SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Rant Uğruna Yaptıramadılar'.. Avukattan 'Adliyesizlik' Protestosu..

'Rant Uğruna Yaptıramadılar'.. Avukattan 'Adliyesizlik' Protestosu..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 6  Şubat depremlerinden sonra  dosyalarını ve  çalışmalarını  bir birinden kilometrelerce uzaklıkta ve 3’ü şehir dışında  bulunan 6 ayrı binada takip etmek durumunda kalan avukatlar, yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmayınca ilginç protestolara başvurmaya başladılar.

Avukattan otomobilin camına protesto yazısı

Adliyedeki dosyalarını binaların birbirlerine olan uzaklığından dolayı artık takip edemez ve yetişemez olan ve bu durumda da vatandaşın mağduriyetini gören avukatlar yeni bina yapılana kadar, ileri başka devlet kurumlarının da yararlanabileceği şehir merkezinde kısa sürede çelik konstrüksiyon binasının yapılarak sorunun kısa sürede çözülmesini istiyor.

Yeni binanın ancak 2-3 yıldan önce bitirilemeyeceğini, böyle bir süreçte ise Malatya’da adliye hizmetlerinin aksayacağı belirten avukatlar, adalete olan güvenin büyük yara alacağını söylediler.

Malatya Barosu avukatlarından Mustafa Toper de,  otomobilinin arka camına, 20 yıldır Malatya’mıza rant uğruna ADLİYE BİNASI YAPTIRAMAYAN Tüm Milletvekili ve Siyasilere Sonsuz Teşekkürler..” yazısını yazarak tepkisini dile getirdi. Avukat, bu otomobil ile adliye binalarına giderek dosyalarını takip ediyor. Diğer avukatlar protestoya yoğun destek verdiler.

-Malatya’da birbirinden kilometrelerce uzaklıkta 6 ayrı binada hizmet veriliyor

Depremler sonrasında Malatya’da adalet hizmetleri 6 ayrı binada yürütülüyor. Bu kapsam da, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya-Kayseri Yolu 8. Kilometredeki Gümrük ve Ticaret Bakanlığı il binasında ayrılan bölümde, İcra Müdürlüğü ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Eski Adliyenin karşısındaki 2 ayrı bina da, Malatya İdare Mahkemeleri, Kubilay Lisesi binasında, Ceza Mahkemeleri Malatya-Kayseri Yolu 10. Kilometredeki eskiden otel olan, son olarak okul olarak kullanılan ve depremden önce Bölge Adliye (İstinaf) Mahkemesi için tutulan Cafana (Görgü) Mahallesindeki bina da, Hukuk Mahkemeleri ise Malatya-Kayseri Karayolu üzerinde TEDAŞ binasının karşısındaki TÜİK  adalet hizmetleri sağlanmaya çalışılıyor.

İlk ihale iptal edilmişti, ikinci ihale 29 Eylül’de

24 Ağustos’ta yapılan ihalede yaklaşık maliyetin üzerinden teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilen Malatya Adalet Binası Yapım işi ihalesi 29 Eylül’de gerçekleştirilecek.

