SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Puansal Anlamda Daha İyi Olmamız Gerekiyordu"

0
Güncellendi - 2016-12-14 18:28:01
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, “Son dört haftadır eksiklerle sahaya çıktık. Şimdiye kadar onu söylemedik ama bu hafta Allah nasip ederse bu puanları alan arkadaşlarımızı, ilk 11’i düşündüğünüzde dört haftadan sonra Adana Demirspor maçına çıkacağız. Şimdi hep müsabaka müsabaka gittiğimizde tabi ki üzgünüz. Baktığınız zaman puansal anlamda çok daha iyi durumda olmamız gerekiyordu” dedi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri’nde geride kalan dört hafta alınan kötü sonuçlar, takımdaki son durum, oyuncu değişiklikleri ve tercihleri, Adana Demirspor karşılaşmasıyla ilgili gazetecilere samimi açıklamalarda bulundu.

“EKSİKLERİ GİDERECEĞİZ”

Bandırmaspor maçında futbolcularının ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Futbolcularım istediler ve ellerinden geleni yaptılar. Ama eksiklerimiz yok muydu, vardı. Neydi eksiklerimiz? İstatistiklere baktığınızda, tabi istatistikler oyunu okuma açısından size yardımcı olur. Yüzde 78 topla oynama oranı sizin kendi takımınızda. 25 şut, 15 köşe vuruşu, sağdan soldan gelen ortalar. Maçı bir daha izledim, ilk 20 dakikada dört tane net pozisyonumuz var. Maalesef futbolda gol çok önemli, gol bölgelerinde eksiğimiz var. Onu gidermemiz gerekiyor. Orada daha iyi olmamız gerekiyor. Onların üzerine çalışıp, eksikleri gidereceğiz” diye konuştu.

“O ARKADAŞ SORU SORMADI, YORUM YAPTI”

Bandırmaspor maçı sonrası basın toplantı odasında yaşananlara da değinen Buz, “Orada aslında yorum yapılıyor. O, soru sormadı ki yorum yaptı. Maçla ilgili yorum yaptı. Gazeteci işini yaparsa sorun yok. Soru soracak. Bana soru sorabilirsiniz. Ama yorum yapması bilmiyorum. Meslektaşlarınızın hepsini tanımıyorum. Gazeteci değilse, kimliğini bana açıklasın. Size karşı da ayıp oluyor. Bana fotoğrafçı olduğunu söylediler. Yorum yapmak farklı, soru sormak farklı” ifadelerini kullandı.

“SON DÖRT HAFTADA EKSİKLERLE SAHAYA ÇIKTIK”

Tecrübeli teknik adam, takım olarak hiçbir mazeretin arkasına sığınmadıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bu fikstür durumunu herkes nasıl değerlendirmek istiyorsa değerlendirsin. Herkesin kendi fikri, hakkıdır. Şansı mı, farklı bir şey mi, bunu değerlendirebilirsiniz. Biz, kendi açımızdan futbol takımımıza bakmamız gerekiyor. Son dört haftadır eksiklerle sahaya çıktık. Şimdiye kadar onu söylemedik ama bu hafta Allah nasip ederse bu puanları alan arkadaşlarımızı, ilk 11’i düşündüğünüzde dört haftadan sonra Adana Demirspor maçına çıkacağız. Şimdi hep müsabaka müsabaka gittiğimizde tabi ki üzgünüz. Baktığınız zaman puansal anlamda çok daha iyi durumda olmamız gerekiyordu. İçeride Giresunspor ve Bandırmaspor’u yenmeliydik. Bir Altınordu maçının ilk devresi, bir de Göztepe maçını teknik açısından iyi oynamadığımızı düşünüyorum. Çok coşkulu oynamadık. Diğer açıdan oyunumuz skora yansımadı. Ama bunun üzerine çalışmamız gerekiyor. Eksiklerimiz var, onları gidereceğiz.”

