SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özelleştirme Kapsamındaki Araziye Yeni İmar

0
Güncellendi - 2021-04-12 11:07:07
Özelleştirme Kapsamındaki Araziye Yeni İmar
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayınladığı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile mülkiyeti Sümerbank Holding A.Ş. adına kayıtlı olan ve özelleştirme kapsamında bulunan Yeşilyurt - İkizce Mahallesi 113 Ada 35 numaralı 24 bin 128 metrekarelik parsele, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, "Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanı ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" verilmesi yönündeki Nazım İmar Planı değişikliği onayladı.

İki yıl önce Özelleştirme İdaresi tarafından satış yoluyla özelleştirme amacıyla ihale yoluyla satışa çıkarılan,  1. OSB’nin ön kısmında, Malatya- Ankara- Adıyaman karayolu kenarında bulunan söz konusu araziye, iki firma teklif sunmuştu.

İhalede, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu 16 milyon 500 bin TL, Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ise 16 milyon 500 bin TL büyüklüğünde teklif sunmuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, "satışa konu taşınmazın, özelleştirme ihalesinde 16.510.000.- (Onaltımilyonbeşyüzonbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu’na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortaklar Ortak Girişim Grabu’nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatının İdare lehine irat kaydedilmesine" karar vermişti.

ÖİB, Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu ile sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde, taşınmazın, ikinci teklifi sunan Akyüz Madencilik İnşaat Nakliyat Orman Ürünleri İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.'ne satılmasına karar verildiğini ilan etmişti.

ÖİB, araziyi, "Akaryakıt, Servis İstasyon Alanı ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" olarak düzenledi

Ancak, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Malatya Nazım İmar Planı'nda yapılan değişiklik ile söz konusu araziye "Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanı ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı" fonksiyonu verilmesinin onaylandığının açıklanması, iki yıl önceki satışın sonuçlanmadığını göstermesinin yanı sıra, arazinin değerini yükseltecek imar düzenlemesi sonrasında yeniden satışa çıkarılabileceğine işaret ediyor.

9'A BÖLÜNMÜŞTÜ

Fırat EDAŞ binasının yan tarafında bulunan, Malatya-Adıyaman Karayolu ile demiryolu arasında kalan daha önce ihaleye çıkartıldığında 243 bin 817 metrekare büyüklüğünde olan arazi, talip çıkmayınca Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 9 ayrı parsele bölünerek satışa sunulmuştu. TEMSAN’a ait iken Hazineye devredilen, daha önce kamu şirketi olan “ tta Gayrimenkul A.Ş.” tarafından 2011 yılından itibaren defalarca satışa sunulan ve en son 2015 yılında satışı iptal edilen arazi son alarak Sümer Holding’in arazisi olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulmuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan son satış ihalesi duyurusunda; İkizce Mahallesi 113 ada da bulunan ve 9’a bölünen arazideki 28 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 29 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 30 nolu parsel 20 bin 52 metrekare, 31 nolu parsel 21 bin 704 metrekare, 32 nolu parsel 19 bin 691 metrekare, 33 nolu parsel 18 bin 761 metrekare, 34 nolu parsel 24 bin 128 metrekare, 35 nolu parsel 24 bin 128 metrekare ve 36 nolu parsel 26 bin 551 metrekare olarak açıklanmıştı.

Özelleştirme ihalesi için son teklif verme süresi 1 Haziran 2018 tarihinde sona ermişti. İhalede Malatya-Adıyaman Karayolu’na ön cephesi bulunan her ikisi de 24 bin 128 metrekare büyüklüğünde olan 34 ve 35 nolu parseller ile 34 nolu parselin arkasındaki 33 nolu parseller için Ankara merkezli Çatkaya Gayrimenkul Danışmanlık Müh. Tarım Jeo. Turz. San. Tic. Ltd. Şti. ve Ortakları Ortak Girişim Grubu tarafından verilmişti. Ankara merkezli şirkete Malatya’dan bazı şirket ve isimlerin ortak girişim grubu oluşturmuş olabileceği ifade edilirken, ortak girişimi oluşturan isimler açıklanmamıştı.

Ocak 2019'da ise, ihalelerde teklif sunan firmaların verdiği teklifler açıklanmış, en yüksek teklifi sunan firmalarla sözleşme imzalanacağı, bu firmaların sözleşme imzalamaktan imtina etmesi halinde, ikinci en yüksek teklifi veren firmalarla sözleşme yapılacağı ilan edilmişti.

Bölgede bulunan TEMSAN’a ait arazinin 210 bin metrekaresi de, geçtiğimiz günlerde Asfalt Şantiyesi olarak kullanılmak üzere Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti.

 Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • ömür (3 yıl önce)
    ucuza satmayın bari
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Bu memlekette her şey rant üzerine kurulmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    ihaleden sonra değeri 3 e katladı para öyle kazanılmaz böyle kazanılır ..burası türkiye
    0
    0
    Yanıtla