Malatya'nın da içerisinde bulunduğu Türkiye'de 6 şehrin ya büyükşehir, ya da özel statülü şehirler olması için çalışma başlatıldı.
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Malatya, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Van ve Trabzon illeriyle ilgili Ankara'da çalışmalar var. Konu sayın başbakanımıza dahi iletildi. Bu illerin ya büyük şehir olması, ya da özel statülü bütün şehir olmaları için girişimlerde bulunuldu" ifadelerini kullandı.
Nüfus bakımından büyükşehir olmaya hak kazanamayan ancak büyükşehire aday illerin durumunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) yaz tatili dönemi sonrasında ele alınmasını beklediklerini söyleyen Başkan Çakır, "Büyükşehir konumuna gelmiş illerde yaşanan imar sorunu Malatya'da da yaşanıyor. Merkeze yakın belediyelerle ilgili imar sorunu oluyor. Büyükşehir olsak, merkeze yakın belediyeler Büyükşehir belediyesine bağlanır ve imar'da bütünlük sağlanır. Sağlıklı kentleşme sağlanır" şeklinde konuştu.
Şehrin geleceğinin kararmaması için ya büyükşehir, ya da özel statülü bütün şehir olmayı beklediklerini bildiren Çakır, "Malatya'nın da içerisinde bulunduğu 6 il büyükşehir de olabilir, bütün şehir de olabilir. Yani özel statülü bütün şehir de olabilir. TBMM'de yasama yılı başlayınca bu konunun TBMM'de görüşülmesini bekliyoruz" dedi.