“HİÇBİR TEKNİK ADAM SAHAYA MAĞLUBİYET İÇİN ÇIKMAZ”

Buz, oyuncu değişiklileri ve tercihleriyle ilgili eleştirilere de cevap verdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Siz tabi ki eleştirebilirsiniz. Seçenek olarak Bandırmaspor maçında kaç tane stoperimiz vardı. Stoper olarak oynayan Osman Fırat ve Erkan Sekman vardı. İkisi arasında tercih yaptım ve tercihimi Osman Fırat’tan yana kullandım. Osman Fırat’ın hata ya da yanlış yaptığını düşünmüyorum. Gayette iyi ve normal bir şekilde oyununu oynadı. Ümraniyespor maçına baktığınızda Mehmet Sak’ta kendi bölgesinde iyi oynadı. Üç tane maçı istediğimiz gibi götüremedik. İçeride oynadığımız için ofansif anlamda biraz daha o ayağa ihtiyacımız vardı. O yüzden tercihimi öyle kullandım. Kaleci konusunda çok fazla eleştiri yapıldı. Sizde her şeyi içeriden bilmiyorsunuz. Ama sonuçta bir teknik direktör tercihini kullanıyor. Burada ikinci senem, zaman zaman teknik direktör tercihini eleştirebilirsiniz. Hiç sorun değil. Ama inanın hiçbir teknik direktör, hiçbir takım mağlubiyet için sahaya çıkmaz. Ertaç hazırlık dönemini geçirmedi. Ertaç gitmişti. Siz saati bir geri çevirin. Ertaç Özbir ve Erkan Sekman kadro tercihlerimizde değildi. Ama neden değildi? Ertaç kendisi ayrılmak istedi, sıkıntılar vardı. Ertaç iyi kaleci, ben ona hiçbir şey söylemiyorum. Hazırlık dönemini geçirmedi. Takım içerisinde zamana da ihtiyacı var. Vedat sakatlandıktan sonra kaleci nokrasında Hakan, Ertaç ve Abdulsamed vardı. Onlar için tercihimi kullandım. Kaleci bölgesinde, kaleciye güven vermeniz lazım. Her hafta onun üzerine gittiğiniz zaman sıkıntı olur. Ertaç iyi kaleci, Hakan’da iyi kaleci. Tercihimi Hakan’dan yana kullandım. Ama Ertaç’a da kullanabilirim. Onunla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Kardeşimizi seviyorum, bütün futbolcularımı olduğum gibi. Hepsi benim için gerçekten değerli. Şansta verebiliriz. Burada önemli olan Yeni Malatyaspor’un menfaatidir. Biz her zaman onun doğrultusunda gittik. Yanlışlar varsa onu hep birlikte düzelteceğiz. Birde eleştirirseniz beni eleştirin. Bir sorumluluk varsa bu benimdir” şeklinde konuştu.

“BU OLAYI HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEYELİM”

