SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de 3,9 Büyüklüğünde Deprem

0
Güncellendi - 2020-03-03 23:04:32
Pütürge'de 3,9 Büyüklüğünde Deprem
A- A+ PAYLAŞ

Pütürge'de meydana gelen 3,9 büyüklüğündeki deprem Malatya il merkezinde de hissedildi.

AFAD, Pazartesi günü saat 17.52'de meydana gelen depremin yer yüzeyinin 7 km. altındaki tabakada ve büyüklüğünün 3,9 olarak ölçüldüğünü açıklarken, Kandilli Rasathanesi ise bu depremin merkez üssünü Örmeli- Pütürge olarak açıkladı.

Bu arada, Pazartesi saat 10.30'da da merkez üssü Aktarla- Pütürge olan 3,6 büyüklüğündeki bir deprem kaydı yapıldığı bildirildi.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • bulent (4 yıl önce)
    allah esirgeye malatya lılar hepsi deprem profösöru olmus yeni haberimiz oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (4 yıl önce)
    Allah’ın dediği olur herkes birşey yazmış yok öncü deprem falan filan ya.hemşerim kimse bilemez depremin öncümü değilmi Allah’a dua edelim yapacak birşey yok Rabbim ne verirse hakkımızda hayırlısını versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Depremin merkez üssü sanıldığı gibi sivrice değil. Daha güneyi olan doğanyola denk geliyor. Bu depremde hazar_ sincik fayı hattında olan pütürge segmenti kırılmıştır. Biriken stres malatyanın güneyinde olan adıyaman sincik ve çelikhan fay hattına doğru gidiyor. Bu faylar malatyaya çok uzak değil. 70_ 80 km ötede yer alıyor. tabi illa orda olacak diyede bişey yok.Allah hepimizi korusun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (4 yıl önce)
    Bu depremler hayra alamet değil öncü gibi gözüküyor
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa (4 yıl önce)
    Allah'a dua edelim de sivrice- pütürge fayı üzerindeki kırılmayan malatya tarafındaki fayları bu küçük depremlerle kırıp üzerimizden kaldırsın inşAllah. büyük depremden bizi muhafaza buyursun yüce rabbim. elazığ büyük ölçüde riski atlattı. darısı inşAllah malatya ve maraş'a diyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (4 yıl önce)pasa isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ büyük ölçüde riski attı diyorsun Malatya’da olacak 6,5 ve üstü bir deprem Elazığ’ı da ciddi şekilde etkileyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (4 yıl önce)
    allah sonumuzu hayretsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal (4 yıl önce)
    Büyük deprem resmen bağıra bağıra geliyor. Yetkililerin aldığı tedbir ise sıfir. Elazıg depremide 6.8 den önce 5.1 lik artcı olmustu sonrasında 2 hafta sonra 6.8 oldu Elazığ hattı enerjisini boşalttı. Deprem uzmanı değilim ama görünen köyde kılavuz istemez ben bu yıl içerisinde Malatyada 6.5 veya üstü yıkıcı bir deprem bekliyorum. Allah korusun 6.5 veya üstü olsugu takdirde başta Pütürge olmak üzere merkezde de birçok kayıp olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Katiliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (4 yıl önce)Celal isimli kullanıcı yorumuna
    6,8 deprem Malatya’yı da vurdu. Yalnız Elazığ’da olmadı hatta Doğanyol u daha çok etkiledi. Kaç kere daha büyük deprem olacak
    0
    0
    Yanıtla