Yeşiltepe’de Eski Asker Hastanesi’nin bulunduğu alana yapılacak olan Malatya Adalet Binası  inşaatı için 24 Ağustos 2023 tarihinde düzenlenen ve 5 ayrı firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklif 1 milyar 500 milyon TL, en yüksek teklif ise 1 milyar 923 milyon TL olmuştu. Yaklaşık maliyetin 1 milyar 387 milyon TL olduğu ihale, yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verildiği gerekçesiyle iptal edilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • Mehmet (7 ay önce)
    Avukat bey tebrikler protestonuz etkili oldu Baronuzda açıklama yaptı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (7 ay önce)
    Emniyet Müdürlüğünün Malatya Askeri Hastanesinin yerine taşınarak emniyet müdürlüğünün o dönemde inşaatı tamamlanma aşamasındaki Malatya Devlet Hastanesi ile birleştirilerek Şehir Hastanesine dönüştürülmesi, Emniyet Müdürlüğünün ise Şehrin gelişime yönünü kaydırmak için Kuzey'de Çevre Yolu Kuşak Bağlantısının Çarmuzu devamındaki yere yapılmasını önermiştik. Nasıl ki alt geçitleri Kuzey Güney yerine Doğu Batı ekseninde yaparak trafiğin içine edildiyse maalesef bu tür öneriler dikkate alınmadan planlama ve harcama yapıldı. Zihniyet ve düzen değişmedikçe düzülen değişmiyor. 2002'den beridir en yüksek oylarla Hükümeti destekleyen Malatya'nın hizmet alamayışının tek nedeni maalesef vizyoner proje üretemeyen veya üretilen projeleri sahiplenmeyen, ön ayak olup gerçekleşmesini sağlayamayan idareci, atanmış ve seçilmişlerdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baki Çakırgöz (7 ay önce)
    20 yıldır bitmeyen çevre yolunu da yazsaydınız keşke, Malatya ya çevre yolu yapılmaya başlandıktan sonra Sivas, Elazığ, Kayseri, Diyarbakır ve daha bir sürü il çevre yolu yapımına başladı ve 3-4 yıl içerisinde bitirdi ve kullanıma açıldı, Malatya da bir türlü bitirilemedi herhalde çocuklarımız değil de torunlarımız görür bittiğini. Hatay da enkazın yüzde sekseni kaldırılmış, Malatya da yüzde 25 oldu mu? Toz, toprak, trafik, keşmekeş ne ararsan.Usta ve tadilat yapan firmalar fahiş fiyatlarla zaten zor durumdaki vatandaşı soyuyor, devlet neden yapılacak işlere bir standart getirip metrekare üzerinden tavan fiyat koymaz, bu fiyatların üstünde para isteyenlere yaptırım uygulamaz. Ne günah işledik de Yüce Rabbim bizi bu kadar sahipsiz bıraktın, sen kurtar bu mazlum Malatya halkını Allahım, sen affet bizi.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    20 yıldır kuzey çevre yolu açılmadı,şehrin ortasından ikiye bölmüşler trafik ortada.10 yıl daha sürer.asıl rezalet burada.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • xmustang (7 ay önce)
    Avukat bey haklı olarak yıllardır kısır döngü ve yılan hikayesine dönen adliye binası için çok harika bir tepki vermiş, kendisini tebrik ederim. Maalesef deprem sonrası Mahkemeler şehrin kilometrelerce dışına taşındı. bu durum avukatlık açısından da zor çünkü duruşmadan duruşmaya yetişebilmek için binalar arası mekik döşeniyor. bu durum da kazaları beraberinde getiriyor. naçizane şu an Malatyayı mecliste temsil eden üç vekil ve parti başkanı da avukat ancak bana dokunmayan yılan bin yaşasın edasındalar. Allah bu memleketi sahipsizlikten ve kendi kaderine terk edilmişlikten bir an önce kurtarsın.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Sabır (7 ay önce)
    Verin oyu yiyin kazığı, hahahaha Yav arkadaş bunlara inanmayın oy vermeyin demedik mi, niye akıllanmadınız da hala 4 tane akp gönderdiniz, umrunda bile değil onların, hani ihsan koca nerde, hahahahah, reisin hatrınaymış, hahhhahaha yok ya siz akıllanmazsınız.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Volkan (7 ay önce)
    Reis geldiğinde böyle yazarak konvoyla karşılamak gerekir. Belki reis siyasileri otobustemi an indirir...
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ali (7 ay önce)
    Avukat bey kusura bakmasın ama çok gereksiz bir çıkış yapmış.Sanki çok normal zamanlar yaşıyormuşuz gibi davranıyor.Belki unutmuş olabilir ama yaklaşık 7 ay önce çok büyük depremler yaşadık.Var olduğunu unuttuğunu düşündüğüm adliye binamız da ağır hasar aldığı için yıkıldı.Onbinlerce insanımız evsiz kalmış konteynerlerde yaşarken, binlerce esnafımız dükkanlarını kaybetmişken avukat bey 6 farklı binada adliye hizmetleri verilmesinden rahatsızmış.Ne olacaktı yani 7 ayda yeni bir adliye binası mı yapılacaktı.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • AVSEYMA (7 ay önce)
    Ah abla sen olaydın biz bu hallere düşer miydik
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Adalet (7 ay önce)
    Ak Partiye laf atayım derken ,düştüğünüz şu duruma bakın.20 sene önce, memleket güller içindeydi degilmi.Objektif bakamama açısı, çağımızın hastalığı.
    %27
    %73
    Yanıtla
  • Çağ hastalığı at gözlüğü takmak
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Ahmet bakış (7 ay önce)
    İhale olsa bile 3 sene sürer yapımı birilerini zengin edeceklerine toki yapsın 6 yda teslim etsin. Malatyaya yazık değil mi bu kadar yıl bekleyecek. Hataydan neyimiz eksik 6 ayda hastahane yaptı devlet.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Malatya (7 ay önce)
    Helal be helal
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Helal olsun Avukata şehirin büyükleri utansın
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Burak44 (7 ay önce)
    Ahh ahh neden bu hale düşürürsünüz ki bu güzelim mesleği ?Nasıl bir memlekette yaşıyoruz ya ! Bir memleket düşünün milletvekilleri avukat il başkanı avukat ve hala bu çile devam ediyor. Azıcık şerefi varsa bu memleketin artık şu adliye problemini çözün. Helal sana güzel avukat çok güzel söylemişsin.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Huzur (7 ay önce)
    Helal olsun sana Mustafa bey
    %90
    %10
    Yanıtla