SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Projeyle İlgili Veri Tabanı Oluşturuldu"

0
Güncellendi - 2018-11-16 03:31:52
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nin de ortakları arasında yer aldığı Avrupa Birliği Herkes İçin Spor Eğitimi Projesi kapsamında üniversitede gerçekleştirilen toplantı ve projeyle ilgili Proje koordinatörü Petya Georgive Grudeva bilgiler verdi.

Avrupa Birliği Erasmus Plus Programı Stratejik Ortaklıklar kapsamında desteklenen Avrupa Birliği Herkes İçin Spor Eğitimi Projesi’nin (AB Sports Training For All Project) ikinci toplantısı Malatya İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. 

Avrupa Birliği Herkes İçin Spor Eğitimi Projesi’nin koordinatörü Petya Georgive Grudeva, hem proje hem de İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen toplantıyı değerlendirdi.

Proje koordinatörü Petya Georgive Grudeva, projenin Avrupa Birliği tarafından desteklendiğini ifade ederek, "Proje Ocak ayında başladı. Bu projenin temel amacı; tüm okullarda en iyi uygulamalarla hem engelli hem de engelli olmayan öğrencilere fiziksel aktiviteler yaptırmak. Bu proje kapsamında hem eğitmenlere hem de engelli ve engelli olmayan öğrencilere uygulamalar yapılarak, fiziksel aktivitelere katılımlarını, sosyalleşmelerini sağlamak" dedi. 

Grudeva, görme, işitme, zihinsel ve bedensel engelli öğrencilerin projede yer aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Okullarda yer alan futbol, voleybol, tenis, masa tenisi, basketbol, dans gibi birçok spor aktiviteleri bu uygulamalar içerisinde yer alıyor. Bu uygulama içerisinde yer alan fiziksel aktiviteler eğitmenler için; engelli öğrencilerin sınıftaki diğer öğrencilerle adaptasyonu ve katılımını sağlamak için yapılıyor. Proje sonrasında sene sonunda bir veri tabanı oluşturulacak. Elde edilecek veriler sonrasında engelli öğrencilerin bu uygulamalarla, diğer öğrencilerle birlikte nasıl spor yapabilecekleri tartışılacak ve ortaya bir öneri konulacak. Yani burada engelli bireylerin diğer bireylerle birlikte futbol, basketbol oynayabilmesi adına bazı uygulamalar yapılıyor ve sene sonunda da bir çalışma sonucu ortaya konulacak." 

Petya Georgive Grudeva, projenin 5 ortakla yürütüldüğüne dikkat çekerek, "Proje kapsamında koordinatör ülke Bulgaristan Plovdiv Üniversitesi. Aynı zamanda Bulgaristan'dan 3 üye bulunuyor. Hırvatistan, Avusturya, Belçika ve Türkiye'den ortaklar var. İnönü Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi de ortaklar arasında yer alıyor. Avusturya'dan bir denek projede yer alıyor. Hırvatistan ve Bulgaristan'dan da bu amaç doğrultusunda aktiviteler gerçekleştiren ortaklar bulunuyor" diye konuştu. 

Proje kapsamında hem online hem de mobil veri tabanı oluşturulduğuna dikkat çeken Grudeva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Herkes bu veri tabanlarından engelli öğrencilerin nasıl daha iyi bir şekilde fiziksel aktivite sağlayacağıyla alakalı bilgi edinebilecek. Bu veri tabanları hem mobil hem de online olarak herkesin erişebileceği şekilde hazırlandı. Projede ayrıca engelli bireylerin nasıl daha iyi bir şekilde eğitilmesi mümkün kılınabilir üzerine gidiliyor. Eğitmenler açısından da hangi engelli gurubuna hangi çalışmalar daha uygun şekilde uygulanabilir bunlar üzerine çalışılıyor. Bu uygulamalar gerçek anlamda eğitmenler tarafından uygulanabilecek çalışmalardan seçiliyor. Tüm okullarda öğretmenler tarafından şart ve imkan olarak uygulanabilecek faaliyetlerden oluşuyor."

Bulgaristan Plovdiv Üniversitesinden koordinatör Svetlana Sariyska ise projenin koordinatör ve ortaklarından olduklarını ifade ederek, ortaya çıkacak sonuç kapsamında beden eğitim öğretmenleri ve engelli bireylerin birlikte daha uygun ortam ve şartlarda beden eğitimi yapmalarının sağlanacağını belirtti.  

Sariyska, proje kapsamında iyi sonuçlar alacaklarını ümit ettiklerini kaydederek, "Üniversite olarak bir katılımcının olması bizim açımızdan çok önemliydi. Bu anlamda İnönü Üniversitesi'nin katılımcı olmasını memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız