SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özelleştirme İdaresi Arazi Satışını Yeniledi

Özelleştirme İdaresi  Arazi Satışını Yeniledi
A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl satışa çıkardığı ve en yüksek bedel olarak verilen 4 milyon 995 bin TL tutarındaki teklif ile onayladığı, ancak daha sonra iptal olan özelleştirme kapsamındaki TEDAŞ binasının yanındaki  21 bin 704 metrekare büyüklündeki arazi için düzenlenen son satış ihalesinde 1 yıl sonra 10 milyon 500 bin TL teklif verildi. Söz konusu teklif onaylandı.  

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, özelleştirme kapsam ve programında bulunan ve ihale yoluyla satışa çıkarılan, OSB karşısında, TEDAŞ binasının yanındaki Sümer Holding adına kayıtlı Yeşilyurt İkizce Köyü'ndeki 21 bin 704 metrekare yüzölçümlü arazi için 10 milyon 500 bin TL ile en yüksek teklifi veren İsmail ERTAN Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildiğini açıkladı. Aynı arazi için 25 Haziran 2021 tarihinde yapılan ihalede en yüksek teklif olarak 4 milyon 995 bin TL teklif veren Fatih Köse’ye satılmasına karar verilmişti, ancak ihale daha sonra iptal oldu.  

Resmi Gazete’de yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığının kararı şu şekilde:

"Mülkiyeti özelleştirme kapsam ve programında bulunan Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada 31 parsel numaralı, 21.704,27. m² yüzölçümlü taşınmazın 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde "satış" yöntemiyle özelleştirilmesini teminen, İhale İlanı ve İhale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak gerçekleştirilen ihalesi sonucunda, İhale Komisyonunca verilen; "Sümer Holding A.Ş. adına kayıtlı; Malatya ili, Yeşilyurt ilçesi, İkizce Mahallesi, 113 ada 31 parsel numaralı, 21.704,27 m2 yüzölçümlü taşınmazın; 10.500.000. (On milyon beş yüz bin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren İsmail ERTAN Ortak Girişim Grubu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, İsmail ERTAN Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine ve ihalenin iptaline" dair 05.04.2022 tarihli ve 03 sayılı Kararın onaylanmasına karar verilmiştir.”  

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ülkü KOÇAK (1 yıl önce)
    Hesap aynı. Geçen sene parasını dövizde bekleten aynı fiyata almış. Kur korumalı bekletseydi PAS geçerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Geçen senenin 4 milyonu bugünün 20 milyonu
    0
    0
    Yanıtla
  • Çınar (1 yıl önce)
    Bedava flyat alan hayrını görsün
    %75
    %25
    Yanıtla
  • malatya haber (1 yıl önce)
    yanlış bilgi veriyorsunuz. ilk ihale iptal edilmedi. ihaleyi alan resmi gazetede onaylanmasına rağmen almaktan vazgeçti teminatını yaktı o yüzden bi daha ihaleye çıktı birde mümkünse ortak girişim grubunda kimler var onu araştır bilgilendir bizi
    %100
    %0
    Yanıtla