SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yerin Kükreyişi Bitmedi, Boşalan Gerginlik 550 Atom Bombasına Eşit!"

A- A+ PAYLAŞ

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 7.7 ve 7.6’lık depremlerin yaşandığı bölgedeki sarsıntıların küçülerek 3-4 ay boyunca devam edeceğini söyledi.

Türkiye’yi sarsan deprem felaketi üzerinden 24 saat geçti. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından bölgedeki artçı depremler ise devam ediyor.

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Twitter hesabından artçı depremler ile ilgili açıklamada bulundu. Ercan şunları kaydetti:

“M7,7"lik deprem Doğu Anadolu Kırığı, irkitilmiş M7,6'lık deprem Süngü Kırığı üzerinde gerçekleşti. İkisinden boşalan gerginlik 550 atom bombasına eşittir. 330 kilometre boyunca yerin kükreyişi bitmedi. Yoğun sarsıntılar gittikçe küçülerek 3-4 ay sürecek. 3-4 yılda dinginliğe anca erişecek. Olağanüstü bir kıran. Kalanların ne yazık ki yaklaşık yüzde 5'i canlı, kurtarılmayı bekliyor, kapkara umutla.”

Kaynak: Haberİskelesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • nazım (1 yıl önce)
    bilimi dikkate almak lazım bilim bizlere çok yol gösterdi ama politikaçılar bizleri kendi hırslarına köle etti bence saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Zaten sağlam bina kalmadı...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat y (1 yıl önce)
    Yazik gunah ya salkopru toplanma alani spor salonunda turkten cok suriyeli var tuvaletlerini duvara kadar yapan bu toplumdan bize yatacak yer yok devlet nerede bu spor salonuna wc leri temizliyecek bi personel icerde sigara icen suriyeliyi uyaracak bi polis yokmuymus yokmus bumu ilk andan itibaren mudahale hasi enkazi kaldiramiosunuz cok fazla yer var ama yuzbinlerce polis yuzbinlerce temiLikciye bi gorev verecek bi yetkili yokmus bu sehirdeenkazda kalmayin egilin comelin donun laflariyla hayatinizi karartmayin cunku size el uzatacak kimse olmuyacak diye anlatacam torunlarima yaziklar olsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Erolll (1 yıl önce)
    Hocam siz yıllarca söylediniz deprem gerçeğini dinleyen , önlem alan olmadı bilime inanmadı, denetim yok çöp evler inşaa edildi sonuçta yıkım insanlarımız perişan oldu sorumlu yok sorgulayan yok bunun hesabını idarecilerin adalet çerçevesinde mutlaka vermesi lazım yoksa bunların yanına kar kalmasın.Yiten canlarımıza Allah rahmet yaralılara acil şifalar dilerim.# Çok üzgünüm öfkeliyim #
    %100
    %0
    Yanıtla