SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özürlü Hakları Paneli..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Platformu ile özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezininin işbirliği ile “Özürlüler Yasası ve Özürlü Hakları” konulu bir panel düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen; Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü danışmanı Kadir Çelik’in konuşmacı olarak katıldığı paneli, Vali Halil İbrahim Daşöz, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç.Dr. Ahmet Baysar, Milli Eğitim ilgilileri, engelliler ve aileleri katıldılar.

Programın açılış konuşmasını yapan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin kurucu müdürü Yusuf Gezer, özel eğitim kurumlarının var oluşlarının temelinde engelli bireylerin gereksinimi olan özel eğitimi layıkıyla vermek olduğunu vurgulayarak toplumların gelişmişlik düzeyinin de bununla ölçülebileceğine inandıklarını belirtti.

Yerel Gündem 21’in amacının yerelde insanımıza layık olduğu değeri sağlamak ve insanca yaşama standardına kavuşmaya çabalamak olduğunu belirten Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar, engellilerin hayatını kolaylaştırılması ve topluma kazandırılmasının bir toplumsal görev olduğunu söyledi.

Engelliliğin, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu olmadığını, sosyal boyutlarıyla ele alındığında tüm toplumu yakından ilgilendiren bir gerçek olduğunu belirten Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, nüfusumuzun bir bölümünü oluşturan engellilerin sorunlarına sahip çıkmamanın, toplum olarak temel sorumluluk olması gerektiğini vurguladı.

Engellilerin çok onurlu insanlar olduğunu belirten Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, engellilerden alınacak çok dersler olduğunu, onlardaki azim ve gayretin engeli olmayan insanlara örnek olacağını ifade etti. Daşöz ayrıca engellilerin sosyal hayatta yaşadıkları sıkıntıların yapılan çalışmalarda engellilerin gözetilmemesinden kaynaklandığını vurgularken, merdiven ve asansörleri de buna örnek gösterdi.

Özürlü olmanın hiç kimsenin tercihi olmadığı gibi, özürlülüğün bir mahkûmiyet haline getirilmesinin de hiçbir toplumun hakkı olmadığını belirten Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven, özürlülerin önündeki fiziksel ve yasal engellilerin kaldırılması ve onların etkili bir biçimde toplumsal hayata kazandırılmasının toplum olarak hepimizin görevi olduğunu belirtti. Özürlüler Yasası ile birlikte özürlülerin eğitim, sağlık ve istihdam alanında daha çok yararlanabileceklerini belirten Güven, hükümetin bu hususta azami gayret gösterdiğini söyledi.

Engelliliği sosyal boyutları ile değerlendirmek üzere söz alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Danışmanı Kadir Çelik, toplum olarak engellilere yönelik ayrımcılığı tüm yönleri ile anlamamız gerektiğini ifade ederek, anne ve babalara seslenerek özürlü bir evlat sahibi olmanın her şeyin sonu olmadığını, engelli çocukları olan ailelerin bu engelliliği kabul etmesinin hem çocuğu hem de aileyi mutlu kılacağını söyledi.

Çelik’in konuşmalarının ardından programa katılanlar Engelli Yasası ve başka konularla ilgili sorular sorarak bilgi aldılar. Programın sonunda Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Baysar tarafından Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü Danışmanı Kadir Çelik’e kayısı ve günün anısına plaket verildi.

Bu arada, panelin düzenlenmesine katkı sağlayan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinin açılışı da yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız