SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Otomobil Fiyatına Güvercin

0
Güncellendi - 2016-10-09 18:09:46
Otomobil Fiyatına Güvercin
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yetiştirilen 'Bol Paça' güvercin güzelliği kadar fiyatıyla da dudak uçuklatıyor. Süs güvercini olarak da bilinen Bol Paça güvercinlerinin çifti neredeyse araba fiyatına satılıyor.

Çifti 15 bin dolardan satılan Bol Paça güvercinlerine özellikle yurt dışından talep gelirken 25 yıllık güvercin yetiştiricisi Yunus Şaşmaz, gümrük sorunu nedeniyle birçok talebe cevap veremediklerini söyledi.

Bol Paça güvercinlerinin çok özel kuşlar olduğunu belirten Şaşmaz, "Bunların bir benzerleri Rusya’da var ama onların gagaları kısa ve pek tutulmuyorlar. Bu güvercinler sadece Malatya’da var. Adı üstünde paçaları bol ve çok güzeller. Bunların ayrı özellikleri var. Süs güvercinidir ama aynı zamanda taklacıdır. Uzun mesafeden bırakıldığında geri geliyor" dedi.

Bol Paça güvercinlerinin bakımının diğer güvercinlerin bakımlarıyla hemen hemen aynı olduğunu belirten Şaşmaz, güvercinlere 7 çeşit yem verdiklerini ve altı ayda bir aşı yaptıklarını kaydetti.

Güvercinlere özellikle yurt dışından birçok talep geldiğini ifade eden Şaşmaz, "Bahreyn, Arabistan, Rusya, Almanya, Belçika, Katar ve daha birçok ülkeden talep var. Gümrük sıkıntısı olduğundan dolayı o ülkelere kuş yollayamıyoruz. Gümrük sıkıntısını tek çözen ülke Libya. Onlar bizden Bol Paça güvercinlerinin dedeleri ve ninelerini 15 bin dolara alıp orada üreme yaptırıyor ve bu güvercinlerin yavrularını 10 bin dolardan satıyor" ifadelerini kullandı.

iha

GÜVERCİN YETİŞTİRİCİSİ YUNUS ŞAŞMAZ BU İŞİ ZEVK OLARAK YAPIYOR. (BARIŞ TÜREL/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız