SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Putin'in Chavez Kozu

A- A+ PAYLAŞ

Putin, Bush ile zirve öncesinde Venezüela lideri Chavez’le buluştu. ABD’nin füze kalkanı projesinden rahatsız olan Putin, Bush’un başağrısı Chavez’le denizaltı ve nükleer teknoloji satışını konuştu.

ABD Başkanı George W.Bush ile Rusya lideri Vladimir Putin, Temmuz ayının ilk iki gününde baba George Bush’un Maine eyaletindeki Kennebunkport sayfiye evinde bir araya gelerek nükleer silahlardan füze kalkanına, Kosova’dan Rus demokrasisine kadar birçok konuyu görüşecek. Gizli gündemin ana konusu ise arka bahçe pazarlığı olacak. Putin dün, ABD’nin Güney Amerika’daki bir numaralı baş ağrısı olan Venezüela Devlet Başkanı Hugo Chavez’i ağırladı. Rusya ile petrol ve doğalgaz alanları dışında, askeri konularda da geniş işbirliğine gideceklerini Moskova’da açıklayan Chavez, ilk olarak Rusya’dan 5 adet füze taşıyabilen denizaltı satın almayı planlıyor. Chavez’in, Rusya’dan nükleer teknoloji almak üzere görüşmeler yaptığı da haber veriliyor.

ANLAMI NE?

Moskova, ABD’nin Doğu Avrupa’ya füze kalkanı yerleştirme projesinden son derece rahatsızlık duyuyor. ABD-Rusya zirvesi öncesinde Chavez’in Moskova’da üst düzey ağırlanması, Washington’a, "Eğer siz bizim komşularımızla uğraşırsanız, biz de sizin arka bahçenize el atarız" mesajı olarak algılanıyor. Rusya’nın son üç yılda ABD’nin eski Sovyet cumhuriyetleri Ukrayna, Gürcistan ve Orta Asya’da etkisini arttırmasından rahatsız olduğu biliniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız