SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Prof.Dr. Esin Emin Üstün'ün Son Kitabı Yayınlandı

Prof.Dr. Esin Emin Üstün'ün Son Kitabı Yayınlandı
A- A+ PAYLAŞ

malatyahaber.com'un da yazarlarından olan Prof. Dr. Esin Emin Üstün’ün son kitabı Bırakın Yaşayalım yayınlandı. Meta Basım tarafından yayınlanan kitap Üstün’ün denemelerinden oluşuyor. 

Bırakın Yaşayalım kitabının arka kapağında kitabın içinde yer alan bir yazıdan alınan şu cümleler bulunuyor: 

“Bırakın Yaşayalım… 

Bırakın, bir nefes alalım. 

İnsanların ihtiyacı var buna. 

Gündeme getirilen ilgisiz ve gereksiz bir konuyla toplum oyalanırken, planlarının parçası olarak hemen yeni bir konuya geçip şuur bulanıklığı yaratıyorlar. 

Sağlıklı bir açıklaması olmayan bu durum psikopat eğilimli birtakım insanları kolaylıkla şiddete, kinlenmeye, caniliğe ve her türlü ahlaksızlığa yönlendiriyor. 

Toplum çözülüyor, bozuluyor.

Bunun sonucunda akıl almaz cinayetlerin, tecavüzlerin, insanlık dışı davranışların ve hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor. 

Yaşadığımız gezegen bu kadar kin, sömürü, zulüm, çirkinlik, haksızlık, hukuksuzluk, yalan ve acımasızlığı taşıyamaz. 

Bırakın yaşayalım…” 

Üstün Kimdir?

Esin Emin Üstün, Malatya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı kentte tamamladı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. 14.07.1961 tarihinde Prof. Dr. Emin Faik Üstün ile evlendi. Bu evlilikten her ikisi de hekim olan iki oğlu (Güntürk-Çağatay) vardır. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Kürsüsünde 1965’te uzman, 1976’da doçent ve 1981 yılında profesör oldu. Kendisi, radyoloji bilim dalında Türkiye’nin ilk kadın öğretim üyesi unvanını taşımaktadır. 

İki dönem fakülte yönetim kurulu, bir dönem fakülte kurulu üyeliğine seçildi. Ege Üniversitesi Senatosunda 1995-1998 yılları arasında tıp fakültesi temsilcisi olarak görev yaptı. On beş yıl Radyoloji Ana-bilim Dalı başkanlığı görevinde bulundu. Ege Üniversitesi Kanserle Savaş ve Araştırma Merkezi yanı sıra Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu İzmir Şubesi yönetim kurullarında uzun yıllar çalıştı. 

1994 yılında Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfının ilk ‘Hizmet Ödülünü’ alan Dr. Üstün’ün ‘Meme Radyolojisi’ ve ‘İskelet Sistemi Radyolojisi’ ile ilgili bilimsel kitap ve yayınları bulunmaktadır. Bilimsel eserleri dışında derleme, anı ve yaşantı tarzında kitapları da vardır.

Prof. Dr. Esin Emin Üstün, 42 yıl aralıksız görev yaptığı üniversiteden 10.04.2003 tarihinde emekli olarak ayrıldı.

YAYINLANMIŞ KİTAPLARI

Bilimsel Kitaplar

  • Meme Radyolojisi. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 1992
  • Mammografi Atlası. Güven-Nobel, İzmir, 2000
  • İskelet Sistemi Radyolojisi. Güven-Nobel, İzmir, 2003

Derleme ve Anı

  • Ege Üniversitesi Tıp FakültesiRadyoloji Anabilim Dalı ‘38.Yıl’ Dünü, Bugünü ve Yarını. E.Ü. Basımevi, Bornova-İzmir, 1997
  • Sevgi ve Güzelliklerle Kalın. Meta Basım, İzmir, 2003
  • Anıları Yıldızlara Bıraktım. Dokuz Eylül Yayınları, İzmir, 2006
  • Sonsuza Kadar ‘‘Silinmeyen İzler’’ Meta Basım, İzmir, 2012
  • Bir Veda Edemedik. Zeus Kitabevi Yayınları, İzmir, 2013
  • Şafaklar Renkli Değil. Zeus Kitabevi Yayınları, İzmir, 2014
  • İçimdeki Bir Işık. Zeus Kitabevi Yayınları, İzmir, 2016
  • Gücünü Yalnızlığından Alan Bir Ömür. Güven Kitabevi Yayınları, İzmir, 2018

malatyahaber.com

İlgili haberler
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız