SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Rant Çevreleri İçin Söğütlü Caminin Yeri Değiştiriliyor"

A- A+ PAYLAŞ

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, Söğütlü Camisi’nin yerinin değiştirilmesine sert tepki göstererek, “Söğütlü Camisinin yeri şehrin rant çevreleri için değiştiriliyor. Rantçıların gölgesinde seçime girenler hiçbir kutsal değer tanımaz ve camilerin yerini bile değiştirir. 3-5 tüccarın gölgesinde seçime girenler, Malatya’yı bilime ve fenne göre değil, rantçılara göre düzenler. Kimler kimin gölgesinde seçime giriyor, bir Türkiye görsün” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Malatya Yeni Kuyumcular Çarşısını ziyaret ederek, burada esnaflarla bir araya geldi.

Ramazan Ayını tebrik eden Bilal Yıldırım’a esnaflar destek vererek, “Değişimden yanayız. Malatya çantada keklik değil” dediler.

Mahalle ve esnaf ziyaretlerinde de bulunan Bilal Yıldırım, “Depremde ağır hasar görmesi nedeniyle yıkılan Söğütlü Camisi’nin vakıf arsası olan yerinden Emekliler Parkına taşınması projesini asla kabul etmiyoruz. Söğütlü Camisinin yeri şehrin rant çevreleri için değiştiriliyor. Rantçıların gölgesinde seçime girenler hiçbir kutsal değer tanımaz ve camilerin yerini bile değiştirir. 3-5 tüccarın gölgesinde seçime girenler, Malatya’yı bilime ve fenne göre değil, rantçılara göre düzenler. Kimler kimin gölgesinde seçime giriyor, bir Türkiye görsün. Sizi gidi rantiyeciler sizi. Siz Malatya’da kimin gölgesinde seçime gittiğinizi Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a aktardınız mı? Ey AK Partililer, ey hükümetin bakanları, Söğütlü Camisi sizin babanızın malımı ki yerini değiştiriyorsunuz, orası vakıf malı ve o arsa üzerinde cami kalmalıdır. Malatya’yı mahvetmeyin. Söz konusu beytül mal ise, söz konusu vakıf malı ise babanız bile olsa, babanızın malı bile olsa kimsenin gözünün yaşına bakmayın. Koca şehiri 3-5 rantiyeciye kurban etmeyin. 20 yıldır bir doymadınız. Eskimalatya’daki Alacakapı Mescidi adlı vakıf camisini de 1 yıl önce yıkıp utanmadan yerine çim ektiniz. Ey AK Partililer, rantiyecilerle sarmaş dolaş olan ellerinizi camilerimizden ve vakıf mallarından çekin.” İfadelerini kaydetti.

Bilal Yıldırım, “Biz Yeniden Refah Partisi olarak kimsenin gölgesinde değil, Milli Görüş çizgisinde seçime giriyoruz.”  dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Ünal (1 ay önce)
    Söğütlü caminin yeri kutsal mı? Yav bu şehrin yeri yanlış. Her gelen doğruyu söyleme yerine ancak bir açık buldum neşesiyle saldırıyor. Yazık.... Şehri doğru düzgün yapın....
    0
    0
    Yanıtla
  • piliç (1 ay önce)
    Bilal sen gelirsen teze cami ile söğütlüyü birleştir. tek cami yap.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (1 ay önce)
    İnşallah Malatyalılar doğru karar verir de Malatya'da büyük bir değişim başlatırsınız sayın hocam en hazırlıklı aday sizsiniz ailecek oyumuz size çevremdeki herkese size destek vermesi için çalışıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Camiler birbirine çok yakın olmasın,Atatürk evine doğru saat kulesinin oradaki cami le birleştirilirse çok iyi olur. Yeri değişmesi gerekiyorsa değişsin ancak Malatya merkezin nefes almaya ihtiyacı var. Geniş meydanlara az katlı yapılara...
    %87
    %13
    Yanıtla