Buz, taraftarlara da çağrıda bulunarak, şunları söyledi: “Dört haftadan sonra Adana Demirspor karşısına tam kadro çıkma şansımız var. Bu durum bizleri sevindiriyor. O yüzden içeride, puansal anlamda bu maçı almamız gerekiyor. Nerede olduğumuzu söylemiyorum. Geçen senede bu senede hep maç maç baktık. Taraftarlarımıza bir şey söylemek istiyorum; onlara çok teşekkür ediyorum. Bizlere inanılmaz derecede destek verdiler. Onlardan rica ediyorum, sonuna kadar desteklesinler. Sonuçta protestolarını her zaman yapabilirler. Tabi belirli bir ölçüde olması gerekiyor. Bu futbolcular, onların futbolcuları. Bu takım, bizim taraftarlarımızın takımı. Bu taraftarlar, bizim taraftarlarımız. Neden diğerlerine meydan verelim? Eskişehirspor ve Boluspor taraftarları takımları yenildikten sonra bile alkışlıyor. Biz neden kendimizi içerden ya da dışarıdan sıkıntıya sokalım? Hep birlikte bu olayı göğüsleyelim. Bizim herkese ihtiyacımız var.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Sanki güçlü bi takımla oynamış.Ligde tutunmaya çalışan bandırma vardı karşında.Bu hafta Sivas maçında gör bandırmayı.Sivastan 2 3 tane yer herhalde.Sen haticeye değil neticeye bak.Sonuçta yenildin.Taraftar iyi oynayan takımı alkışlar destekler.Sen takımı bandırma maçında iyi oynatamadın.Kalecin 20. dakikada gol yemeye alıştı. İnşaallah bunlardan ders çıkartılır.Adana maçına bence hakanla çıkma.Bedevadan gol yiyor.Sonrada takımın morali bozuluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Emrah idaçli (7 yıl önce)
    Hocam yıllardır bu şehirdesiniz bu şehir sizin her zaman arkanizda olmuştur. Takıldığım bir nokta şu ligin başında özellikle defans ve orta sahadaki alternatif futbolcu eksikliğini her zaman söylemiştik. Aslında sizinle aynı şeyleri düşünüyor herkes. Eksikliklerle çıktığımız her maçta puan kaybettik. Mesela caner,sadik,yigitcan ve burak dörtlüsü ile cikamadigimiz tüm maçlarda puan kaybettik. Bizim sizlere futbol bilgisi verecek ne bilgimiz ne de haddimize. Fakat ilerde amutu topu kontrol edemiyor. Ilk dönemi gibi artık pres de yapamıyor. Rakipler rahat çıkıyor geriden. Israrla beyin rolünde oynatılan ve bize yıllardır çok emeği olan Mba nin bu rolü attığı final paslarindan anlaşılıyor. Ayağına daha iyi top yakışan irfan ve forvet arkasında eren le başlayıp forvette de sinan la oynasak nasıl olur diye düşünmemek elde değil. Bu hafta dörtlü defansımız tam kadro oynayacak. Fakat ilerde top tutamıyoruz. Sıkıntımız bu Mba nın aşırı tehlikeli pas hataları azubike nin tek başına dönmesiyle yetmiyor. Sedat bu sefer ağır kalıyor. Bu takımı siz şampiyon yapacaksınız. Ama lütfen forvet arkasında eren in, orta sahada da irfan, sedat ve azubike ile devam etsek daha iyi olur diye düşünüyorum. Sahamızda oynarken hücum ağırlıklı başlayıp golü bulunca oyunu denge de tutacak bir oyunumuz olmalı bence. Takımımız haftalardır pas yapamıyor. Malesef yıkmak rakibin elinde biz davulu tutuyoruz hocam. Siyahi oyunculardan bir tek parreira ve azubikeyi sahada tutmak daha mantıklı gibi. Oyunu kopardılar sonra dialiba veya amutu saha ya konabilir. Bunlar sadece bir öneri dir hocam ama hiçbir şey yapılmazsa bile amutu ve Mba bize çok zarar veren iki oyuncu.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Arkadaşlar kendimizi kandirmayalim..takımımızın kapasitesi belli...ilk 10 hafta birçok maçı o da yabancilarin sayesinde son anda kazanmasaydik zaten zirvelerde olamazdik..herkesi bu yalancı zirve yanıltıyor..bence takım bu oyunla genede çok iyi yerde..futbolcular ta ilk maçlardan beri amatörce oynuyorlar..takım oyunu hala yok..langir lungur oyun oynamayla play off bile bize hayel olur..devre arası takviye sart..
    0
    0
    Yanıtla
  • Yilmaz (7 yıl önce)
    Antrenöre bosuna laf atmayin sag olsun adam el ati bu Takima bu Hale Getirti.Transfer Lazim Kaleci ? defans ve orta
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Hoca sedatla diretip murat akçayla devam ederse bu takım tek puan alamaz orta saha koşmalı kanatlar bakıp orta atmalı caner bandırma maçında gereksiz orta açmaktan yoruldu hocam bunu 15 orta var diye söylerse orada düşünülür, irfan hoca yorulmuş adana demir maçından 1 puan alırsa irfan hoca çok sevinecektir ama inanın bu oyunla bu oyuncularla oda zor
    0
    0
    Yanıtla
