SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pes Artık!. Bunlar da Battalgazi'yi Depremde Yok Saydılar!

Pes Artık!. Bunlar da Battalgazi'yi Depremde Yok Saydılar!
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen, Malatya'da da büyük yıkım ve ölümlere yol açan depremlerin ardından, bölgede yaşanan olağanüstü koşullarla ilgili alınan kararlara ilişkin açıklamalardaki liyakatsizlik kaynaklı olduğu değerlendirilen eksiklik, yanlışlık, özensizlik ve sorumsuzluklara bir yenisi daha eklendi. AFAD'ın, Malatya'nın depremden 'az etkilenen' illerden olduğu yolunda ifadeler içeren ve daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından düzeltilen açıklamasından sonra bir başka skandal da Türkiye İşçi Bluma Kurumu (İŞKUR) sitesinde bölgeye ilişkin yapılan bir düzenlemede görüldü. Kurumun sitesinde, Malatya'nın merkez ilçelerinden biri olan, 250 binin üzerinde nüfusun yaşadığı, depremde büyük yıkım ve hasara uğrayan Battalgazi İlçesi'nin, yapılan bir düzenlemeye dahil olmadığı farkedildi.

BUNLAR DA MALATYA İL MERKEZİNİN YARISINI YOK SAYDILAR!
6 Şubat'ta  meydana gelen depremlerin yıkıcı etkisiyle Malatya'da başta insan yaşamı olmak üzere; ekonomik ve sosyal yaşam felç oldu. Yaşanan deprem sonrasında geride kalan her geçen gün depremin oluşturduğu yıkım ve tahribat, belirgin bir şekilde ortaya çıkarken, bazı kurumların yaşanan felaketin boyutuyla bağdaşmayacak ciddiyetsizlik içeren halleri tepki topladı.

Depremlerin ardından yapılan düzenlemelerde; Malatya merkezli işyerlerin Malatya dışındaki şubelerini yok saydılar. Sonra Malatya'nın "afetten az etkilenen iller" arasına alındığını açıkladılar. Son olarak 250 binin üzerinde nüfusa sahip Battalgazi ilçesini deprem bölgesi dışına aldılar.

Malatya şehir- çarşı merkezinin bulunduğu, günlük ticaretin en yoğun olduğu Battalgazi ilçesinde işyerlerinin hemen hemen tamamına yakını kullanılamaz bir durumda iken 22.02.2023 tarihinde Resmi Gazetede yayınlan 125 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Alalına İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile yürürlüğe konulan Kısa Çalışma Ödeneğinin Uygulanmasına İlişkin düzenleme ile ilgili  İŞKUR Türkiye İşçi Bulma Kurumu internet sitesinde yer alan Kısa Çalışma Ödeneği Sıkça sorulan sorular bölümünün "Başvuru kapsamında Kısa Çalışmaya Başvurmak İçin Hangi Evraklar Gerekmektedir?" kısmında, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca belirlenmiş olan Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman illeri ile Gaziantep iline bağlı Araban, İslahiye, Nurdağı ilçeleri, Malatya iline bağlı Akçadağ, Doğanşehir, Yeşilyurt ilçeleri ve Kilis iline bağlı Polateli ilçesinde bulunan işyerlerinin başvurularına istinaden, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığınca gerçekleştirilecek uygunluk tespitinin tamamlanması beklenmeksizin ödeme yapılacaktır. Ancak uygunluk tespiti süreci devam edecektir. Bu madde kapsamında belirtilen il ve ilçelerden başvuran işverenlerimizin başvuru esnasında işçi listesi dışında başka bir belge yüklemesi zorunlu değildir.” denildi.

İnternet sitesindeki açıklamayı okuyanlar, tepkilerini "Buna göre Yeşilyurt İlçesindeki bir vatandaş başvuruda bulunabilecek iken Battalgazi ilçesinde bulunan bir vatandaş başvuru için uygunluk tespitini bekleyecek!  Düzenlemenin ilgili bölümünde Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman tüm il olarak kapsamına alınırken Malatya’nın sadece Akçadağ,  Doğanşehir ve Yeşilyurt ilçelerin kapsama alınmış olmasını anlamak ve anlatmak mümkün mü?

