SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Proje Yarışması Toplantısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:52:47
Proje Yarışması Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

TÜBİTAK Okullararası Proje Yarışması Bölge Toplantısı Malatya'da yapıldı.

İnönü Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi'ndeki toplantıya, İÜ Öğretim Görevlisi ve TÜBİTAK Bölge Bilim Kurulu Başkanı Prof Dr. İlhan İçen, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mahmut Berk, Proje Koordinatörü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Boyraz ile bölge illerinden gelen proje koordinatörleri ve kurul üyeleri katıldı. 

Prof. Dr. İçen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın bu yıl 44. kez gerçekleştirileceğini belirtti. Bölge olarak kaliteli projelerin çıkmasını isteyen İçen, son yıllarda bölgeden başvuru sayılarının arttığını ve Türkiye derecelerinin ortaya çıktığını kaydetti. 

Mahmut Berk de, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK İşbirliğiyle 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında ortaokulların 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında ''Bu Benim Eserim'' proje çalışmasıyla, ortaöğretimde bilgisayar, biyoloji, temel fizik, uygulamalı fizik, kimya, matematik, coğrafya, psikoloji, sosyoloji ve tarih dallarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması yürütüldüğünü anımsattı. 

Projenin önemli yararları bulunduğunu ifade eden Berk, bilim ve teknoloji kullanımının tabana, öğrencilere kadar indirgenmesini faydalı bulduğunu söyledi. 

Toplantıda, Adıyaman, Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Mardin, Tunceli ve Şanlıurfa'dan toplanacak projelerin başvuruları, uygulama basamakları, yapılacak iş ve işlemlerle değerlendirilmesi konuları ele alındı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız