SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Radyo ve Gramofon Müzesi' Kuruluyor

0
Güncellendi - 2018-01-07 03:49:23
'Radyo ve Gramofon Müzesi' Kuruluyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi kurma çalışmalarını sürdürdüğü ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ ile geçmişten günümüze nostalji müzesi oluşturuyor.

Kısa bir süre içerisinde açılması planlanan ‘Radyo ve Gramofon Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, fotoğraf müzesinden sonra önemli bir müze daha kuracaklarını söyledi.

Türkiye’nin birçok ilindeki antika ve koleksiyoncularından alınarak Malatya’ya getirilen Radyo ve Gramofonları inceleyen Başkan Çakır, geçtiğimiz aylarda açılan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise 3. büyük Fotoğraf Makinesi müzesine vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, Aralık ayında 6.500 kişinin bu müzeyi ziyaret ettiğini söyledi.

Çakır: 600 dolayında eski radyo ve gramofon alındı

Başkan Çakır, yakında hizmete açılacak olan ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ ile ilgili ise şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi olarak ikinci bir müzeyi daha Malatya’ya kazandırmanın çalışması içerisindeyiz. Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan koleksiyonculardan, antikacılardan gerekli çalışmalar yapılarak 600’e yakın radyo ve gramofon alımı gerçekleştirildi.  Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’nin en büyük  ‘Radyo ve Gramofon Müzesi’ni oluşturmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Müzemize kazandırdığımız çok eski birçok farklı model ve türden radyoyu burada görmek mümkün olacak.

