SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Pençe- Kilit Operasyonunda Malatyalı Üsteğmen Şehit

Pençe- Kilit Operasyonunda Malatyalı Üsteğmen Şehit
A- A+ PAYLAŞ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyinde sürdürülmekte olan Pençe- Kilit Operasyonunda Malatyalı Piyade Komando Üsteğmen Serkan Erkuş şehit oldu.

41'inci Komando Tugay Komutanlığı emrinde görevli Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'un, 23 Eylül günü 13.15 sıralarında  Irak'ın kuzeyinde Düzhi Tepe bölgesindeki bir mağara operasyonu sırasında bölücü terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralandığı ve yapılan müdahalelere rağmen şehit olduğu öğrenildi.

4 çocuklu Niyazi- Suna Erkuş çiftinin oğlu, 28 yaşında ve nişanlı olduğu bildirilen Üsteğmen Serkan Erkuş'un şehadet haberi, Sancaktar Mahallesi Altuncu Sokakta oturan ailesine bildirildi.

Şehit Erkuş'un cenazesi Cumartesi günü Malatya'da toprağa verilecek

Bu arada, şehit Üsteğmen Serkan Erkuş'un, Antalya- Kaş'taki radar üssünde bu yılın Mayıs ayında silahını temizlerken kendini vurarak hayatını kaybeden Havacı Yüzbaşı Muhammet Hakan Erkuş'la akraba oldukları, şehit üsteğmen ile merhum yüzbaşının babalarının amca çocuğu olduğu öğrenildi.

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehit olan Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'a Allah'tan rahmet diledi. Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde şehadete yükselen kahraman Mehmetçiğimiz Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş'a Cenabıhak'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde 23 Eylül 2022 tarihinde, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada,  P.Ütğm. Serkan ERKUŞ şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.

Üsteğmen Serkan Erkuş'un şehadeti nedeniyle Malatya Valisi Hulusi Şahin, yayınladığı mesajda, “Malatya nüfusuna kayıtlı Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş 23.09 2022 tarihinde Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü unsurları ile çıkan çatışma sonucu şehit düşmüştür. Şehidimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin ruhu şad olsun.”dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kuzey Irak Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde şehit düşen Malatyalı hemşehrimiz Piyade Üsteğmen Serkan Erkuş’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” mesajını yayınladı.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • 44mlty44 (1 yıl önce)
    kahramanlar can verir, yurdu yaşatmak için... mekanın cennet olsun....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kündübekli (1 yıl önce)
    Güle güle aslanım! Yurt içinde yaşayan milyonları affet! Tırıçkadan bir mevzu için yüzlerce yorum yazanlar bizler rahat edelim diye genç yaşta canını verirken neredeler acaba? Cenazeye gitmezsiniz bari bir başsağlığı mesajı atsanız nasıl olur?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alparslan (1 yıl önce)
    Allah Rahmet Eylesin Ailesine Sabırlar İhsan Eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yavuz (1 yıl önce)
    Allah sabır versin. Mekanı cennet olsun. Sanırım bu şehidimizin yakinida 5 veya 6 ay önce şehit olmuştu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet Metin (1 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun İnşallah Yakınlarına ve Milletimize sabırlar versin.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (1 yıl önce)
    Rabbim mekanını cennet eylesin, başta anası babası olmak üzere tüm yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Türk Milletinin başı sağolsun.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Eksileyen kanı ve sütü bozuklar siz insan değil esveli safilinsinsiniz. Malatyalı olmadığını belli. Malatya size ancak mezar olur. Malatya milliyetçidir, vatanseverdir. Allah sizi kahhar ismiyle kahretsin. size de aynı acıyı yaşatsın!!!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Editör, eksileyenlerin İP adresini emniyet ve istihbarata bildirin, Malatya'da bu şerefsizleri barındırmayalım
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Eksi basan kişinin belki eli çarptı nerden biliyorsunuz ? Like almak için mi rahmet diliyosunuz anlamadım. Şehidimize Allah rahmet eylesin.
    %86
    %14
    Yanıtla