Malatya Valisi Ulvi Saranın öncülüğünde ihtiyacı olan tüm öğrencilere burs verme iddiasıyla oluşturulmaya çalışılan Malatya Eğitim Platformuyla ilgili çabalara, Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Başkanı Prof.Dr. Mesut Parlaktan sert tepki geldi. Turgut Özalın destek ve girişimleriyle 1985de kurulan MEVin yok edilmek istendiğini savunan Parlak, Vali Ulvi Saran'ın bu girişimlerinin, birliğe ihtiyaç olduğu bu dönemde ayrışmaya yol açacağını söyledi.
1985 yılında dönemin Başbakanı merhum hemşehrimiz Turgut Özalın destekleriyle kurulan MEVin bugüne kadar hiçbir ayrım gözetmeden Malatyalı binlerce üniversite öğrencisine burs verdiğini belirten Prof.Dr. Parlak, Malatya Valisi Ulvi Saranın gündeme getirdiği, belediye ve Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)nin de desteğini aldığı oluşumla ilgili net değerlendirmeler yaptı.
Parlak, Kendisini şükran ve rahmetle andığımız Turgut Özalın destekleriyle kurulan Malatya Eğitim Vakfı bugüne kadar hiçbir ayrım yapmadan burs verdi. Bursta tek kriter, üniversite öğrencisi sıfatını taşımak ve başarılı olmak. Üniversite öğrencisi sıfatını kazanan bir öğrencinin başı açık kapalı olması bizi ilgilendirmiyor. Yeterki üniversiteli olsun, başarılı olsun.
1985 yılında kurulan Malatya Eğitim Vakfı, kurulduğundan bugüne burs hizmetini gayet güzel yerine getirmiştir. Vakfın en önemli özelliği tıpkı Kızılay gibi muafiyet ayrıcalıklarıdır.
Türkiyenin şimdi en çok ihtiyaç duyduğu birlikteliktir, ayrışma değil. Ama Malatya Valisi, MEV dururken, kendisi, MİAD şu-bu ile ayrışmaya neden oluyor. Buna gerek yoktu. Biz hiçbir siyasi eğilimin yandaşı olmadık. Kurulduğumuz günden beri mensuplarımız hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, siyasi şapkalarımızı portmantoya bırakarak toplantıya girdik. Bu vakfa hayırseverler Allah rızası için bağışta bulunuyorlar, bunlarla da öğrencilere burs veriyoruz.
1985de Özalın oluşturduğu, destek ve katkı verdiği, yine değerli hemşehrimiz Metin Emiroğlu'nun da büyük emeği bulunan vakfı yok etmeye çalışırken, Özaldan nasıl helallik isteyecekler, nasıl alacaklar?dedi.
Oluşturulmaya çalışılan platformun niteliği ile ilgili de değerlendirme yapan Parlak, Türklerde Vakıf geleneğinin yüzyıllardır olduğunu, ancak dernek vs. gibi statüdeki oluşumun ömrünün uzun olmayacağını bildirdi. Parlak, Biz bursları demin de belirttiğim kriterlere göre veriyoruz. Ama oluşturulmak istenen platform herkese verecekmiş. diyerek buradaki belirsizliğe dikkat çekti.
Parlak, Herkes kendi işini yapsın. Sosyal Yardımlaşma Vakfının görevi neyse onu yapsın. Sayın vali, sosyal güvenlik ihtiyacı olan insanlara bu vakıf imkanlarıyla yardım etsin. Bu işleri siyasi ideolojilerine peşkeş çekmek doğru değildir. Siz kimsiniz? Bir yere zıplamak, bir yere gelmek için bu tür oluşumlara neden olmanın kimseye yararı olmaz. Bu girişim, siyasi bir oluşumun tabanıdır diye düşünüyorum. Malatya Turgut Özalın emaneti olan Malatya Eğitim Vakfının değerini çok iyi bilir. diye konuştu.