Radyo ve Gramofon Müzesi için arkadaşlarımız tarafından titiz bir çalışma yürütüldü. Müzemize kazandırılan bütün radyo ve gramofonların envanterleri çıkarıldı. Müzemizi önümüzdeki aylarda  hizmete açmayı düşünüyoruz. Dünyadaki ve Türkiye’deki ilk radyo anonslarını, radyo tiyatrolarını, ajans haberlerini, unutulmaz radyo programlarını ve tiyatrolarını müzemizde dinlerken tarihe yolculuk yapacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Malatya’ya kazandırılacak olan bu müzenin de Türkiye’de dikkat çeken bir müze olacağına inandığını belirten Çakır, “Bu tarzda Türkiye’nin en büyük müzesini Malatya’ya kazandırmış olacağız. Bu çalışmalar kentin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Belediyecilikte hizmet yatırımlarının yanı sıra kültürel ve sosyal hizmetler de çok önemli.  Bunların arasında halkın geçmiş anılarını canlandıran ve geçmişteki kültürü geleceğe taşıyan müzeleri oluşturmak çok daha önemli. Malatya artık kentsel gelişim ile birlikte bu noktada da önemli adımlar attı. Bu çalışmalar kentimize ciddi manada değer katıyor, farkındalık oluşturuyor” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • ENES (6 yıl önce)
    millet acından ölüyor ahmet çakır gramafon alıyor tamı tamına 600 dolayında (adet)....şimdi siz bide bu gramafonlar tarihi değeri var diye trilyon ödemişsinizdir kesin öyledir niye geçmişte ki hesabını veremediğiniz ödenekleri bu tür etkinliklerle örtüştüreceksiniz yazıklar olsun boş amaçlar için varmışsınız bi çıkın yollara bakın değil mi. başkan sana bi önerim olacak sen bu işlere ödediğin saçma sapan paraları gerçekten ihtiyacı olan ailelere gariban,yetim, öksüz vs .herkese eşit dağıt ayırt etmeden ama valla sen den yol alt yapı su elektrik hiç birşey istemiyecez biz senden razıyız evinde otur işe bile gelme yeter ki garibanları doyur.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Halkın Bu Müzeye çok ihtiyacı var büyük buluş sayın başkan allah sana zeval vermesin iyi ki varsın yoksa Malatya nın hali nice olurdu yeteri kadar galiba motive olmuşsundur sen bir dahisin Nasiii )))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali 44 (6 yıl önce)
    Başka ülkelerin ürettiği ürünler için neden müze yapıyor,başkalarının reklamını yapıyorsunuz?. Adı üzerinde müze,kendi ürünlerinizi müzede sevgilersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hevi (6 yıl önce)
    Maliyeti ne kadar? Kaç personel çalışacak? Kafeterya yapılacak da ihalesi ne zaman?
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (6 yıl önce)
    arabamın alt düzenini bozan yollardan çukurdan kafalarna göre yapılan kasislerden yanıp yanmadıgı belli olmayan trafik ısıklarından bıktım artık elimden gelse yurtdışına cıkacagım artık kimsenin zoruna gitmesin acile gidiyorsun adı üstünde acil seni sırada bekletiyorlar bos kabin bulamıyorsun dert dert dert derttttttt
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandashaklı (6 yıl önce)vatandas isimli kullanıcı yorumuna
    Evet çok haklısın reis kurtarbizi bu adamlardan
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    YAKIŞIR Fotoğraf makinesi deposundan sonra radyo ve gramafon deposu yakışır. 1150 yıl sonra da ancak müze deriz. Benim başka önerilerim de var sözde müzeci yönetime. 1- Tüplü Televizyon Müzesi 2- Terlik Müzesi (Ucuza Çıkar) 3- Mobilya Müzesi 4- Yastık Müzesi 5- Cımbız Müzesi (Ucuza Çıkar) 6- Çakmak Müzesi (ucuza çıkar) 7- Kapı kolu müzesi 8- Bakır Kap-Kaçak Müzesi 9- Otomobil Müzesi (Para var ise) 10- Kamyon Müzesi 11- Tren Müzesi 12- Helikopter Müzesi 13- Uçak Müzesi vs.
    0
    0
    Yanıtla
  • 9-13 arasındakiler için pek umudum yok fakat diğerleri tam da Malatyaya yakışacak müzeler Ben de birkaç tane eklemek isterim Nostaljik şapka,yemeni,çorap,sofra bezi,perde müzesi isterim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandashaklı (6 yıl önce)malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Sonra bozuk yollardan çikan kirik araç parçalari müzesi çok iyi yollarimiz var ya arabada saglam parca kalmadi 15 gun oldu degiseli 700 tl müzesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Lağım suyuyla tarım yapılan bir ilde hastahanenin üniversitenin stadın lağımının dereye aktığı bir ilde ne güzel bir iş helal olsun size. Kutluyorum. Büyükkkkk başarı. Bu ülkenin gerçek sahiplerine bu yakışmıyor. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Arkadaş adam bir ton proje vaadinde bulundu gitmiş radyo satın alıyor hani horata vadisi hani teleferik hani hafif f raylı sistem, hani çevre yolları, kayısı entegre tesisleri, hani yeni şehir içi minibüs durakları (hala eski buğday pazarı ve mahalle aralarındaki duraklar kullanılıyor) nerede arkadaş. SİZ VERİN YİNE BUNLARA radyo almaya devam. Bu kafayla Hakkari Belediyesi burayı geçer. Demedi demeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Numan Gündüz (6 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    Maşalllah iyi takip etmişsin verdiği sözleri, yerine getirdiği sözleride bi saysan ya hakkari belediyesi bizi geçermiş :) bu adam gibi naif tatlı bir adam bulamayız kıymet bilmeliyiz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Naifliği tatlılığından bize ne beraber mi yaşayacak? Adam işini yapsın. Belediyeyi yönetsin belediyeyi. Muhtar değil belediye Başkanı radyo Müzesi nedir ya; güldürmeyin insanları sn avukat