  • haşim (7 yıl önce)
    Hoca alehinde olumsuz yorum yapan bütün arkadaşlar; Malatya bu hafta Adanedemiri yenerse ne yazacaksınız merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (7 yıl önce)
    Felaket tellallığı yapmak,yangına körükle gitmek zamanı değil belki ama ,bunca puanları hovardaca harcayıp düzeleceğiz demekte mantıklı gelmiyor bana.Hocam inşallah bizleri mahçup edersiniz ama bu takımın gidişatına istikrarsızlık hakim oldu hocam.(nacizane futboldan birazcık anlayan biri olarak ,bu takıma devre arasında kaleci dahil takviye şart hocam)
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali memet (7 yıl önce)
    Bos boş ilk on da bitirirse ne ala gerisi teferruat hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal Öztürk (7 yıl önce)
    Soruyu soran bendim Erdal Öztürk ben gazeteciyim ve Haftalik çıkan Battalgazi Gazetesinin Sahibiyim
    0
    0
    Yanıtla
  • levent (7 yıl önce)
    siz şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik adamısın bir takımda illaki cezalı ve sakat futbulcu olacak eksiklerimiz vardı diyipte bunların arkasına sığınmak sadece bir teknik adamın acizliğidir senin kadron şampiyonluğa oynayan bir kadrosa eksiklerin yerine oynayanlar asların yerini aratmayacak oyuncu omalıdır o futbulcu oynayamıyorsa hoca hatayı sen kendinde ara senin as kadronda olan oyuncuların bile nal topluyor herkes bunu görüyorda bir teknik adam olarak sen bunu göremiyorsan önce hatayı kendide ara bu hafta tam kadro çıkacaksınız bakalım sonuç ne olacak inş biletinin kesildiği maç olmaz her hafta çıkıpta iyi oynadık futbolcu kardeşlerim elinden geleni yaptı demeye malasef puan verilmiyor gönülden canla başla oynayan bir futbolcun varmı hoca sen bile kendi kendini kandırıyorsun gerçekçi olki gerçekleri göresin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Hocam kredi bitti bu haftada inş soğuk kar yağmur demeden yine doldururuz stadı ama artık çıkışa geçmeniz lazım hakkımızda hayırlısı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet çiçekli (7 yıl önce)
    İrfan buz düşmanları neden yorum yazmadınız çünkü okumadınız değil mi sonuna kadar işte sizin asıl sorununuz bu okumuyosunuz futbolu da oyunu da okumuyosunuz hurrraaa diye dalmaya alışmışsınız çünkü .Sakın yanlış anlamayın sonuçlar ortada bunu herkes biliyo hoca da biliyo ama bunun sorumlusu hoca değil eğer illa hocaya bişey yaptıracaksanız açık açık ben söylüyorum "mba hakan caner"
    0
    0
    Yanıtla
  • SEDAT VARSA 10 KISIYIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat varsa bu takım mağlup kesin herkez böyle bilsin 4 haftadır durum ortada murak akçada hocanın bonusu
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed Tunas (7 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    yaw gardasim sedat ortasahanin beyniiiiii... adam al ver yapiyor. iyi cikartiyor takimiii... tecrubelii.. bos bos konusuyosunuz... burda bu kadar yazi yazanlari stadta gormek istiyoruz... biz bile gurbette sizden daha iyi malatya sporluyuz..
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    teknik direktör..mağlubiyet için çıkarmssa. futbolcu ihanet ediyor o zaman.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Sayin irfan hocam sen daha iyi bilirsin ancak beni bir dikkate al derim; oyunun boyunu çok uzatiyorsun 70 80 metrede oyun oynuyorsun bu fizik ve tekniği düşük oyuncularimiza sorun oluyor pas hatası yapıyorlar ve çabuk yoruluyorlar, bu nedenle kısa oynamalisin 40 50 metre kapalı orta saha ve kaleye daha uzak arkaya sarkabilen forvetle oyna, ikincisi kalede hakan sevdasindan vazgeç, 3.kaleci abdulsamedi koy daha iyi hep ilk gelen pozisyonu yiyen bir kaleci bize yaramaz, 3. sü futbolcuları sağa sola bırakma gezmesinler tesislerde kampa sok haftalarca gözlemle idman dan tesise gidip gelsinler Ziya doğan hocamız bu tutumla düstu denilen takımı ligde birakmayi basarmisti , transferde diret iyi bir kaleci, iyi bir defans iyi orta saha ve sağ kanat ve daha kaliteli forvet aldir dünyayı gezdirmeyin süper ligde bilinen oyuncuları alın bu ligde parasına göre bizden daha kaliteli takım yok işi zorlastirmayin bu fırsat 10 yıl içinde birdaha gelmez saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat ve HAKAN kadro dışı olmazsa olmaz
    0
    0
    Yanıtla