SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Profesörden Özür Dilediler

A- A+ PAYLAŞ

ABD’de Southern Poverty Law Center (SPLC) adlı medeni haklar savunucusu kuruluş, 1915 olaylarıyla ilgili görüşlerinden dolayı “Türk ajanı” olmakla suçladığı ünlü Amerikalı tarihçi Guenter Lewy’den özür diledi ve sözünü geri aldı.

Massachusetts Üniversitesi’nde siyaset bilimi profesörü olan 87 yaşındaki Lewy, kendisini 2 yıl önce, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına karşı çıkmak için Türk hükümetinden maddi yardım almak ve “Türk ajanı” olmakla suçlayan SPLC’ye karşı 8 milyon dolarlık tazminat davası açmıştı. Profesörden özür dileyen örgütün, akademisyen bir miktar tazminat ödemeyi de kabul ettiği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
Reklam