SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özel Uçakla Gezen Bakan 'Tasarruf Paketi'ni Değerlendirdi!

Özel Uçakla Gezen Bakan 'Tasarruf Paketi'ni Değerlendirdi!
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz Pazar günü özel uçakla Malatya'ya gelip, ‘tasarruf gerekçesiyle’ havalimanından il merkezine ‘minibüsle’ intikal eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AA muhabirine, "Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"ni değerlendirdi.

Paketin hazırlanması konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek başta olmak üzere ilgililerle gerekli istişarelerde bulunduklarını dile getiren Uraloğlu, bu sürece Bakanlık olarak katkı sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

​​​​​​​Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yatırımcı bir bakanlık olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin yatırım bütçesinin çok önemli bir bölümünün bakanlıkta olduğunu belirtti.

Demir yolu, hava yolu, liman yapılarının da içinde yer aldığı ulaştırma sektöründe yatırımlar bulunduğunu söyleyen Uraloğlu, paketin sadece tasarrufu değil verimliliği de içerdiğine dikkati çekti. Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde yüzde 75 ve üzeri olan projelerin bir an önce bitirilmesi için oralara biraz daha fazla kaynak aktarılması gündemde. Projelerde gerçekleşmelerin daha az olduğu ve yeni başladığımız, zamana ihtiyacı olan işlerde daha ağır gidilmesi konusundaki karar bizi etkileyecek. Paket ulaştırma alanındaki, ulusal ve uluslararası ulaşım koridorları arterlerindeki çalışmalarımızı olumsuz etkilemeyecek. Hatta bazılarına daha fazla kaynak ayırma imkanı da olabilecek çünkü acil olmayanları biraz yavaşlattığımız için oralara aktarma imkanı olacak. Bu süreçte, araç kullanmadan tutun da fazla mesai ve yurt dışı gezilerine kadar zorunlu olmayan her şeyde tasarruf edeceğiz. Sadece vatandaşlarımızdan değil kurumlarımızdan da bu tasarruf beklentisini biliyoruz, bunu fazlasıyla karşılamış olacağız."

Kamu tasarrufu 8 öncelikli alanı içeriyor

"Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi"nin tanıtımı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmıştı. Paket, "kamuda tasarruf, bütçede harcama disiplini ve kamu yatırımlarında verimlilik" olmak üzere 3 temel ekseni barındırıyor.

Kamu tasarrufu alanında 8 öncelikli alana yoğunlaşılacak. Bu alanlar, taşıtlar, binalar, kamu istihdamı, idari yapılanmada etkinlik, yurt dışı geçici görevlendirme giderleri, enerji ve atık yönetimi, haberleşme giderleriyle diğer cari harcamaları içeriyor.

Paketle kamuda haberleşme ve iletişim giderlerinde de dijitalleşme yoluyla tasarrufa gidilecek. Elektronik yazışmaya geçiş tamamlanacak, elektronik tebligat sisteminin kullanımı yaygınlaştırılacak.

Ankara, AA- malatyahaber

FOTOĞRAF: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, geçtiğimiz Pazar günü Malatya'ya özel uçakla gelmiş, tasarruf gerekçesiyle 3 minibüsten oluşan konvoyla havalimanından il merkezine geçmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Ahmet Fahir (4 ay önce)
    Bunlarda utanma ,sıkılma yok ,liyakatsız ,cahil ,gücü görünce kendini bir şey zanneden varlıklar ,ne bekliyorsunuz ülkenin özeti ve geldiği nokta bu işte ,çok yazık oldu ülkeme...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cero (4 ay önce)
    Ne yani adam Malatya nın ötobüs firmalardan bir otobüsü ile me gelmeliydi. Yolculuğu 18-20 saat sürerse daha mı verimli olur sizce.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Yok, deve ile gelmesi verimli olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Real (4 ay önce)
    Bakanlara mutlaka normal tarifeli ucuslari kullanmasi icin kanunen getirilmesi sart
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Bu vekiller müdürler bakanlar tasarruflu olsunlar kamudaki israf bitsin 3 tane daha türkiye olurdu son yirmi yilda
    %67
    %33
    Yanıtla
  • MALATYALI44 (4 ay önce)
    Bu bakanlara vekilleri kesinlikle inanmayın tasarruf tedbirleride göz boyamadır formalitedir madem tasarrus tedbirlerine geçiliyorsa milletvekillerin emekli maaaşlarını kessinler ben 30 yıl pirim ödememişim bana 10 bin tl para veriyor vekil 2 yıl orda oturuyor süper emeklilik hakkı alıyor ömür boyu nerde sizin adaletiniz... bunlar kendi halkının düşmaları anca suriyeliyi beslersiniz
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hazeyn (4 ay önce)
    mademki kamuda tasarruf var neden 20 yıl önce başlatmadınız acaba 20 yıl sonra kamuda tasarrufa gidiliyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Tasarruf (4 ay önce)
    Rüya bu ya, Tasarruf tedbirleri kapsamında geçilmeyen yollara, uçulmayan hava limanlarına verilen garantiler nedeniyle hazineden buharlaşan paraların ödemesini üç yıl durduracakmış:))))
    %79
    %21
    Yanıtla
  • baba (4 ay önce)
    11 saray 15 uçak, İtibardan tasarruf olmaz.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyali (4 ay önce)baba isimli kullanıcı yorumuna
    Peki halkın itibarı?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Halkın itibari yerle bir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (4 ay önce)
    İşte taş..... Geçenlerin ülke yönettiği bir ülkede yaşamak kolay diyenler elbet vardır.ama onlarda azgın azınlıktır.kim demiş ki bu ülke tasarruf yapabilir.eğer böyle bir şey varsa once yolsuzluk ve bu işleri organize eden liyakatsizler ordusundan kurtulamayan ülkemizde biz vatandaşlara Yüce Allah merhamet etsin.ben var ya ben işte o ben ki bir baş ekonomistim diyerek ülkeyi hallederken, deprem vurduğu şehirlerin yaşayan bizlerin haline şeytan bile elem duyuyor.denecek ne kaldı ki.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Soğan ekmek yeriz reisi yedirmeyiz diyenlere gelsin 14 mayıs 28 mayıs 2023 te kendi ipini çeken toplum maalesef yapılacak çok şey var yapılacak bir şey yok et kuyruğu ekmek kuyruğu tam hız
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 ay önce)
    Bizden zengin Ülkelerin Devlet Başkanları bile , basında çıkıyor Ülkeler arası ziyaretlere bile TARİFELİ uçakla gidiyorlar.Ülke içinde Metro (Toplu Taşım) bisikletle işe gidip gelenler var. Bizim tasarruf tedbirleri işçinin, memurun Servisini kaldırmak,yemek servisini kaldırmak,elbise yardımını kesmek v.b bunlardan tasarruf olmaz bu harcamaların karşısında.Devede kıl bile olmaz.
    %77
    %23
    Yanıtla