    0
    0
    Yanıtla
  • yusuf (6 yıl önce)
    Millet çamurdan yürüyemiyor, bazı sokaklar ışıksız ve bakımsızken bunlar radyo derdinde. Ağam bizle eğlenir.........
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    her kuşu sevdik bir karga kaldı. çok mühim ya radyo müzesiymiş. çevre iller malatya'yı solladı büyük şehrin uğraştığı şeylere bak. hafif raylı sistem, devasa yeşil alanlar, şehir hastaneleri, yeni alt merkezler istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (6 yıl önce)
    Yav boş yorum yapan arkadaşlar nasıl bir bakış açısı var . Belediyeden bu tür hizmetler bekliyoruz. Gereksiz bazı işler yerine Malatya belediyesi bu tür yatırımları arttırmali. İstanbuldayım çevremde sizde fotoğraf makinası müzesi varmış diyen bir çok arkadaş oldu. Kültür ve şehrin tanıtımı trizm sosyal anlamda çok iyi. Entellektüel . Belediye yolda yapar kaldırım park alt yapı böyle işlerde. Şu düşünce geri bir dusuncedir. Bunu yapacağına şunu yapsın demek boş eleştiri. Bunu yapıyor destek ama su eksiklikler de giderildi demek başka birşey. Şehri diğer şehirlerden ayıran yol kaldırım park bahçe değildir. SOSYAL VE KÜLTÜREL YATIRIMLARDİR. Tabiki temel işler göre idi ama bu müzeye eleştirmek boş bir iş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Senin gibilerin yanlış yönlendirmeleri sonucu bu memleketi bu hale getirdiler. Adam zaten işten anlamıyor. Sen de gaz ver bu şekilde; Malatya’mız daha beter olsun. Sen daha “entelektüel” yazmayı bilmiyorsun gitmiş sosyal ve kültürel yatırımlardan bahsediyorsun. Bari sus da adam yanlış şeyler yapmasın. Yazık bu milletin parasına. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa biz bu şehrin yıllar öncesini de biliriz. Bir emekliler parkın sevinir di bu sehir. Bak yazmışım boş işler yerine tabiki yol kaldırım park bahçe asli görevi ama böyle şeylerde ihtiyaç . Şehre geleni götürecek yer yok bir kaç kafe lokanta piknik yerinden başka. Ben çalışıp çalışmaması ni değerlendirmedim. Bu proje yerinde bence. Farkı anlatabildimmi. Belediyenin çalışıp çalışmaması yorumu değil benim ki. Bu projeyi destekliyorum. Burda iki resim arasındaki farkı bul.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)Harun isimli kullanıcı yorumuna
    Lafa bak! Bana da Ankara'da enteresan sorular soranlar oluyor neden yok diye.. Bu mu ölçü? Neden Malatya'da yaşamıyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • İsim burda ne alaka istanbuldayım ama sürekli bağımiz var. Ölçü malatyada yaşamak mi. Antalya bursa Eskişehir konya şimdi ordami yaşamakazim dünyanın ve ülkenin her yerinden insanlar geliyor geziyor. Ben ordami olmalıyım bu düşüncelerim için hangi dünyanın dusucesindesin.garipsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Humanity (6 yıl önce)
    Malatyada var olan tarihi eserlere sahip çıkılmadı çoğu virane olduktan sonra betonarme olarak restore edildi(Kervansaray gibi) Bakıldıki elde avuçta ses getiren, yerli turisti cezbedecek birşey kalmadı oradan buradan toplama radyo gramafonlarla ,fotoğraf makinalarıyla avuç içi kadar nostaljik dijital oyuncak müzeleri açılıyor . Erzurum evi yada Van evi gibi büyük bir Malatya evi beklerdim gittim gördüm kapı dibinden öteye geçilmeyen 2-3 tane daracık odacık, ünlü kişilere ait 2 oda vs, ayrıca basın odası tarzı oda çok alakasız olmuş 5 dakikada tamamı gezilip çıkılabiliyor.Yeşilyurttaki ahşap konaklar yada beş konaklar görsellik açısından Malatya evi olmaya daha müsaitken sonradan inşa Malatya evi pek yapay ve yavan olmuş. Etnoğrafya müzesi yapılacakmış deniyor içi hangi şehirlerden toplama eserlerle döşenecek acaba şimdiden merak ettim. Malatyaya akvaryum ve hayvanat bahçesi yapılsın birazda farklı canlı türleri görelim .
    0
    0
    Yanıtla
  • harun (6 yıl önce)
    bırakın radyoyla uğraşmayı evlerimizde oturamıyoruz oto yıkamaların gürültüsünde buna acil bir çözüm bulun nasıl olsa sizler villalarda oturuyorsunuz altta kalanın canı çıksın hesabı var sizlerde gün ola harman ola........................................................................................
    0
    0
    Yanıtla
  • kaman (6 yıl önce)
    Yaw memlekette düzgün yol yok her yer girinti çıkıntı yapılan işe bak tam belediyecilik
    0
    0
    Yanıtla