Resmi rakamlara göre Malatya merkezde (Battalgazi+Yeşilyurt) Yıkık, Ağır Hasarlı, Acil Yıkılacak Konut Sayısı 71 Bin olarak açıklanırken İşkur tarafında yapılan açıklamada Battalgazi ilçesinin yok sayılmasında bu kıyaslama hangi ölçülere ve hangi bilgilere göre yapıldı. Eğer ellerinde teknik bir veri yoksa geriye tek bir şey kalıyor Malatya’yı yöneten büyükşehir ve ilçe belediye başkanları ile siyasilerin beceriksizliklerini örtbas etmek ve üst makamlara şirinlik yapmak için Malatya da her şeyi güzel gösterme gayretlerinden başka bir şey değildir.

Yapılan bu yanlışın acilen düzeltilmemesi halinde telafisi mümkün olmayan hataların olması kaçınılmaz olacaktır. Çünkü işverenler ve işçiler bir aydır kapalı olan işyerlerini açamayacaklar işçilerde başka şehirlere göç etmek durumunda." diyerek dile getirdiler.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • Ali (1 yıl önce)
    Belediye başkanı başta olmak üzere diğer yönetimde bulunan kişilerin istifa etmesi gerekir. Deprem için bir tedbir almadıkları gibi aradan geçen bunca zamandan sonra bile halen bir çok hizmeti veremediler. Bunlar su, doğalgaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yalçın Doğan (1 yıl önce)
    Bu ne saçma sapan bişey çarşının tamamı Battalgazi de Yeşilyurta bi işyeri yok ki doğru dürüst bütün iş yerleri battalgazi'de benim evim ağır hasarlı battalgazi'de iş yerim battalgazi'de binlerce çalışanız Battal Gazi merkezinin tamamı ağır hasarlı ne çalışabilmek mümkün ne oturabilmek mümkün rica ediyorum belediye başkanlarımızdan bu hatayı düzeltmelerini
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Malatya olarak 14 Mayıs ta bizde kendilerine gereken dersi vereceğiz,hiç merak etmesinler...beni tanimayani ben hiç tanımam
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Serdal (1 yıl önce)
    Öncelikle hepimize geçmiş olsun Benim anlamadığım ısrarla malatyayi yok sayma durumu var bakın 8 mart günü bütün haberlere dikkat edin Malatyanın adı hiç geçmiyor madem bisi yok bırakın millet evine gitsin hepimiz mağdur olduk hepimiz başka memleketlere gitmek zorunda kaldık en sinir olduğum şey ısrar la malatyayi hesaba almama durumu var acaba tepki gösteriyoruz sosyal mecrada onun inadımı oldu malatya konusunda bir inatlaşma aşikar bizim yerel yöneticiler zaten yok piyasada biz cezalandirliyormuyuz anlamadım yikilan ve ağır hasar olan ev sayısı neredeyse hatay ile maras ile eşit durumda amacım felaket yarıştırmak değil ülkemizin bütüne Rabbim kolaylık versin fakat bizi niye hesaba almıyorlar onu anlamadım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Tepkilere ragmen hala iskur websitesindeki ilgili bolume Battalgazi eklenmedi. Bu nasıl bir vurdumduymazliktir?Tepkilere bile kayitsizlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Depremzede (1 yıl önce)
    Malatya dan ne istiyorlar anlayamadım. Bakalım buna geri adım atıp nasıl bir açıklama yapılacak? Milletvekilleri sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih Hoca (1 yıl önce)
    Burada yorum yazarken Malatya 'sahipsiz' diyen herkese sesleniyorum. Bir ilin, ilçenin sahibi falan olmaz. Milletvekilleri veya bürokratlarını 'sahip' diye nitelediğiniz sürece biz böyle rezil olmaya devam ederiz. Ne demek sahip? Onlar hangi sıfatla sahip oluyor? Olsa olsa ilin temsilcisi olabilirler. Ki bırak temsilci olmayı misafir bile değiller. Ben sahip mantığını yıkmadıkça hiçbir şeyin değişmeyeceğine inanıyorum. Şikayetlerimizde haklıyız ama kimse benim yaşadığım yerin sahibi olamaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kanka44 (1 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya olacağı belli idi vah beni vaylar beni
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emrah (1 yıl önce)
    Yeter artık bunlar iyice bizi yok saymaya devam ediyorlar.Yardımda göndermesinler biz başımızın çaresine bakarız.Bu kadar Malatya'yı yok saymaya devam etsinler..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • burimi (1 yıl önce)
    öznur ablanız el atar olaya :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kadir (1 yıl önce)
