SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Proje Sayısının Fazlalığı Nedeniyle Bazı Zorluklar Yaşanabiliyor'

'Proje Sayısının Fazlalığı Nedeniyle Bazı Zorluklar Yaşanabiliyor'
A- A+ PAYLAŞ

Vali Seddar Yavuz başkanlığında, kırsal konut projelerinde gelinen son durumun ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. 

Toplantıya   Vali Seddar Yavuz’ un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Dursun Duyar, Vali Yardımcıları Osman Kural ve Ali Açıkgöz, Kaymakamlar, Battalgazi Belediye Başkanı, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı, ilgili kurum müdürleri, Çevre Şehircilik yapı işlerine bağlı firma yetkilileri ve kırsal konut projelerinde görev alan müteahhitler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, “Bugün ilçelerimizde yürütülen kırsal konut projelerimizin son durumunu değerlendirmek üzere bir aradayız. İlçe ilçe projeleri yerinde inceleyerek eksiklikleri tespit edecek, kısa süre içerisinde teslim edilebilecek konut gruplarına ilişkin yeni planlamalar yapacağız.

Kış mevsiminin yaklaştığı bu dönemde; haftalık, 15 günlük, aylık ve iki aylık süreçlerde atacağımız adımları, yüklenici firmalarımızdan beklentilerimizi ve sahadaki ilerlemeyi birlikte değerlendireceğiz. Bakanlığımız adına aramızda bulunan Genel Müdür Yardımcımız, sürecin genel değerlendirmesini ve yapılacak çalışmalara ilişkin görüşlerini bizlerle paylaşacak.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’un öncülüğünde yürütülen bu büyük dönüşüm projesi; Bakanlığımız, Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz ve tüm personelimizin gayretiyle devam etmektedir.

Yerelde ise valiliğimizin koordinasyonunda; Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlarımız ve tüm kurumlarımız süreci yakından takip etmektedir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Elbette coğrafi genişliği ve proje sayısının fazlalığı nedeniyle bazı zorluklar yaşanabiliyor. Ancak tüm bu zorluklara rağmen çalışmalarımız yüzde 95 seviyesine ulaşmıştır. Kalan kısmın da en kısa sürede tamamlanması için sahadaki ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaktadır.

Vatandaşlarımızın bir an önce sıcak yuvalarına kavuşması en büyük hedefimizdir. Her bir yüklenici firmamızdan da aynı hassasiyetle ve azimle çalışmalarını sürdürmelerini bekliyoruz.

Bugüne kadar özveriyle çalışan, sorumluluğunu yerine getiren, süreci hızla ilerleten tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.Malatya’mızın yeniden ayağa kalkması için hep birlikte el birliğiyle, gönül birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplantı, karşılıklı görüş alışverişinin ardından sona erdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mustafa (31 dakika önce)
    Köy evlerine gidiyoruz muhatap bulamıyoruz.Anahtar teslim almadığımız halde kira yardımı kesildi. Afada gidiyoruz kira işini görüşmek, için kırsal kesimin kura çekilişi yapıldığı için kira yok kimse burda beklemesin diyecek bir tane yetkili yok.Köylerden gelenler saatlerce sırada bekliyor.
    0
    0
    Yanıtla
Reklam