SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ramazanda Bir Malatya Tadı: Fışfış Tatlısı

0
Güncellendi - 2021-05-02 01:55:01
Ramazanda Bir Malatya Tadı: Fışfış Tatlısı
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan ayında iftar sofranın en hafif tatlısı olarak bilinen Malatya yöresine ait yumurta tatlısı, diğer ismi ile fışfış tatlısı büyük ilgi görüyor. Osmanlı sarayının en lezzetli tatlısı olarak bilinen fışfış tatlısı, Ramazan ayında sofralarda sıklıkla tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.

Malatya’da fışfış tatlısı imalatı yapan ev yemekleri işletmecisi Nalan Sakar, fışfış tatlısının geçmişten günümüze gelen bir tatlı olduğunu belirtti. Sakar, “Fışfış tatlısı annelerimiz ve annelerimiz tamamen mutfakta yaptığı bir tatlıydı. Biz bu yöresel ürünümüzü kaybetmemek için tekrar canlandırmak için yapmayı denedik. İmalatına başladığımızdan bu yana çok güzel dönüşler oldu" ifadelerini kullandı.

Fışfış tatlısının hem ekonomik hem de hafif bir tatlı olmasından tercih edildiğine dikkat çeken Nalan Sakar, “Yaptığımız fışfış tatlısı tamamen doğal, glikoz içermiyor. Malatya pancar şekerinden yapıyoruz. Evde de kolay yapılan bir tatlı. Kullandığımız malzemeler yumurta, yoğurt, kabartma tozu. Bu malzemeler çukur bir kapta iyice karıştırılır, un ilave edilerek karıştırma işlemine devam edilir. Kek hamuru kıvamında bir hamur yapılır. Çukur bir kaba sıvı yağ konur, iyice ısıtılır, kızgın yağa kaşıkla parça parça atılarak kızartılır. Soğuk şuruba atılır, şurubunu çektikten sonra servis tabağına alınır, kalan şurup üzerine gezdirilir. Afiyetle yenilir” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız