Malatya'da Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne geçilmesinden sonra vatandaşların bu sistemi benimsediği ve Alo 182'yi arayarak randevu alma sisteminin günden güne arttığı bildirildi.
Malatya İl Sağlık Müdür Yardımcısı Suat Çoban, yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımız artık 182 numaralı telefonu arayıp kendi randevusunu aldıktan sonra sıra beklemeden randevu saatinde muayene olma imkanına kavuşmuştur. İlimizde Sağlık Bakanlığına Bağlı Devlet Hastaneleri ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde Alo 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 28 Kasım 2011 tarihinde başlamıştr. Muayene olmak için bir gün önce 182 numaralı telefonu arayarak canlı operatörden kendi istediği Hastane, Poliklinik, Hekim ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden randevu alabileceklerdir. Ayrıca internet aracılığı ile 85.111.7.201/ Vatandas/giris.jsp web adresinden, Hastanenin web sitesinden randevu alınabilecek" şeklinde bilgi verdi.
Suat Çoban, "MHRS; vatandaşların Sağlık Bakanlığına bağlı 2 ve 3. basamak Hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak canlı operatörlerden kendilerine istedikleri hastane ve hekimden randevu alabilecekleri bir uygulamadır" dedi.
Çoban, sistemin çalışmasını ise şu şekilde açıkladı: "Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranır. 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır."
Malatya'da Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne geçilmesinden sonra vatandaşların bu sistemi benimsediği ve Alo 182'yi arayarak randevu alma sisteminin günden güne arttığı kaydedildi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.