİR UYGULAMAYA İMZA ATILDI”

Örnek bir uygulamaya imza atan firma yetkilisi Ö.Reşat Mutlu, “Yönetim kurulu olarak aldığımız kararla yeni gelen araçlarımızda bundan sonra Malatya’mızın kültürel tarihi eserlerini paylaşacağız. Malatya’da örnek bir çalışmaya imza attığımızı düşünüyoruz. Otobüslerimizde Malatya’mızın tarihini paylaşacağız. Uygulamamızı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e de gösterdik. Bizleri çok güzel karşıladı. Uygulamamızdan çok memnun kaldı” şeklinde konuştu.

“ELLERİNE VE YÜREKLERİNE SAĞLIK”

Malatya’mızın tarihsel güzelliklerini gözler önüne seren bu çalışma için firma yetkililerine teşekkürlerini ileten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “İnsanların özlemlerini dindiren, sevdikleriyle buluşturan Beydağı firmamız, yapmış olduğu bu gönül elçiliğinden dolayı tebrik ediyorum. Hakikaten Malatya’mızdaki kültürel eserlerimizi insanlara ulaştırma ve Malatya’mızı tanıtma anlamında çok güzel bir çalışma. Ellerine yüreklerine sağlık. Malatya’mız ve özellikle Battalgazi ilçemiz, medeniyetlerin şekillendiği, kültürlerin buluştuğu, kesiştiği ve olgunlaştığı yerdir. Tabi bu giydirilen resimler Türkiye’nin dört bir yanından insanlarla buluşturulacak. Ben tekrardan bu örnek çalışma için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mustafa Sülü (3 yıl önce)
    Beydağı Firması yıllardır Malatyamıza ve Malatyalıya hizmet veriyor. Malatyamızı böyle bir katkıda bulunmalarıda çok güzel teşekkür eder, nice yıllar Türkiyemizin yollarında sevenleri birbirlerine kavuştursunlar. Beydağı Turizme hayırlı yolculuklar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimalatyalı (3 yıl önce)
    Kesinlikle güzel bir uygulama, İnşAllah diğer firmalarda benzeri uygulamalar yaparlar
    0
    0
    Yanıtla