SON DAKİKA
SON DEPREMLER

‘Paralı Poşet’ Dönemi Başladı

0
Güncellendi - 2019-01-02 04:41:50
‘Paralı Poşet’ Dönemi Başladı
A- A+ PAYLAŞ

1 Ocak itibariyle tüm marketlerde poşetlerin artık parayla satılması dönemi başladı. Malatya’da da başlayan uygulama kapsamında bazı vatandaşların parayla poşet almayarak ürünlerini açıkta götürdükleri görüldü.

Yeni yılın ilk günü itibarıyla alışverişte paralı poşet dönemi başladı. Manav, ekmek ve şarküteri reyonlarında poşet ücretsiz olacak. Diğer ürünlerde ise plastik alışveriş poşetleri bugün itibariyle en az 25 kuruşa satılacak. Poşet satışı alışveriş fişinde de yer alacak.

Poşetin para ile olduğunu öğrenen bazı vatandaşlar ise, aldığı ürünü poşete koymak yerine açıkta götürmeyi tercih etti.

Bugün itibariyle marketlerde ekmek, sebze, meyve, peynir, zeytin, hayvansal gıda gibi açıkta satılan gıdaların hijyenini korumak amacıyla kullanılan çift kat kalınlığı 15 mikron ve altında olan, 500350 milimetreden küçük poşetler ise ücretsiz olmaya devam edecek. Ayrıca, tekstil alışverişlerinde verilen çok kullanımlık poşetler, petshoplardaki canlı sucul hayvan satışında ve bazı bitkilerin satışında kullanılan sapsız poşetler, kuru temizleme, lostra ve benzeri iş yerleri gibi sadece hizmet verilen fakat ürün satışı gerçekleştirmeyen yerlerde verilen poşetler, kargo poşetleri ile gümrüksüz mağazalarda kullanılan uzaktan satışlar dahil ücretsiz olmaya devam edecek.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • EROL AYTEN (5 yıl önce)
    Poşeti parayla alın.Fişinizi atmayın.Poşetin işi bitince fişle birlikte gidip iade edin.Tüketici kanununa göre; satın alınan bir mal 7 gün içinde fişi ile birlikte gidildiğinde iade edilebilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (5 yıl önce)
    Almanyada bazi yerlerde naylon poset yillar önce kaldirildi veya ücret karsiligi veriliyor. Bunun nedeni ise müsterileri az kulanmaya yönlendirmek, cünkü posetlerde bircok diger ürünler gibi tabiyata cok zarar veriyor ve dolayisiyle insanlararin caresiz hastaliklara yakalanmasina neden oluyor. Cözümü cok kolay bezde torbalar var veya daha ileriki zamanlarda daha kalitelisi üretilir, bunlar yillarca kullanilabilnir. Hem paramiz cebimizde kalir hemde fazla cöp olusturmamis oluruz ve cevrede kirlenmez. Niye vereyim 25 kurusumu, niye kirleteyim cevremi diye düsünmeliyiz. Saygilar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal AKGÜL (5 yıl önce)
    Az kullanılmış satlık poşet var deliği vuruğu kırığı yok 10krş
    0
    0
    Yanıtla
  • Erhan SOĞUKPINAR (5 yıl önce)
    Aslında doğru bir uygulama gibi görünse de , geliştirilebilir bir uygulama , Marketler son derece kalitesiz naylon zırvalarını ,25 kuruşa satacağına en az 5-6 defa kullanılabilecek taşıma poşetleri ni 2 TL ye verseler, vatandaş evinden getirse veya evine götürse bile işi bittiğinde getirip iade etse , daha mantıklı, mesela vatandaş marketlerden 25 kuruşa poşet aldı diye atmayıp turşu mu yapacak? Eksik bir uygulama.
    0
    0
    Yanıtla
  • ABUZER (5 yıl önce)
    cepte poşetini taşı dönemi başladı
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Fırında ücretsiz manavda ücretsiz şarküteri de ücretsiz. Ama zincir marketlerde takir takir ücretli. Olan yine küçük esnafa oldu. Vah ki ne vah..
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzulu (5 yıl önce)
    Toprak ta çözünen organik poşetler vardı ve şimdiye kadar ücretsiz di, amaç zengini zengin etmek fakiri fakirleştirmek. Şimdi fiyatı artırıp müşterilere maliyeti yüklediler yine alış veriş yapacağım yine poşet alacağım. Yoksulun sırtından doyan doyana...
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    vatandaşın cebinden çıkan paranın bir kısmı devlete diğer kısmı ise markete kar olarak gidiyor nedense halkın cebinden çıkan para halka dönmüyor zenginlerin arasında dönüp dolaşıyor yaptığınız zulümden başka birşey değil
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (5 yıl önce)
    Her iş bitti sıra buna gelmişti yerinde bir uygulam çok çok faydalı ve dahiane bir fikir tebrik etmek lazım.
    0
    0
    Yanıtla