    Her konuda sahipsiniz malatya. Milletvekili yok.. belediye başkanları yok.. vali yok. Malatyayı sahiplenen yetkili yok. Her depremzedeye 10.000. Bin TL. Yardım denildi malatyada bu parayı almayan binlerce depremzede var.. afadın malatyayı hiçe saymasını bir yetkili çıkıp dur demeyecekmi nasanın uzaydan çektiği resimde depremde en fazla yıkılan binanın malatya olduğunu söylüyor ama birilerinin gözü görmüyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Malatyada deprem mi olmuş!Allah Allah!Ama belki doğrudur.Çünkü Malatyadan öyle kaçtıkça terlikle terk ettiğimizi sonradan fark ettik!Şimdi Deprem olmuş olabilir!diyebilirim!Neyseki seçimler yaklaşıyor.Seçimden sonra deprem olmuş mu olmamıştı kesin belli olur!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Malatya da bostanbaşı ,fahri kayan da bir bina ağır hasarlı diğeri hafif hasarlı şimdi insanlar bu az hasarlı binalara nasıl girecek en ufak sallantıda çöker diye korkuyorlar. Malatyada insanların umudu kalmadı çünkü binaların zemini tarla bunu halk biliyor bunu bile bile 10-15 katlı binalara giremezler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Sayın editörler İçme suyuyla ilgili haber yapar mısınız ne zaman sular temiz akacak merak ediyoruz. Maski açıklama yapmıyor. Şimdiden teşekkür ederim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fatih (1 yıl önce)
    Erzurum a yazın kar yağınca, torunu nenesine sorunca. Yağar yavrum sahipsiz şehir demiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Medyaya bakıyorum da deprem unutulmuş bir şey yokmuş gibi siyaseti konuşuyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kürşad Aytemur (1 yıl önce)
    Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Gece (1 yıl önce)
    Bunlara en büyük ders seçim de verilecek
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    Malatya dimdik ayakta ne depremi en iyisi Yeşilyurt uda silsinler biz kendi başımız çaresine bakalım perşembenin gelişi çarşambadan bellidir bu olaylar zincirleme birbirlerini takip edecek gibi görünüyor
    %93
    %7
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    Malatya da depremmi oldu Allah aşkına ufak bi sallandı. Bizim gibi saflarda deprem olduğunu sanıyor. Malatyada deprem olduğunu kanıtlamak için şöyle 50-60.000 vefat olması lazım. Hele biz kimiz ya Hatay varken Maraş varken Adıyaman varken tövbe bizde deprem mi oldu..
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Sen nasıl hafif sallandın kaç bina yıkıldı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Nedense bu tür yanlışlıklar hep Malatya nın başına geliyor. Neden acaba? Sahipsiz şehir boşuna demiyoruz. Seçtiğiniz vekillerin, belediye başkanlarının durumu ortada.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hikmet (1 yıl önce)
    Bizim halaycilara söyleyin bütün Türkiye'ye duyururlar. Davutoğlu'nu kilictaroglunu sire pazarından kovalayıp meşhur olanlara söyleyin sesimizi duyursunlar. Şu muhalif liderlere altın kayisi takan esnafı bulun oda iş görür.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Yerelli (1 yıl önce)
    Tabi ki yok sayacaklar. Ucu onlara da dokunuyor. Malatyada vekiller belediye başkanları ve yakınları hepsinin ya direkt yada dolaylı inşaatları var. Bir belediye başkanı kime villa yapar? Bir belediye başkanı neden eğri böğrü virajlı yol yapar ki! Hele bir düşün Malatya!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Selahattin (1 yıl önce)
    Sadece millet velilerin mi suçu oluyor Devlet bakanları günlerce burda kalmadı mı? Sokak sokak gezmediler mi merkez kısmını gezdiler, o kadar cahil olmayın artık, seçim için hangi parti gelirse gelsin onlara oy yerine yüksek sesle sizleri istemiyoruz önce enkazlarımızı kaldırın iş yerlerimizi teslim edin, evlerimizi teslim edin, sonra seçime gidersiniz.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Eda (1 yıl önce)
    E devlet sisteminde Malatya deprem bölgesi görünmüyor. 9 gün oldu çimlere bildireli, daha düzeltme yok. Valiliğin santrali hizmet vermiyor. Bu durumda tutupta hasarda ilçelerin azını çoğunu hiç tartışamıycam.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ercan (1 yıl önce)
    Yok sayılan bir şey yok. Her şey hasar tespit durumuna göre işleyecek. Şehirleri çok hasarlı az hasarlı olarak nitelendirilmesinin de bir önemi yok. İster Battalgazi İster Yeşilyurt ister Doğanşehir veya Kale olsun ağır hasarlı binalar yıkılıp hak sahipliği başvuruları alınacak. Eğer aynı ilde birden fazla konutu varsa ve konutlardan birisi sağlam ise hak sahibi olamayacak. Ağırhasar yada yıkık konutlar için şehrin bazı bölgelerinde konut yapılacak. Olay bundan ibaret.
