SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Polisten 'Yasak' Denetimi ve Ceza

0
Güncellendi - 2020-03-26 01:26:51
Polisten 'Yasak' Denetimi ve Ceza
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları sınırlandırılmasına rağmen yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem yapıyor.

Kentteki işlek sokaklar, park, yeşil alanlar, kent meydanı, cami avluları, bankamatikler ve otobüs duraklarında belediye zabıtalarıyla birlikte devriye gezen polis ekipleri, kimlik kontrolü yaptı.

DOĞANŞEHİR'DE 15 YAŞLIYA CEZA

Emniyet ekipleri, Doğanşehir merkezde ikamet eden yaşlı insanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Üç gündür başlanan yaşlıların evlerine ihtiyaç malzemelerini götürme devam ediyor. Üç günde 40 ailenin ihtiyaçları emniyet ekiplerince karşılandı.

Yaşlılar, ilginç taleplerde de bulunuyor. Emniyet Müdürlüğüne gelen telefonlardan birinde yaşlı şahıs, "Madem ben dışarı çıkamıyorum. Ekipleriniz gelsin benim traktörü alın ve kayısı bahçemi ilaçlasın " taleplerini iletti.

Bu arada, Emniyet Müdürlüğüne bağlı anons araçları sürekli anons yaparak uyarıda bulundular. Anonslarda, “Değerli 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız. Başta siz olmak üzere yakınlarınızın ve tüm vatandaşlarımızın sağlığını önemsiyoruz. Sizi yasalara uymaya davet ediyoruz. Yasalara Uymayıp sokağa çıkmanız takdirde gerekli yasal işlem yapılacaktır. Evde kalın, sağlıkta kalın. Değerli vatandaşlarımız sokakta sosyal mesafemizi koruyalım. Zaruri olmadıkça evde kalalım, sağlıklı kalalım, güvende kalalım” deniyor.

Diğer yandan, yapılan uyarılara rağmen dışarı çıkan 15 yaşlıya, idari para cezası kesildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız