Malatya Belediyesinin geçtiğimiz günlerde, onlarca yıllık ağaçlarını keserek sözde prestij caddesi yapacağız dediği, PTT Caddesindeki kaldırım düzenleme çalışmalarını oldukça Prestijli bir fiyata ihale etti.
Malatya Belediyesinin prestij kazandırmaya çalıştığı 150 metrelik PTT Caddesi üzerindeki kaldırım çalışmalarını 298 bin TLye Sergül İnşaat LTD. Şirketine ihale etti.
Prestij(!) kazandırma çalışmalarına eğri-büğrü olduğu için ağaçları kesmekle başlayan Malatya Belediyesinin bu tutumu, hem vatandaşların hem de civardaki esnafın büyük tepsisini çekmişti. Belediyenin 150 metrelik kaldırım düzenleme çalışmasını 298 bin TL gibi oldukça iyi bir fiyata başka bir firmaya ihale etmesine ise vatandaşlar yine tepki gösterdi.
Koskoca Malatya Belediyesinde bu kaldırımı yapacak bir mimar, mühendis yok muydu ki bu kadar yüksek bir fiyata dışarıya ihale edildi diye soran civardaki esnaf ve vatandaşlar, Belediye işini gücünü bıraktı, önce buradaki ağaçları kesti, ardından 150 metrelik Caddenin kaldırım düzenleme işini neredeyse 300 bin TL gibi bir rakama dışarıya ihale etti. Alt tarafı bir kaldırım çalışması. Bu denli yüksek fiyata ihale edilir mi? Hem belediyede bu kaldırımı yapacak, mimar, mühendis yok mu da dışarıya verildi? Bu millet onlara oy verdi diye parasını çarçur etmeye kimin ne hakkı var? diyerek tepki gösterdi.