    %10
    %90
    Yanıtla
  • sen ne anlatıyon gardaş? bu haberde Battalgazi ilçesindeki işçilere kısa çalışma ödeneği verilmeyeceği anlatılıyor. konut monut tek kelime geçmiyor, ilgisi yok konutla bunun. aman akp milletvekillerine, belediye başkanlarına laf gelmesin diye ne yapacağınızı şaşırmışsınız. ağaç baltaya ne demiş sen beni kesemezdin de ne edem sapın benden. içimizde böyle şahsi menfaatleri için koca şehirin yıkılması bile umurunda olmayanlar oldukça daha çok çekeriz biz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu şu beynini biraz kullan okuduğunu anlamaya çalış bir zahmet Malatyada ticaretin başı çektiği Battalgazi ödenekte yok daha kalkmış yok bakılacak falan diye gelecek varsayımlardan bahsetme
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Yazık sana (1 yıl önce)Ercan isimli kullanıcı yorumuna
    Adam sadece depremin iş yerlerini ve konutları vurduğunu sanıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Yeterli donanıma sahip olmayan kişilerin saptamaları böyle olur. Malatya milletvekilleri nerede?
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Malatyalı Mücadele (1 yıl önce)
    Milletvekilleri şehrimize hizmet edemiyorlar peki bunların mevcuduyetinin Malatya'ya ne faydası var ey millet ! Malatya da bir sürü milletvekili var hepsinin makam arabası danışmanı koruması aylık devlete maliyeti yuzbinelrce TL . Deprem bölgesine utanmadan en kalın en pahalı belkide milletin ömrü boyunca alamayacağı kışlık elbiseleri giyerek geliyorlar. En basit ilçe belediye başkanı bile özellikle takip ediyorum her gün farklı bir mont kaban giyiyor yazık olsun yazıklar olsun Allah ıslah etsin 1 ay oldu halen millet cafelerde utanmadan bunu paylaşıyorlar 1 ay oldu halen soğuktan titreyen çocuklar var ben bunları söylerken için yanıyor da milletvekilleri ne yapıyor ?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • ŞİRO ÇAYI (1 yıl önce)
    Malatya 80 BİN ev yıkık hasarlı , buda oluyor ki her hane 5 kişi olsa 400 BİN kişi mağdur . Malatya resmen 10 sene geri gitti.
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Haydo (1 yıl önce)
    Malatya'ya kim zarar verirse benden tam destek çünkü biz bunlara layığız.. iki üç ay sonra tıpış tıpış yüne gidip bunlara oy vereceksiniz adım gibi biliyorum.. o yüzden müstehaktır bize...
    %90
    %10
    Yanıtla
  • serkan (1 yıl önce)
    Bunların hepsinin sorumlusu Öznur Çalık'tır. O gitse her şey kendiliğinden düzelecek!!
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Has malatyalı (1 yıl önce)serkan isimli kullanıcı yorumuna
    Öznurun hakkını yemeyelim tüfekçi mi kahtalı mı seladddinmi çınar mı osmanmı çakırmı hangisi birbirinden farklı hepsi aynı tek bildikleri bu şehirden rant çıkarmak
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ya çok cahilsin. Yada adamısın...
