SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Refahtan Pay, Paylaşımda Adalet İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2019-08-27 03:31:51
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Malatya İl Temsilciği tarafından, “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla basın açıklaması yapıldı.

Soykan Parkında gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, “Memur-Sen ve bağlı sendikalarının tamamının yetkili olarak katıldıkları 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, Kamu İşveren Heyetinin müzakere süreci hiç yaşanmamış gibi bir irade ortaya koyması üzerine uyuşmazlıkla sonuçlanmıştır. Bugün, kamu görevlileri hakem kurulu’na taşıdığımız 5. dönem toplu sözleşmenin, kamu görevlilerinin haklı beklentilerini karşılayarak yeni hak ve kazanımlarla donatılmasına katkı ve destek sunmak için 81 ilde “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla sahadayız” dedi.

Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde kamu işveren heyetiyle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Söylemez, "Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna “makul teklifler” olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın kamu işveren heyeti maalesef malül tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve kamu görevlileri hakem kurulu’na gidilmiştir. Biz, toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştık" diye konuştu.

Memur-Senin teklifi milletin talepleridir diyen Söylemez, "Bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Bu nedenle, kamu işveren heyetinin, merkez bankasının gerek beklenti anketinde gerekse kendi tahmininde ifade ettiği enflasyon rakamlarının altında kalan tekliflerle masaya gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyoruz. Maalesef, Hakem Kuruluna başvuru süreci de Kamu İşveren Heyeti tarafından hakkaniyetli yürütülmemiştir. 20 günlük, adeta insanüstü çabalarla, gece yarılarına kadar görüşülerek, tartışılarak üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıdaki teklifimiz Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna giderken yok sayılmıştır" şeklinde konuştu.

Milyonlarca insanı ilgilendiren ve fakat Kamu İşveren Heyetinin, konfederasyona sunduğu teklifte yok saydığı bütün tekliflerin hakem kurulu tarafından dikkate alınmasını dile getiren Söylemez, "Biz hakem kurulundan, refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını istiyoruz. Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Biz, kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Haziran'da il dışı öğretmen yer değiştirmeleri oldu şimdi genel özür grubu peşinden il içi özür grubu yer değiştirmeleri Aralık'ta norm fazlası öğretmenlerin yer değiştirmeleri olacak ocakta iki kez özür gurubu olacak Mayıs'ta hiç boşluk kalmayınca göstermelik il içi yer değiştirme olacak iddia ediyorum normal yer değiştirme ile taşradaki bir öğretmenin merkeze gelmesi imkansız eskiden olduğu gibi bir yıl geçerli olacak il içi sıra tayini sistemini niye istemiyorsunuz idareclikte mulakatla bütün idarecileri değiştirdikten sonra ne oldu da bu sene mevcut idarecilerin yerlerini ek 2 puanı ile değiştirilmesine sesiniz çıkmadı özellikle ilk ve ortaokullar üvey evlat liselere ödenek veriliyor her şeyini alıyor ilkogretimler ise perişan durumda okullarda hizmetli yok bunları sendika olarak neden gündeme getirmiyorsunuz bir veya iki puanlık zammı alsanız veya almazsanız ne olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Refahtan pay alacakmış gitti bizim iş kollarında ve genelde alacağımız kazanımlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (5 yıl önce)
    Maksat üyelere elimizden geleni yaptık olmadı.demek..AKP gibi sende bittin MEMURSEN karanlıktaki tozlu rafa kaldırılacaksınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fırat (5 yıl önce)
    Hak yiyen hak savunmaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)Fırat isimli kullanıcı yorumuna
    Sendika aidatını bile devletten alanlardan sendika olurmu.
    0
    0
    Yanıtla
  • mltykrl (5 yıl önce)
    ordakılerın çoğu torpılle okul müdürü oldukları için vefa borcu olarak katılıyorlar.siz önce hak yemeyin sonra hakkınızı savunursunuz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)mltykrl isimli kullanıcı yorumuna
    Giden seçimde iki aday olduğu için bu tür eylem ve toplantılarda kaybeden adayı destekleyenleri görmüyoruz durum bundan ibarettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (5 yıl önce)
    Zamaninda yenen hurmalar gunu gelir seni tirmalar
    0
    0
    Yanıtla
  • turgay (5 yıl önce)
    Malatya MEMUR-SEN bu kadar kişiden mi oluşuyor hale bak sendika ağaları üyeleri küstürmüş... her fırsatta yemek ikramı sonrası yapılan programlarda az çok katılım vardı. Toplu sözleşme sonrası bu sıska protesto ciddi sorunların olduğunu gösteriyor. Memurun hakkını savunacak bir irade göremiyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (5 yıl önce)
    Hükümet enflasyon farkını zaten veriyordu refah payı alıp orta bir yerde imza atilmaliydi şimdi kuruldan farklı bir zammı olacak bu arada iş kollarında elde edeceğimiz kazanimlarda mutabakat metni imzalanmadigi için uçtu gitti bu durumda memurlar bu işten zararlı çıktılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (5 yıl önce)
    Belediyeden katılanın olduğunu düşünmüyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkan (5 yıl önce)
    Rakam belli önceden boşu boşuna milletin gözünü boyuyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (5 yıl önce)
    Komedi... Reisin adamlar i eylem yapmış... Formalite..
    0
    0
    Yanıtla
  • KENDİLERİ YAZIP KENDİLERİ OYNUYOR SENDİKACILIĞI MAKSAT DEMOKRATİK ÜLKE SENDİKAL HAK EYLEM YAPABİLİYORUZ SÜSÜ VERMEK HÜKÜMET KARŞITI SENDİKA YAPSIN GÖRÜR COPU GAZI SUYU
    0
    0
    Yanıtla