Malatya Belediyesi'nin değişik birimlerinde çalışan işçilerin patronu yine değişti. Daha önce özel bir şirkette görünen işçiler, geçtiğimiz yılın son aylarında yapılan ihale ile Esenlik Şirketine geçiş yapmıştı. Yaklaşık 3 ay Esenlik Şirketi bünyesinde çalışan işçiler ilgili firmanın itirazı üzerine tekrar patronlarını değiştirmek zorunda kaldılar. Malatya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 600 işçiyi kapsayan hizmet alım ihalesi iptal edildi.
12 Aralık 2013 tarihinde yapılan ihaleyi Malatya Belediyesi şirketlerinden Esenlik Ltd. Şti. kazanmıştı. Yaklaşık 600 kişiyi kapsayan ihaleye giren Mirel isimli firmanın Kamu İhale Kurumuna (KİK) yaptığı itirazı haklı bulunca belediyenin değişik birimlerinde çalışan işçiler, yaklaşık 3 ay önce Esenlikle yaptıkları sözleşme iptal edilerek söz konusu firmaya geçiş yaptılar.
600 civarında personelin 9 aylık bir süreci kapsayan hizmet alım ihalesinin iptali ile Esenlik Şirketi ile olan sözleşmeleri geçersiz kaldığı için itirazı haklı görülen söz konusu şirket ile yeni sözleşme imzalamak zorunda kalan işçiler, "Bizler habersiz, bir o tarafa bir bu tarafa gidiyoruz. Her gidişimizde de en az 150- 200 lira evrak masrafımız oluyor. Bu mağduriyetimizi kim giderecek. 1 yıl içerisinde 3.kez firma değişti. Bizlerin sürekli firma değiştirmesi özlük haklarımız ve tazminat noktasında sıkıntı yaratıyor. Devamlı evrak düzenliyoruz. Düzenlediğimiz dosyanın masrafı 150-200 lirayı buluyor. Kimse bize bilgi aktarmıyor. Acaba gelecek ay aynı firmadan maaş alacak mıyız veya ihale devam ediyor mu? sorularını soruyoruz. Herkes aynı tedirginlikte ama işimizden oluruz korkusuyla kimse sesini de çıkaramıyor” diyerek bu duruma bir son verilmesini istediler.
HABER: Yaşar KARAASLAN, Malatya Söz Gazetesi