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Has malatyalı (1 yıl önce)Yerelli isimli kullanıcı yorumuna
    Cahilligimi sorgulamak sanamı düştü
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kayısı adam (1 yıl önce)
    Malatya önceden 2'ye ayrılırdı şimdi ise 4 e ayrılıyor , bunlar şu şekilde ; Çevreyolunun altı ve üstü, yeşilyurt ya da battalgazi . Her zaman bütün güzel şeyler yeşilyurda yapılıyor bu en son toki yapılacak yerlerden tutunda kaldırımlarına kadar yıllarca hep süründürdüler, her şeyin en güzeli yeşilyurda yapıldı ve konum olarak oraya yakın olmamız lazım o yüzden battalgazi ne oturun ne mal sahibi olun, ne varsa yeşilyurt ilçesinde var aman ha oraya bağlı olun yoksa 2. sınıf insan olursunuz
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Nur (1 yıl önce)
    Biz boşuna çırpınıyoruz demek ki.. vah Malatyam vahh yanarım sana yanarım.. çıkmışlar şimdi açıklama yapıyorlar neymiş 10. Günde arama kurtarma çalışmaları tamamlanmis bitmiş!! Yahu kim inanır? Hakimbey apt enkazında bir ben mi vardim.ben ki gördüm 7katli binanın 5. Katına 7. günde anca inebildiler. On günde nasıl bitiriyorsun yaa insan çıldırıyor
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Reis (1 yıl önce)
    Sayın cumhurbaşkanı gelince kim görürse bağırıp sesini duyursun bu millervekillerini istemiyoruz desin.tamamen hepsini değiştirip öyle seçime girmezse Malatya’da kaybeder
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyali (1 yıl önce)
    Arkadaşlar cinere yazın malatyanin sahipsiz olduğunu ne milletvekilin nede belediye başkanlarının olduğunu aciz diye şikayette bulundum paramın yapmadığını soyledim ve 24 saat sonra afat paramı yatirdi
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sosyal medya daha etkili kardeşim baksana bakanlarımız aktif kullanıyorlar
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Vahap (1 yıl önce)
    Ne depremi ne Malatyası yok canım Malatyada her yer kiraz bahçası !!!! O 11 il 10 ile düşürülsün !!!!
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    1 ay oldu daha deprem yardımı bile yatmadı.Kaldiki hasar sorgulamasında Malatya seçenegi bile yok.Yakinda Malatya'da deprem olmadı derler.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Dask başvurduk 3 hafta oldu dosta numarası verimiş ses yok bakalım ne olacak
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    1 ay geçmiş halen 10bin ₺ Deprem yardımı bile yatmadı.Kaldıki hasar sorgulama ekranında Malatya bile yok.Dogru gerçi daha Malatya'ya deprem bölgesi olarak kabullenemediler bile.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • fatih (1 yıl önce)
    dün burada Malatya sahipsiz dedik diye bizi azarlayanlar okusun bakalım. bakın ulusal kanallarda haberlerde falan Malatya hiç yer almıyor. sanki burada deprem olmadı. dışarıdan arayan soranlar da bu algıya kapılmış, arayan siz de pek bir şey yokmuş diyor. anlatıyoruz durumu, çok şaşırıyorlar. hiç haberde falan görmüyoruz diyorlar. ulusal kanalların tek bir ekibi bile yok burada. unutturuluyoruz artık bilerek mi yapılıyor diye şüpheleniyorum.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Yandaş kanallar koca felaketi sadece kurtarma görüntülerine bağlayarak kapattı. Ne olup bittiğini muhalefet kanalları veriyordu.Halk TV'nin muhabirine hurda kağıtçı görünümlü Şire Pazarı Halaycısı gibi bir tip çekiçle saldırdı.Meral Akşener geldi bu tiplerden birisi ona saydırdı.Malatya felaketini duyurmaya çalışanlara bunları yaptılar.Daha ne bekliyorsunuzki.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 yıl önce)Musa isimli kullanıcı yorumuna
    O provokatör ler bir dernek in adamı o dernek şelaleciler namı değer her kurum Malatya da onların elinde zamanında bu devlet in camisinde namaz kılınmaz diyenler elektrikleri suları kaçak kullananlar devlete küfür edip herseyinden fazlası ile yararlandılar partisinden kurumlarına şelale
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Bize Her Şey Mustahak Çok Güzel Oluyor, Bu Sıkıntıları Yaşayıp Yarın Seçimlerde Bunlara Oy Verecek Adamlar Varken Biz Her Şeyi Hak Ediyoruz, Allah Vere Bende Dahil Malatyalı lara 5 Kuruş Vermeyeler Hepimiz İyice Rezil Olup Gidelim
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Çok doğru diyorsun bizim farklı illerdeki akrabalarımız da öyle diyor Malatya'da pek bir şey olmamış ! Malatya enkaz olmuş diyorum Tv'de hiç bahsetmiyorlar diyorlar . Bizim siyasilerden bir şey olmaz herkes cebini doldurmaya geçmiş başa hizmete gelmemiş
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Yarın birgün malatyada deprem olmadı derlerse ŞAŞIRMAM
    %93
    %7
    Yanıtla
  • bostanbasında 20 kat yoğunluk 5 olursa şaşırmayın
    %100
    %0
    Yanıtla